Пилетина Куесадиллас – Онце Упон а Цхеф

Овај пост може садржати партнерске везе. Прочитајте моју пуну политику обелодањивања.
Победник, победник, недељна вечера! Ове топљене, хрскаве кесадиље од пилетине заслужују место у вашој ротацији.
Волим добар полу-домаћи рецепт, а ове тексашко-мексичке пилеће кесадиле су једноставне и укусне. Почните тако што ћете пилеће пециво зачинити димљеним зачинима и пржити их на маслиновом уљу, што све заједно траје око 15 минута. Док сецкате пилетину, скувате брзи сос тако што ћете динстати салсу купљену у продавници са мало воде. Затим додајте исецкану пилетину у сос. То је ваше пуњење – и, бонус, чини довољно да замрзнете половину за још један оброк. На крају, саставите куесадиллас са пуњењем и сиром директно у тигањ и кувајте док не буду хрскаве споља и гњецаве изнутра. Имајте на уму да док се куесадиллас брзо кува, можете ставити само једну по једну у тигањ, па слободно ставите две посуде ако желите да убрзате процес.
Шта ће вам требати да направите кесадиље од пилетине
Пилећа пецива обично имају белу тетиву причвршћену за њих. Могу бити мало тешки за жвакање, па волим да их уклањам кухињским маказама пре кувања. Само прстом стисните врх тетиве и исеците место где се тетива спаја са пилетином.
Савршено је у реду користити претходно исецкани сир из врећице, али будите сигурни да користите бренд доброг квалитета, као што је Тилламоок дебело нарезана мексичка мешавина.
Корак по корак упутства
У малој чинији помешајте со, димљену паприку, бели лук у праху, оригано и ким.
Промешајте да се сједини.
Поспите мешавину зачина равномерно по целој пилетини.
У великом тигању на средње јакој ватри загрејте 1½ кашике уља док не заблиста. Додајте пилетину и кувајте, неометано, док не порумени са прве стране, 2 до 3 минута.
Окрените пилетину, смањите ватру на средњу и наставите да кувате док се пилетина не скува, још 3 до 4 минута. Пребаците пилетину на тањир или даску за сечење.
Додајте салсу и воду у тигањ.
Кувајте, непокривено, на средње ниској ватри док већина течности не испари и сос добије густу конзистенцију, 7 до 9 минута.
У међувремену, исецкајте пилетину. (Ако је сос готов пре него што завршите са сецкањем пилетине, склоните је са ватре.)
Угасите ватру, додајте исецкану пилетину и све сокове који су се накупили на тањиру/дасци за резање у готов сос и мешајте док се не сједине. Пребаците пилећу мешавину на тањир, половину оставите да се охлади или замрзне за други оброк. Очистите тигањ и вратите на шпорет.
Загрејте ½ кашике уља у тигању на средњој ватри. Ставите 1 тортиљу у тигањ и руком је окрећите да равномерно премажете дно уљем.
Поспите ¾ шоље сира равномерно по врху, остављајући руб од ½ инча око ивица.
Распоредите око ⅓ шоље пилеће мешавине преко половине тортиље.
Када се сир углавном отопи, преклопите тортиљу да прекрије фил и формира облик полумесеца. Кувајте док тортиља не постане хрскава и златна, а сир се растопи, подешавајући температуру по потреби, 1 до 2 минута по страни.
Поновите са преосталим уљем, тортиљама, сиром и пуњењем, подешавајући топлоту по потреби. (Скуване кесадиље лагано прекријте фолијом да буду топле.) Оставите кесадиље да одстоје неколико минута да се фил стегне, а затим исеците на коцкице и по жељи послужите са павлаком и кришкама лимете.
Можда ће ти се свидети и
Пилетина Куесадиллас
Победник, победник, недељна вечера! Ове топљене, хрскаве кесадиље од пилетине заслужују место у вашој ротацији.
Састојци
- Маслиново уље, за кување
- ¾ кашичице со
- ½ кашичице димљена паприка
- ½ кашичице Бели лук у праху
- ½ кашичице сушени оригано
- ½ кашичице млевени ким
- 1 фунта пилећа пецива, тетиве исечене (види напомену)
- 1 шоља густа и здепаста салса, као што је Цхи-Цхи’с Медиум
- ½ шоље вода
- 4 велике тортиље од брашна величине бурито (10 инча).
- 3 шоље исецкана мексичка мешавина или Монтереи Јацк сир (погледајте напомену)
За сервирање (опционо)
Упутства
- У малој чинији помешајте со, димљену паприку, бели лук у праху, оригано и ким. Поспите мешавину зачина равномерно по целој пилетини.
- У великом тигању на средње јакој ватри загрејте 1½ кашике уља док не заблиста. Додајте пилетину и кувајте, неометано, док не порумени са прве стране, 2 до 3 минута. Окрените пилетину, смањите ватру на средњу и наставите да кувате док се пилетина не скува, још 3 до 4 минута. Пребаците пилетину на тањир или даску за сечење.
- Додајте салсу и воду у тигањ. Кувајте, непокривено, на средње ниској ватри док већина течности не испари и сос добије густу конзистенцију, 7 до 9 минута.
- У међувремену, исецкајте пилетину. (Ако је сос готов пре него што завршите са сецкањем пилетине, склоните је са ватре.)
- Угасите ватру, додајте исецкану пилетину и све сокове који су се накупили на тањиру/дасци за резање у готов сос и мешајте док се не сједине. Пребаците пилећу мешавину на тањир, половину оставите да се охлади или замрзне за други оброк. Очистите тигањ и вратите на шпорет.
- Загрејте ½ кашике уља у тигању на средњој ватри. Ставите 1 тортиљу у тигањ и окрећите је руком да равномерно премажете дно уљем. Поспите ¾ шоље сира равномерно по врху, остављајући руб од ½ инча око ивица. Ширите о &фрац13; шоља пилеће мешавине преко половине тортиље. Када се сир углавном отопи, преклопите тортиљу да прекрије фил и формира облик полумесеца. Кувајте док тортиља не постане хрскава и златна, а сир се растопи, подешавајући температуру по потреби, 1 до 2 минута по страни. Поновите са преосталим уљем, тортиљама, сиром и пуњењем, подешавајући топлоту по потреби. (Скуване кесадиље лагано прекријте фолијом да буду топле.) Оставите кесадиље да одстоје неколико минута да се фил стегне, а затим исеците на коцкице и по жељи послужите са павлаком и кришкама лимете.
- Напомена: Пилећа пецива обично имају белу тетиву причвршћену за њих. Могу бити мало тешки за жвакање, па волим да их уклањам кухињским маказама пре кувања. Само прстом стисните врх тетиве и исеците место где се тетива спаја са пилетином.
- Напомена: Савршено је у реду користити претходно исецкани сир из врећице, али обавезно користите бренд доброг квалитета, као што је Тилламоок дебело нарезана мексичка мешавина.
- Упутства за припрему унапред/замрзивача: Мешавина за пуњење може да се направи до 2 дана унапред и да се хлади у затвореној посуди или замрзне до 3 месеца.
Упарите са
Информације о исхрани
Покреће га
- Величина порције: 1 куесадилла
- Калорије: 696
- Дебео: 56 г
- Засићене масти: 20 г
- Угљени хидрати: 48 г
- шећер: 5 г
- Влакно: 4 г
- Беланчевина: 42 г
- натријум: 1,619 мг
- холестерол: 126 мг
Ова веб страница је написана и направљена само у информативне сврхе. Нисам сертификовани нутрициониста и нутрициониста или Управа за храну и лекове нису проценили или одобрили податке о исхрани на овом сајту. Информације о исхрани се нуде као љубазност и не треба их тумачити као гаранцију. Подаци се израчунавају путем интернетског калкулатора исхране, Едамам.цом. Иако дајем све од себе да пружим тачне информације о исхрани, ове бројке треба сматрати само проценама. Различити фактори као што су врсте производа или купљени брендови, природне флуктуације у свежим производима и начин на који се састојци обрађују мењају ефективне информације о исхрани у било ком датом рецепту. Штавише, различити онлајн калкулатори дају различите резултате у зависности од сопствених извора и алгоритама о исхрани. Да бисте добили најтачније информације о исхрани у датом рецепту, требало би да израчунате информације о исхрани са стварним састојцима који се користе у вашем рецепту, користећи жељени калкулатор исхране.