Пилетина Куесадилла – ВеллПлатед.цом
Процијените моје кулинарске стандарде ако морате, али Пилетина Куесадилла је једна од најбољих вечери на чекању нашег времена. Сирно, хрскаво и спремно за трен, шта не обожавати?
Кесадила од обичног сира од беле тортиље + претходно упаковани сир + варијанте у микроталасној пећници док се не истопи може се мало нашалити када се описује нечија способност да „кува“, али ова сочна пилећа кесадила је много изнад основне.
Пирјана, зачињена пилећа бутина (или пилећа прса ако желите), поврће у стилу фајите и да, СИРЕ чине ово најбољим рецептом за пилећу кесадилу.
Иако је лако, цениће га кувари свих нивоа.
Направио сам фил од пилећег поврћа на велико, поделио сам га на порције и замрзнуо (волим ове контејнере), а затим извуците један део да се одмрзне преко ноћи.
Када дође време за вечеру, све што треба да урадим је да га нагомилам на тортиљу са свеже исецканим сиром и испржим је у тигању до златне савршености.
Вечера је спремна за 10 минута!
Чак и ако нисте унапред направили пуњење, ова кесадила са сиром од пилетине је бржа од испоруке или претходног загревања рерне за замрзнуту пицу.
Укус је много свежији и бољи је и за вас!
Како направити пилећу кесадиљу
Пилећа куесадилла може бити лака, али то не значи да не можете да је направите врхунском.
За најбољу пилећу кесадиљу која је хрскава споља и топива изнутра са правим односом пуњења и сира, следите ове савете:
- Будите штедљиви са уљем. Ако користите превише уља у тигању приликом кувања, то ће учинити вашу кесадилу масном. Обично правим своје куесадиллас у тигању без лепљења или без уља (тортиља обично не треба) или са мало нелепљивог спреја.
- Нарендајте сопствени сир. Да ли сте се икада запитали зашто ваш сир кесадила није тако мекан и топљен као у вашим омиљеним ресторанима? Вероватно сте користили претходно упаковани сир који је, иако је згодан, обложен прашкастом супстанцом да се не згрудва. Нажалост, тај прах значи да се сир не топи тако глатко.
- Будите стрпљиви. Знам да желите да појачате топлоту и да већ наставите са њом, али ако вам је тигањ преврућа, спољна страна тортиље ће изгорети пре него што се сир истопи изнутра.
- Пустите да се мало сира истопи из тортиље. Или чак додајте мало додатног сира на тортиљу неколико минута пре окретања. Тај масни сир ће постати залогајно златан и хрскав.
Бескрајне опције пуњења
Предложио сам своју омиљену мешавину пилетине, паприке и бибера Јацк сира, али када једном добијете растопљени сир, можете ставити било шта у кесадиљу која вам се свиђа!
- Додајте различито поврће као што су тиквице или печурке (пробајте и ову кесадилу од гљива).
- Замените протеине користећи пасуљ (као у овој Кесадиљи за доручак) или свињетину као што је ова Пуллед Порк Куесадилла.
- Користите другу врсту топљеног сира као што је бели чедар.
- Или, урадите по мало од сваког да бисте креирали прилагођену куесадилла из својих снова!
Састојци
- Пилетина. Нежна пилећа прса (или бутине) пуна протеина помажу да ово куесадилла пуњење буде укусно и хранљиво. Пилетина је богата гвожђем и минералима.
Савет!
Скратите време овог рецепта још више тако што ћете заменити претходно кувану пилетину, направљену једним од ових лаких метода (или чак пилетину купљену у продавници):
- Сир. Гњецава, сираста унутрашњост је велики део онога што ову куесадилла чини тако дивном. Помаже да се пуњење држи заједно и има апсолутно диван укус.
- Веггиес. Да би ова пилећа кесадила била здрава, спаковао сам је укусним поврћем. Паприка и лук додају укус, витамине и антиоксиданте.
- Зачини. Чили у праху, со и бели лук у праху додају праву количину укуса кесадили.
- Љути сос. Иако је опционо, можете га појачати са мало љутог соса ако желите.
- Тортиља од целог зрна. Тортиље од целог зрна имају више влакана од обичних тортиља, што их чини здравијом алтернативом. Хрскави су једнако добро и укусног!
- Преливи. Салса, гвакамоле, кесо и павлака (и обични грчки јогурт добро функционише) су наши преливи. Такође можете додати пицо де галло, свеж цилантро или исецкану зелену салату.
Упутства
- Додајте пилетину у чинију, а затим умешајте половину зачина.
- Пирјајте поврће са зачинима.
- Саставите куесадиллас тако што ћете напунити пуњења на једну половину тортиље.
- Пресавијте празну тортиљу на пола преко врха. Понављање.
- Кувајте куесадиллас две по две у тигању.
- Окрените након отприлике 4 минута, кувајте на другој страни неколико минута. Оставите да се охлади, исеците и УКУПИТЕ!
Савети за складиштење
- За чување. Охладите остатке кесадиле у херметички затвореној посуди за складиштење до 3 дана.
- За поновно загревање. Загрејте остатке у тигању на шпорету на средње ниској ватри или у микроталасној пећници.
- Следити се. Замрзните куесадилла у херметички затвореној посуди за складиштење у замрзивачу до 3 месеца. Оставите да се одмрзне преко ноћи у фрижидеру пре поновног загревања.
Савет за припрему оброка
Припремите фил од пилетине и поврћа до 1 дан унапред. Саставите и кувајте куесадиллас према упутствима када будете спремни да завршите рецепт.
Шта послужити уз пилетину Куесадилла
Препоручени алати за прављење овог рецепта
Најбоља тигања која се не лепи
Иако је овај сет инвестиција, ове нелепљиве тигање су направљене да трају. Они су високог квалитета и лако се чисте.
Без обзира да ли га позовете као штићеник или га уврстите у свој редован план оброка, ова срдачна пилећа кесадиља је одлична!
Често постављана питања
Док уживамо у овој кесадиљи са пилетином, можете покушати да замените кувану и исецкану (или на коцкице) свињетину, говедину или ћуретину. За вегетаријанску опцију, покушајте да додате црни пасуљ.
Ако желите још мало да повећате своју кесадилу, можете додати додатно поврће, пасуљ (Инстант Пот црни пасуљ или Инстант Попржени пасуљ), кришке авокада, парадајз или било које друге састојке за пуњење које волите.
Препоручујем да користите тортиље од целог зрна за додатне здравствене предности, али можете заменити обичне тортиље од брашна ако желите. Кукурузне тортиље би такође биле погодне за овај рецепт, али су обично много мање од тортиља од брашна и трикова да се држе заједно током кувања.
За оне који немају глутен и уживају у тортиљама од бадемовог брашна, то је још једна добра опција за овај рецепт.
За Куесадиллас:
- 2 кашичице Чили у праху
- 3/4 кашичица кошер соли
- 1/2 кашичица Бели лук у праху
- 2 чаше кувана пилетина исецкана на коцкице или сецкана око 2 средње дојке или 2 до 3 бутине
- 1 кашика маслиново уље
- 1/2 жути лук коцкице
- 1 Црвена паприка коцкице
- 1 наранџаста, жута или зелена паприка нарезано на коцкице (или 1 шоља сецканог поврћа по избору: беби спанаћ, печурке, тиквице, итд.)
- Љути сос опционо
- 1 1/4 чаше сецкани бибер Јацк или Монтереи Јацк сир подељено
- 3/4 чаша исецкани оштар сир чедар подељено (или додатни бибер/Монтереи Јацк)
- 4 средње тортиље од целог зрна
- Уље, путер или спреј против лепљења опционо за кување куесадиллас-а
За сервирање:
- Припремљена салса
- Гуацамоле
- Павлака или обичан грчки јогурт
-
У малој посуди помешајте чили у праху, со и бели лук у праху. Ставите пилетину у посебну посуду средње величине и поспите половином мешавине зачина. Промешати да се премаже. Оставите на страну.
-
У великом тигању на средњој ватри загрејте уље док се не загреје и не заблиста. Додајте лук и паприке и било које друго поврће које користите (међутим, сачекајте да додате спанаћ). По врху поспите преосталом мешавином зачина и промешајте да се премаже. Пирјајте, повремено мешајући, док лук не постане провидан и смеђе, а остало поврће не постане хрскаво, 6 до 8 минута. Ако користите спанаћ, мешајте га у неколико шака одједном док не увене. Ако желите да је пуњење зачињено, додајте неколико капи љутог соса по укусу. Пребаците поврће у чинију са пилетином и промешајте да се сједини.
-
Саставите куесадиллас: За сваку горњу половину тортиље са осмином бибера Јацк (око 2 1/2 кашике) и осмином чедара (око 1 1/2 кашике). По једну четвртину поврћа и пилетине равномерно распоредите на сир (чиниће вам се много, али само уз то). На врх ставите још једну осмину бибера Јацк (2 1/2 кашике) и једну осмину додатног чедара (1 1/2 кашике).
-
Пресавијте празну тортиљу на пола преко прелива, нежно притискајући. Поновите са преосталим тортиљама.
-
Кувајте куесадиллас: Папирним убрусом пажљиво обришите тигањ који сте користили за поврће. Загрејте на средњој до средње ниској ватри, додајући мало путера или уља у тигањ ако желите да тортиље буду хрскаве. Ставите 1 куесадилла у тигањ тако да савијена ивица иде низ средину и отворена ивица окренута ка споља. Положите другу кесадилу поред ње окренуту у супротном смеру тако да се лепо уклапа у тигањ. Са задњом страном лопатице лагано притисните врхове тако да се спљоште (не брините ако мало сира цури; постаће хрскав и укусан). Кувајте на првој страни док не порумене и не постану хрскави, подешавајући температуру по потреби тако да куесадиллас буду хрскави, али не загоре, око 4 минута у зависности од вашег шпорета.
-
Пажљиво окрените и пеците другу страну још око 2 минута, док обе стране не постану укусне, благо хрскаве златно браон боје.
-
Пустите да се куесадиллас охладе на дасци за сечење неколико минута (или пребаците у рерну на 200 степени Ф да би биле топле док завршавате преостале серије). Када будете спремни за послуживање, оштрим ножем или секачем за пицу исеците га на три кришке у облику пите. Уживајте у врућем са преливима.
- ЗА ЧУВАЊЕ: Остатак куесадилла ставите у фрижидер у херметички затвореној посуди за складиштење до 3 дана.
- ТО РЕХЕАТ: Загрејте остатке у тигању на рингли на средње ниској ватри или у микроталасној пећници.
- СЛЕДИТИ СЕ: Замрзните куесадилла у херметички затвореној посуди за складиштење у замрзивачу до 3 месеца. Оставите да се одмрзне преко ноћи у фрижидеру пре поновног загревања.
Послуживање: 1(од 4) куесадилласКалорије: 523кцалУгљени хидрати: 29гБеланчевина: 40гДебео: 27гЗасићене масти: 13гПолинезасићене масти: 2гМонозасићене масноће: 8гхолестерол: 112мгкалијум: 394мгВлакно: 5гшећер: 5гвитамин А: 2658ИУВитамин Ц: 77мгКалцијум: 517мггвожђе: 3мг
Придружите се данас и почните да чувате своје омиљене рецепте
Направите налог да бисте лако сачували своје омиљене пројекте и туторијале.
Регистровати