Одрезак за хамбургер буре крекера и сос од лука
Одрезак за хамбургер у бачви од крекера је популаран са разлогом. Пуног је укуса и служи се или обичан или загушен са умаком од лука. Овај укусни одрезак и сос од јужног хамбургера сигурно ће бити омиљени породични оброк.
Овај пост садржи партнерске везе. Као Амазон сарадник, зарађујем од квалификованих куповина.
Угушени одрезак од хамбургера
Душене пљескавице за хамбургер су генерацијама омиљена јужњачка вечера. И зашто не? Ово је једно јело које је лако направити и ох, тако укусно. Можете прехранити целу породицу за мање од десет долара, и нико се неће жалити.
Немојте мешати одреске за хамбургер са бифтеком из Солсберија. Док одрезак из Салисбурија има укус мало као месну штруцу, ови одресци за хамбургер имају много меснатији укус и бољу текстуру. Ако никада раније нисте пробали одреске за хамбургер, не знате шта пропуштате!
Шта чини овај рецепт за одрезак за хамбургер у бурету крекера тако добрим
Ово јело је класични хамбургер одрезак Црацкер Баррел Олд Цоунтри Сторе који купци наручују деценијама. То је једна од омиљених ставки ујака Хершела на менију. Припремите овај рецепт како је написан или покушајте да га прилагодите својим жељама.
Осим тога, добићете укус праве јужњачке традиције уз овај обилан и јефтин оброк.
Састојци који ће вам требати
Да би купци одрезака за хамбургер Црацкер Баррел волели, требаће вам:
- Млевена јунетина
- Со
- Млевени црни бибер
- Лук соли
- Бели лук у праху
- Бели лук
- Брашно
- Говедина чорба
Напомене о састојцима
Најбоља говедина купљена у продавници за овај рецепт је млевена говедина. Изаберите мешавину која има 80 процената масти до 20 масти. Ова мешавина ће одржати одреске за хамбургер меким и влажним, а истовремено ће вам омогућити да их кувате на безбедној температури.
Ако имате мљевено месо код куће и имате буџет, 80 посто немасних печеница и 20 посто масне свињске лопатице такође су одлична мјешавина. Користите најгрубљи диск за млевење који имате за бољу текстуру.
Обавезно користите говеђу чорбу, а не говеђи темељац, да направите сос. Говеђа чорба даје сосу од лука тачан ниво зачина, док говеђи темељац може оставити мало равног укуса. Ако желите, уместо тога можете користити чорбу од печурака за још укуснији сос.
Неки људи воле да додају исецкани сир, Вустершир сос или љути сос у мешавину меса.
Како направити бифтек за хамбургер од крекера
Да бисте направили бифтек за хамбургер од крекера:
- Огулите и исеците лук на танке кришке. Оставите на страну.
- Помешајте млевену говедину и зачине у чинију. Врховима прстију унесите зачине у месо.
- Формирајте четири пљескавице дебљине око пола инча. Традиционално, одресци за хамбургер за овај рецепт су овални, али можете их направити у било ком облику који желите.
- Загрејте велики тигањ са тешким дном на средње јакој ватри. Користите тигањ од ливеног гвожђа ако га имате за најбоље печење.
- Када се тигањ загреје, пеците одреске за хамбургер око 4 минута на првој страни и три минута на другој страни.
- Уклоните одреске за хамбургер и осушите их папирним убрусом. Покријте их да буду топли или их ставите у рерну на најнижој температури.
- Смањите топлоту на средње ниску и додајте нарезани лук. Пустите да се лук карамелизује, повремено мешајте. Што спорије кувате лук, он ће постати слађи и укуснији.
- Извадите карамелизовани лук из тигања.
- Проверите посуду да бисте били сигурни да има довољно масти. Ако на дну тигања нема доброг премаза, додајте мало путера.
- Поспите брашно у маст у тигању и промешајте. Брашно кувајте док не порумени, а затим додајте говеђи темељац.
- Умутите комадиће на дну тигања и наставите да мешајте док сос не постане глатка и мало згуснута.
- Можете додати лук у сос или их држати одвојено.
- Користите лопатицу да пренесите загрејане одреске хамбургера на тањире за сервирање.
- Ставите лук и сос преко сваког одреска за хамбургер и послужите
Шта да послужите са угашеним говеђим пљескавицама
За аутентичан домаћи оброк, држите се традиционалне сеоске стране као што су макарони и сир, пире кромпир, боранија и кекси од млаћенице.
Алтернативно, можда бисте желели да покушате да будете креативни са необичнијим додатком као што су пудинг од шаргарепе, помфрит од авокада и напуњени татер малине.
Како чувати угушени одрезак од хамбургера
Охладите одреске хамбургера на собну температуру и држите их у херметички затвореној посуди у фрижидеру до три дана.
Да бисте одржали одреске за хамбургер дуже од неколико дана, покушајте да замрзнете пљескавице и сос одвојено у замрзивачу до два месеца.
Како поново загрејати угушене пљескавице за хамбургер
Одржавајте одреске хамбургера влажнима тако што ћете их загрејати на шпорету:
- Оставите да се одмрзнуте пљескавице загреју на собну температуру.
- Ставите одреске за хамбургер и сос у тигањ. Додајте мало воде и покријте тигањ поклопцем.
- Загревајте на средњој ниској температури око пет минута.
- Скините поклопац и проверите да ли је месо вруће. Ако није, наставите да кувате са отвореним поклопцем док се не загреје довољно за сервирање.
Волите Црацкер Баррел? Испробајте ове рецепте за копирање!
Популарни рецепти за млевену говедину
Погледајте више мојих једноставних рецепата за говедину и најбоље имитиране рецепте за бачву крекера овде на ЦопиКат-у!
Одрезак за хамбургер буре крекера
Одрезак за хамбургер у бачви од крекера у умаку од лука можете направити код куће.
Принт
Пин
Рате
Додај у колекцију Идите на Колекције
Порције: 4
Калорије: 462кцал
Састојци
Хамбургер одресци
- 1½ фунти млевене говедине
- ½ кашичица со
- ¼ кашичица млевени црни бибер
- ¼ кашичица лук соли
- ¼ кашичица Бели лук у праху
Умак од лука
- 1 чаша кришке белог лука
- 1 кашика вишенаменско брашно
- 1½ чаше говедина чорба
Упутства
Хамбургер одресци
-
У посуди средње величине помешајте млевену паприку, со, млевени црни бибер, со од лука, бели лук у праху. Промешати да се добро сједини.
-
Од мешавине меса формирајте 4 једнаке округле равне пљескавице.
-
Загрејте тигањ од ливеног гвожђа на средње јакој ватри.
-
Ставите одреске за хамбургер у загрејан тигањ. Пазите да не пренатрпате одреске превише. Кувајте 3 до 4 минута.
-
Окрените одреске и пеците 3 до 4 минута на другој страни. Одрезак треба да се запече и да се запече.
-
Уклоните одреске из тигања и оставите по страни.
Умак од лука
-
Ставите нарезани лук у тигањ. Лук кувајте 5 до 6 минута или док не омекша и не почне да порумени. Уклоните лук из тигања.
-
Ако тигањ није прекривен масноћом од одреска за хамбургер, можда ћете морати да додате кашичицу или две путера. По потреби додати путер, па додати брашно.
-
Кувајте брашно 1 минут, мешајући да се уверите да се равномерно кува.
-
Додајте говеђу чорбу и мешајте док сос не постане глатки. Смањите топлоту на ниско. Кувајте 2 минута.
-
Можете додати лук у сос или их држати одвојено.
-
Послужите одреске за хамбургер тако што ћете их ставити на тањир.
-
Прелијте луком и сосом.
Исхрана
Калорије: 462кцал | Угљени хидрати: 5г | Беланчевина: 31г | Дебео: 34г | Засићене масти: 13г | Полинезасићене масти: 1г | Монозасићене масноће: 15г | Транс масти: 2г | холестерол: 121мг | натријум: 887мг | калијум: 572мг | Влакно: 1г | шећер: 2г | витамин А: 1ИУ | Витамин Ц: 3мг | Калцијум: 46мг | гвожђе: 4мг