Печена супа од карфиола – Цреме Де Ла Црумб

Укупно време: 45 минута
Објављено: 3. октобар 2022. године
Овај пост може садржати партнерске везе. Прочитајте нашу политику откривања података.
Ово укусно Печена супа од карфиола садржи хрскав запечени карфиол, сотирани бели лук на путеру и екстра оштар чедар сир за врхунски укус! Цела ствар се саставља за мање од 40 минута и задовољиће целу породицу.
Ако је ваша ствар за супу, биће вам драго што сам поменуо најбољу супу од броколија од сира, лаку супу од маслиновог врта зуппа тоскана, кремасту супу са пилећим резанцима за спори кувало или инстант супу и гумбо од шкампа и кобасица.

Зашто овај рецепт функционише
Утешно: Дакле, до сада знате мој афинитет за све ствари утешне хране. Ово укључује супу. Све супе. Ова супа је кремаста, сањива и утешна када треба да загрејете стомак по хладнијем времену! Осим тога, ову супу од карфиола је лако удвостручити (или утростручити), добро се замрзава и брзо се саставља.
Препун поврћа: Заиста се надам да те нисам изгубио на „карфиолу“. Схватам да вам је можда досадило да слушате о заменама карфиола, али не дајем вам овај рецепт под кринком да је нешто друго. То је једноставно укусан, хранљив рецепт који је одличан за вегетаријанце и који воле месоједи. Кремаста је, слана, заситна, дирљива и, најбоље од свега, добра је за вас!
Флаворфул: Иако је овај рецепт здрав, не штеди на укусу! Печени карфиол, динстани бели лук, кајмак и сир се комбинују да би се направила супа са укусом! Ову супу можете јести саму или уз сендвич или јесенску салату!

Састојци за супу од печеног карфиола
- карфиол- За овај рецепт користио сам 2 главице карфиола. Желећете да их исечете на око 6 шољица цветића.
- Маслац– Путер је потребан да би се пропржио бели лук, а затим скувано брашно.
- Бели лук– За овај рецепт је најбољи свеж, млевени бели лук.
- Брашно– Ово ће послужити за згушњавање ваше супе.
- Пилећа супа– Ово можете заменити за вегетаријанску супу од вегетаријанске супе!
- Пола пола– Користио сам половину и половину без масти да смањим масноћу, али и обичне пола и пола би такође биле одличне.
- Милерам– Такође вам је потребна тешка павлака да би ова супа била додатно кремаста и укусна.
- Чедар сир– За овај рецепт треба да користите свеже нарендани чедар сир. Немојте користити претходно исецкане ствари јер има неке састојке који спречавају да се лепе, теже се потпуно растопити у овој супи.
- Пармезан– Пармезан додаје и неки леп укус поред чедар сира. Ово такође треба да буде свеже нарендано.
- У сезони: Лук у праху и со и бибер

Ево како то правите
Упутства корак по корак
- Загрејати рерну на 450 степени Ф. Распоредите цветове карфиола у плех. Сипити уљем и бацити да се премаже. Карфиол обилно зачините сољу и бибером, и кувати у загрејаној рерни 15 до 20 минута док не порумени.
- Док се карфиол пече, растопити путер у великом лонцу на средњој ватри. Додајте бели лук и пржите 1-2 минута док не замирише. Додајте брашно и промешати да се сједини.
- постепено умутити у пилећем бујону, затим додај пола и пола и тешка павлака. Умешајте лук у праху, со и бибер.
- Додати карфиол у лонац. Користећи потопни блендер, мешавина до жељене конзистенције. Ако немате потопни блендер, користите обичан блендер и блендајте у серијама.
- Комешање у исецканим сиревима док се потпуно не истопи и угради у супу. Посолите по укусу. Послужите топло и уживати!

Стручни савети
- Ова супа је савршено за упаривање са сендвичима и салатама! Пробајте у комбинацији са мојом сецканом јесењом салатом или пилећом салатом од јесенске жетве.
- Печена супа од карфиола је одлична за замрзавање и имати за касније. Када се охлади, ставите га у галонску врећу која се може поново затворити и замрзните до 3 месеца. Када будете спремни, извадите га и одмрзните у фрижидеру неколико сати пре него што га ставите у лонац на лаганој ватри.
- Ако волите зачинпокушајте да додате неколико цртица здробљених пахуљица црвене паприке или чак прелијте мало љутог соса пре сервирања!
Често постављана питања
Иако је ова супа већ вегетаријанска, можда бисте желели да је направите без животињских производа. Да бисте то урадили, мораћете да замените путер, пилећу чорбу, пола и половину, тешку павлаку и сир за храну погодну за вегане.
Ево шта бих предложио: замените путер кокосовим уљем. Бујон од поврћа се лако може заменити пилећом чорбом, а уместо пола-пола и густе павлаке, користио бих кокосово млеко за обоје. Да бисте били сигурни да је супа кремаста, ставите две конзерве пуномасног кокосовог млека у фрижидер на око сат времена. Када отворите лименке, моћи ћете да скинете кремастији/дебљи део кокосовог млека да га користите као кремасту подлогу. Остатак млека сачувајте у случају да касније желите да разблажите супу. Или, можете користити пола и пола без млека.
За сир користите замену за вегански сир (иако може бити мало пескав) или покушајте да користите пола шоље нутритивног квасца да бисте добили тај орашасти, сирасти укус.
Карфиол је поврће које припада породици броколија. Обезбеђује антиоксиданте који помажу у спречавању рака. Влакна у карфиолу помажу у регулисању вашег дигестивног система, а холин који садржи одличан је за памћење и учење вашег мозга. Карфиол је такође одличан у одржавању јаких костију и делује као помоћник срца.
Такође има мало калорија и може да обезбеди скоро 80% ваших дневних потреба за витамином Ц, 20% за витамином К и 10% за витамином Б6 и фолатом.
Ако ваш карфиол почиње да постаје браон, то значи да почиње да се поквари. Можете да одсечете лоше делове ако је само мало. Али ако пустите браон мрље, оне ће на крају продрети дубље у поврће, омекшавајући конзистенцију и на крају поцрне. Мој савет је да га мало завирите сваки дан или сваки други дан и ако почнете да примећујете било какву смеђу боју, време је да скувате ту бебу!
Више рецепата који ће вам се свидети

Печена супа од карфиола
Ова укусна супа од печеног карфиола садржи хрскав запечени карфиол, сотирани бели лук на путеру и екстра оштар чедар сир за врхунски укус! Цела ствар се саставља за мање од 40 минута и задовољиће целу породицу.
Порције: 6 порције
Упутства
-
Загрејте рерну на 450 степени. Поређајте карфиол на а велики лим за печење. Прелијте уљем, сипајте да се премаже, а затим обилно зачините сољу и бибером. Пеците у загрејаној рерни 15-20 минута док не порумени.
-
Док се карфиол пече, растопите путер у а велики лонац. Додајте бели лук и пржите 1-2 минута док не замирише. Додајте брашно и мешајте док се не сједини.
-
Постепено умутите пилећу чорбу, па додајте пола-пола и густу павлаку. Помешајте лук у праху, со и бибер.
-
Додајте карфиол у лонац. Користите ан имерсион блендер (или обичан блендер, у серијама) за мешање до жељене конзистенције.
-
Мешајте исецкане сиреве док се потпуно не истопи и угради у супу. Пробајте, посолите и побиберите по потреби и послужите.
Напомене
Користите свеже рендани сир, НЕ претходно исецкан јер се не топи тако добро као свеже исецкани и даће супи пјескаву текстуру.
Исхрана
Калорије: 730 кцал, Угљени хидрати: 27 г, Беланчевина: 27 г, Дебео: 59 г, Засићене масти: 32 г, Транс масти: 1 г, холестерол: 169 мг, натријум: 2274 мг, калијум: 1099 мг, Влакно: 4 г, шећер: 5 г, витамин А: 1698 ИУ, Витамин Ц: 112 мг, Калцијум: 729 мг, гвожђе: 2 мг