Печена пилетина од кајсије – Породична свежа јела
1 min read
Печена пилећа прса од кајсије, пуна тог слатког и лепљивог соса од кајсије, враћају ме на оно неодољиво јело које сам служио док сам одрастао.

Постоји разлог зашто ово јело није изгубило своју популарност – слаткаст и оштар укус соса, сочна пилетина и минимални састојци или кораци у рецепту чине ово јело од печених пилећих прса од кајсије идеалним за било који оброк средином недеље.
Можете користити спори шпорет, инстант лонац или чак тигањ од ливеног гвожђа на шпорету да направите ова укусна пилећа прса од кајсије.
Послужите пилећа прса од кајсије уз порцију свеже куваног пиринча или вашег омиљеног поврћа за заиста утешан оброк.

ФАКс
Да ти то можеш. Можете или да направите печена пилећа прса од кајсије дан унапред да се загреју непосредно пре сервирања или можете чак и да маринирате сирово месо пилећих прса неколико сати пре печења, чувате у херметички затвореној посуди или врећици и спремно за употребу печена.
Ако одлучите да маринирате пилетинунајбоље је да не маринирате дуже од 12 сати јер то може учинити месо жилавим.
КАКО ДА ЗНАМ ДА ЛИ ЈЕ ПИЛЕТЕ ПРАВО КУВАЊЕ?
Када је у питању пилетина, увек желите да се уверите да се месо испекло из разлога безбедности хране. Да бисте проверили да ли се пилетина испекла, уметните термометар за храну у најдебљи део пилећих прса. Унутрашња температура треба да буде најмање 165 Ф да би била безбедна за јело.
КАКО ДА ЧУВАМ ОСТАЛЕ ПИЛЕЋА ПРСА ОД ПЕЧЕНИХ КАСНИЈА?
Остаци се могу чувати у херметички затвореној посуди у фрижидеру до 4-5 дана. Такође имате могућност да замрзнете своје остатке до 3 месеца.
Одмрзните смрзнуте остатке преко ноћи у фрижидер да се загреје у рерни, покривен алуминијумском фолијом да се месо не осуши.
Печена пилетина од кајсије
- Загрејте рерну на 375 степени Ф. Подмажите посуду 9×13 и ставите пилећа прса у њу. Зачините сољу и бибером.
- Комбинујте своје конзерве, прелив, сирће и мешавину супе у посуди средње величине.
- Прелијте га преко своје пилетине.
- Пеците 45 минута, без поклопца.
- Не заборавите да спакујете остатке за ручак!
Више рецепата за пилетину које волимо!
Тражите више бесплатних рецепата? Претплатите се на мој билтен и пратите даље Фејсбук, Твиттер, Пинтерест и инстаграм за сва најновија ажурирања.

Печена пилетина од кајсије
Печена пилећа прса од кајсије, пуна тог слатког и лепљивог соса од кајсије, враћају ме на оно неодољиво јело које сам служио док сам одрастао.
Време припреме: 5 минута
Време кувања: 45 минута
Укупно време: 50 минута
Служи:4
Пређите курсором преко вредности „сервис“ да бисте открили скалер рецепта
Састојци
- 4 Пилећа прса без костију пилећа прса без коже
- 1 чаша конзерве од кајсије
- 1 чаша француски прелив
- ½ ТБСП Јабуково сирће
- 1 пакет суве мешавине супе од лука
- со и бибер по укусу
- Першун за украшавање опционо
Упутства
-
Загрејте рерну на 375 степени Ф. Подмажите посуду 9×13 и ставите пилећа прса у њу. Зачините сољу и бибером.
-
Комбинујте своје конзерве, прелив, сирће и мешавину супе у посуди средње величине.
-
Прелијте га преко своје пилетине.
-
Пеците 45 минута, без поклопца.
Информације о исхрани:
Калорије: 436кцал (22%)Угљени хидрати: 56г (19%)Беланчевина: 2г (4%)Дебео: 25г (38%)Засићене масти: 4г (20%)Полинезасићене масти: 14гМонозасићене масноће: 6гхолестерол: 1мгнатријум: 1241мг (52%)калијум: 190мг (5%)Влакно: 2г (8%)шећер: 37г (41%)витамин А: 413ИУ (8%)Витамин Ц: 6мг (7%)Калцијум: 43мг (4%)гвожђе: 1мг (6%)

Претходни пост
Салата од јагода и авокада