Овсени колачићи са чоколадом – удобна кухиња
Ови колачићи са чоколадним чипсом од овсене каше су савршена комбинација меких, али жвакаћих колачића направљених од овса, декадентног чоколадног чипса и да, смеђег путера! Они су колачић који правите када можете да одлучите између чоколадног комадића или овсене каше.
КОЈИ САСТОЈЦИ ПРАВЕ ОДЛИЧАН КОЛАЧИЋ СА ЧОКОЛАДОМ?
Постоји неколико обавезних ствари када је у питању прављење врхунских колачића од овсене каше и чоколаде. Ево листе неких ствари које морате урадити:
- Старомодни ваљани зоб је неопходан за колачиће од овсених пахуљица за жвакање, па потражите ове уместо брзих зоби који су тањи и немају исту текстуру.
- Сецкана чоколада наспрам чоколадних чипса је неопходна за топљиве џепове и равномерну дистрибуцију чоколаде без додавања превише чоколаде (да, постоји таква ствар као што је превише чоколаде када су у питању овсени колачићи).
- Смеђени путер се лако прави и заиста има укус који гура ове колачиће преко ивице. Цимет заокружује све укусе додајући и наговештај зачина, као и мало слаткоће.
КАКО НАПРАВИТИ КОЛАЧИЋЕ СА ЧОКОЛАДОМ
- Почните тако што ћете помешати ваљане зоби, вишенаменско брашно, сецкану чоколаду, соду бикарбону, млевени цимет и кошер со и оставите са стране.
- У малом тигању истопите путер док не запени и док не видите смеђе мрље на дну тигања.
- Умутите путер, уље, смеђи шећер и шећер пјенасто умутити, а затим додати јаје, жуманце и ванилију и умутити док се смјеса не сједини. Додајте суву смешу и мешајте док се не сједини.
- Куглице грабите и ваљајте мокрим рукама приликом ваљања и нежно их поравнајте на плеховима обложеним пергаментом. Пеците 11 минута или док се ивице не стегну, а средина не буде мокра.
- Поспите сланом сољу и оставите да се хлади на листу 10 минута пре него што преместите на решетку да се потпуно охлади.
МОЖЕТЕ ЛИ ЗАМРЗНУТИ ТЕСТО ЗА КОЛАЧИЋЕ?
Можете апсолутно замрзнути ово тесто за колачиће за колачиће од овсене каше и чоколаде. Имам цео пост о томе како замрзнути тесто за колаче. Молимо погледајте тамо за детаљна упутства о томе како да то урадите.
САВЕТИ И ТРИКОВИ ЗА КОЛАЧИЋЕ СА ЧОКОЛАДОМ
- Стављање колачића у облик на 9 минута помоћи ће вам да добијете савршено округле колачиће.
- Сецкање чоколаде за разлику од употребе типичних чоколадних чипса помоћи ће да се чоколада равномерно распореди у колачићима.
- Старомодни ваљани зоб је кључни састојак у вашој потрази за колачићима за жвакање.
- Ако вам се тесто чини превише мекано, ставите га у фрижидер на 20 минута пре печења.
Ако правите ове колачиће од овсене каше и чоколаде, јавите ми Инстаграм!
Тражите више рецепата који допуњују овај? Ево неколико које волим:
Принт Реципе
Чоколадни колачићи од овсене каше
Ови колачићи са чоколадним чипсом од овсене каше су савршена комбинација меких, али жвакаћих колачића направљених од овса, декадентног чоколадног чипса и да, смеђег путера! Они су колачић који правите када можете да одлучите између чоколадног комадића или овсене каше.
Величина порције: колачићи
Састојци
- 2 чаше старински ваљани зоб
- 1 чаша вишенаменско брашно
- 6 унце сецкана полуслатка чоколада
- ½ кашичица прашак за пециво
- ½ кашичица млевени цимет
- ½ кашичица кошер соли
- ½ чаша неслани путер
- 2 кашике неутрално уље
- ¾ чаша светло смеђи шећер
- ⅓ чаша гранулисани шећер
- 1 велико јаје плус 1 велико жуманце
- 1 кашичица екстракта ваниле
- Слана со за прскање
Упутства
-
Загрејте рерну на 375 степени. Два плеха обложите пергаментом и оставите их на страну.
-
У средњој посуди дрвеном кашиком помешајте ваљане зоб, вишенаменско брашно, сецкану чоколаду, соду бикарбону, млевени цимет и кошер со и оставите са стране.
-
Запржите путер загревањем малог лонца на средње ниској ватри. Додајте путер у тигањ и када се истопи, почеће да се пени и да мало бубри. Оставите да се кува док не почнете да видите благо смеђе мрље. Промешајте и кувајте док не порумени. Такође би требало да почнете да осетите његову орашасту арому. Извадите га из тигања и наставите да мешајте да се охлади.
-
У великој посуди умутите запечени путер, уље, смеђи шећер и шећер док се добро не сједине. Додајте јаје, жуманце и ванилију и умутите док смеса не постане свиленкаста и светлије боје. Одједном сипајте мешавину брашна и мешајте док се не повеже, око 1 минут.
-
Користите средњу мерицу за колачиће да извадите лоптице теста величине 2 кашике. Требало би да будете у могућности да извадите укупно 20 лоптица. Равномерно ставите половину лоптица на један лист, а затим другу половину на други. Мокрим рукама ваљајте лоптице, а затим их лагано спљоштите.
-
Пеците 11-14 минута или док се ивице не поставе, а средишта не буду мекана, али не изгледају влажна. Одмах након печења поспите љускавом сољу. Пустите да се колачићи охладе на плеху 10 минута пре него што их пребаците на решетку за хлађење. Ако желите савршено округле колачиће, користите секач за кекс или нешто слично што је мало шире од вашег колачића да бисте их добили у облику на 9 минута. Да бисте га померили, једноставно померите резач око колачића да бисте све области вратили у кружни облик.
Исхрана
Калорије: 139кцал (7%) | Угљени хидрати: 22г (7%) | Беланчевина: 2г (4%) | Дебео: 5г (8%) | Засићене масти: 3г (19%) | Полинезасићене масти: 0.4г | Монозасићене масноће: 1г | Транс масти: 0.2г | холестерол: 12мг (4%) | натријум: 89мг (4%) | калијум: 49мг (1%) | Влакно: 1г (4%) | шећер: 11г (12%) | витамин А: 142ИУ (3%) | Витамин Ц: 0,002мг | Калцијум: 14мг (1%) | гвожђе: 1мг (6%)