May 29, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Печена пилетина Маргарита – зачињена јужна кухиња

Печена Маргарита Пилеће четвртине – четвртине пилећих бута мариниране су у мешавини маргарите, соку од лимете, белог лука, чилија у праху и кима, а затим печене у рерни.

Печена пилетина Маргарита у тепсији.

То је дивно сочан рецепт за печену пилетину!

Еаси Преп

Ово лака пилећа вечера потребно је само око 10 минута времена за припрему, а затим 45 минута времена за одлагање у рерни.

3 лака корака

  1. Помешајте маринаду у велику врећу са затварачем и додајте пилетину. Маринирајте 2 до 8 сати.
  2. Пеците пилетину. Ставите пилетину и маринаду у посуду за печење величине 9 × 13 инча и пеците 45 минута.
  3. Пеците неколико минута да кожа постане златна и хрскава.
Маргарита Пилетина у посуди за печење 9к13 инча.

Колико дуго маринирати?

Маринирајте пилетину најмање 2 сата и до 8 сати. Што дуже пустите да се маринира, то ће имати више укуса, али не желите да траје много дуже од 8 сати или киселост маринаде може почети да мења текстуру пилетине.

Како служити

Неке сјајне стране уз печену пилетину Маргарита су Цхипотле кукурузна салата, Наранџасти пиринач, Кремасти зачињени краставци, Савршен мексички пиринач, Пинтос и кобасица, Салата од кукуруза и пасуља на жаруи Југозападна салата са винегретом од јалапено лимете. Не заборавите да направите серију маргарита!

Додајте 1/4 шоље текиле у маринаду. То ће пилетини додати благи укус дима.

Печена пилетина Маргарита на тањиру са салатом.

Још одличних рецепата за пилетину

  • Ставите првих 7 састојака у велику врећу са затварачем. Затворите врећицу и протресите да се меша.

  • Додајте пилетину и окрените да равномерно премажете пилетину. Оставите у фрижидеру 2 до 8 сати.

  • Загрејте рерну на 350 степени. Лагано подмажите посуду за печење величине 9 × 13 инча.

  • Ставите пилећу кожу окренутом нагоре у посуду за печење. Сипајте маринаду на пилетину.Зачините пилетину сољу и бибером.
  • Пеците непокривено 45 минута.Пеците 2 до 3 минута да порумене.

Желите да сачувате овај рецепт?