Печени шпагети – буџетски бајтови
1 min read
Можда се питате: „Зашто бих, побогу, пекао шпагете??“ Па, из истог разлога због којег бисте желели да испечете зити или било коју другу тепсију. Печење шпагета у рерни омогућава да шпагети упију укус из соса, а када додате слој гњецавог топљеног сира, добијате апсолутно укусну и пријатну тепсију. Вреди додатних 30 минута. Обећај.

Шта је у печеним шпагетима
Ова супер једноставна тепсија за печене шпагете има три главне компоненте: шпагете (наравно), сос од меса и сир. Шта ти више заиста треба?
Направио сам заиста једноставан домаћи сос од меса за ову тепсију, али ако немате времена, апсолутно можете заменити теглу соса за тестенину купљеног у продавници. А ако желите више меса у свом сосу од меса и имате простора у свом буџету, можете удвостручити кобасицу и искористити целу фунту.
Можете ли да подмлевене говедине?
Ако више волите млевену говедину у сосу од меса, а не италијанску кобасицу, само удвостручите зачинско биље и зачине које додате у сос. Италијанска кобасица је препуна зачина који умаку дају тоне укуса, тако да ће вам то недостајати ако је замените обичном млевеном говедином.

Шта још могу да додам?
Има толико простора за прилагођавање са овим рецептом. Можете додати сотиране печурке, сецкани спанаћ, маслине или можда чак и мало динстаних тиквица да додате додатно поврће.
Ако желите да буде додатно сирасто, покушајте да додате мало измрвљене фете или можда више моцареле у слој сира. Хтео сам да своје задржим на економском нивоу, па сам овај пут мало мало позабавио сир и кобасице.
Након печења, исеците печене шпагете на шест порција и ставите у фрижидер. Шпагети ће остати добри у фрижидеру око 4-5 дана, или, када се потпуно охладе, можете спаковати појединачне кришке и замрзнути их за дуже складиштење. Ово јело је тако савршено за припрему оброка. Толико је спас бити у могућности да извучете порцију овога из задњег дела замрзивача током ужурбане ноћи!
Шта послужити уз печене шпагете
Домаћи хлеб од белог лука је одличан са печеним шпагетима, али ако желите мало поврћа са стране, ја бих узео нешто попут замрзнутог броколија печеног у рерни или једноставну салату са стране.

Печени шпагети са кобасицом
Печени шпагети су топла и пријатна тепсија. Док се тестенина пече, арома се улива у шпагете, чинећи их још укуснијим.

- 1 жути лук (0,42 УСД)
- 3 каранфилић Бели лук (0,24 УСД)
- 1 Тбсп маслиново уље (0,16 УСД)
- 1/2 фунта. Италијанска кобасица (3,00 УСД)
- 3 оз. парадајз паста (0,45 УСД)
- 1 28оз. моћи здробљени парадајз (0,85 УСД)
- 1/2 тсп Италијански зачин (0,10 УСД)
- 1/2 тсп со (0,02 УСД)
- 1/2 чаша вода (0,00 УСД)
- 12 оз. шпагети (1,00 УСД)
- 1 чаша мала скута свјежи сир (0,93 УСД)
- 1/4 чаша рендани пармезан (0,50 УСД)
- 1/4 тсп свеже наломљени црни бибер (0,02 УСД)
- 1 чаша исецкана моцарела (1,25 УСД)
- 1 Тбсп сецкани першун (по жељи украс) (0,05 УСД)
-
Лук нарежите на коцкице, а бели лук исецкајте.
-
Додајте маслиново уље у велики тигањ и загрејте на средњем нивоу. Додајте италијанску кобасицу и кувајте док не порумени.
-
Додајте сецкани лук и млевени бели лук у тигањ и наставите да мешајте и кувајте док лук не омекша и провидан.
-
Додајте парадајз пасту, здробљени парадајз, италијанске зачине, со и воду. Промешајте да се сједини, а затим оставите да сос проври. Смањите топлоту на средње ниску и пустите да сос кључа док кувате тестенину.
-
Загрејте рерну на 350 степени. Додајте ½ кашике соли у велики лонац воде и ставите да проври на јакој ватри. Додајте шпагете и наставите да кувате док тестенина не омекша, али не и потпуно кувана. Оцедите тестенину у цедиљку.
-
Оцеђену тестенину додајте у сос и промешајте да се сједини.
-
Помијешајте свјежи сир, пармезан и бибер у чинији.
-
Лагано подмажите посуду за тепсију величине 8×11″. Ставите половину шпагета и соса, а затим прелијте мешавином младог сира. Додајте другу половину шпагета и сос, а затим на врх ставите исецкану моцарелу.
-
Покријте посуду фолијом и пеците шпагете 30 минута. По жељи прелијте шпагете сецканим першуном. Исеците на шест делова, па послужите!
Погледајте како израчунавамо цену рецепта овде.
Послуживање: 1СервингКалорије: 534кцалУгљени хидрати: 59гБеланчевина: 25гДебео: 22гнатријум: 1063мгВлакно: 5г

Како направити печене шпагете – Фотографије корак по корак

Нарежите један жути лук и исеците четири чена белог лука.

Загрејте 1 кашику маслиновог уља у великом тигању на средњем нивоу. Када се загреје, додајте ½ лб. италијанске кобасице и кувајте док не порумени.

Додајте лук исецкан на коцкице и сецкани бели лук, па наставите да кувате и мешајте још неколико минута, или док лук не омекша и провидан.

Додајте једну 28оз. конзерва здробљеног парадајза, 3 оз. парадајз пасте, ½ кашичице италијанских зачина, ½ кашичице соли и ½ шоље воде у тигању.

Мешајте сос док се све добро не сједини, а затим оставите да се сос крчка док правите тестенину. Такође, почните да загревате рерну на 350ºФ.

Додајте 1/2 кашике соли у велики лонац воде и прокувајте на јакој ватри. Додајте 12 унци шпагета и наставите да кувате док не буду једва недовољно кувани (куваће се више док се пече). Шпагете оцедите у цедиљку.

Док се тестенина кува, припремите слој сира. Помешајте 1 шољу малог младог сира, ¼ шоље нарибаног пармезана и ¼ кашичице бибера.

Оцеђене шпагете умешајте у динстајући сос од меса.

Лагано подмажите једну посуду за тепсију величине 8 × 11 инча (или 2 литра). Ставите половину шпагета и соса од меса, а затим прелијте мешавином сира.

Додајте другу половину шпагета и соса од меса, а затим сипајте 1 шољицу исецкане моцареле.

Покријте посуду за тепсију фолијом, а затим пеците у претходно загрејаној рерни на 350ºФ 30 минута, или док се сир не растопи и сос постане пенасти по ивицама.

Пустите да се тестенина охлади око 5 минута, а затим исеците на шест делова и послужите. За визуелни ефекат можете прелити сецканим першуном, али није потребан за укус.