Облози од поврћа од сланутка са цхимицхурри винаигретом
Један од најбољих оброка које сам недавно јео на одмору био је од а камион са храном у Ханалеју, на Кауаију. Обично се не бих одлучио за поврће без меса, али уз мали знак на којем је писало да је њихова говедина распродата за тај дан, одлучио сам да пробам, пошто сам већ стајао у реду! Био је то супер мекани омот пуњен органским локалним зеленилом и поврћем, са хрскавим хрскавим прженим леблебијем и преливеним оштрим цхимицхурри винаигретом. Ова верзија код куће ми је била једнако добра, толико да сам припремао састојке и јео је сваки дан за ручак неколико дана. Ако мислите да су облози од поврћа досадни, овај ће се предомислити!
Напомене о састојцима
- Тортиље – Потражите највећу величину тортиље коју можете пронаћи, често означену као величина „замота“. Открио сам да су вам потребне веће него што мислите да треба да умотате сву ову доброту од поврћа. Такође потражите танку, растезљиву тортиљу. Заиста сам волео овај бренд, који сам нашао у локалним продавницама Крогер и Валмарт.
- Зелени – Користите било коју мешавину зеленила коју волите. Свиђа ми се пролећна мешавина 50/50, можете направити сав спанаћ, руколу или било коју комбинацију коју желите.
- Кукуруз – Ово је одлична употреба за остатке кукуруза на жару, ако случајно то планирате у својим плановима за вечеру! Понекад печем кукуруз у клипу за вечеру, само да имате остатке за овај рецепт. Ако не, можете ставити неколико ољуштених клипова кукуруза у фритезу на око 7 минута на 425 или динстати у лонцу на шпорету. Такође сам пажљиво ставио клип директно на горњу плочу мог гасног шпорета и користио пламен за угљенисање. Желећете да пажљиво посматрате и окрећете се ако користите тај метод!
- леблебије – Такође познат као Гарбанзо пасуљ, је јефтин састојак у конзерви. Они нуде супстанцу, укус и текстуру овом оброку без меса! Овде имам рецепт за сланутак у фритези, а овде печени сланутак у рерни.
Упутства
Постоји много малих корака до овог рецепта, који на први поглед могу изгледати досадни. Ако желите да уживате у овом вегетаријанском омоту за један оброк, можда за ручак неколико дана заредом као ја, сјајна ствар је што након што га направите први пут, можете да се припремите довољно да имате састојке на– спреман за остатак недеље. На пример, прелив се може чувати у фрижидеру и можете кувати неколико клипова кукуруза итд.
- Припремите прелив тако што ћете мешати све састојке осим уља у блендеру, а затим додати уље у сталном млазу. Чувајте у масонској тегли у фрижидеру. Ово облачење постаје све боље с временом, па га слободно припремите!
- Волим да комбинујем све састојке за умотавање у чинији пре него што их умотам јер се тада све добро обложи у преливу.
- Умотајте у тортиљу/умотајте и причврстите крајеве. Очигледно је одличан и као салата!
Савет: Потражите омот који је већи него што мислите да желите! Требаће вам да умотате крајеве. Много их је посебно означених као „замотаји“.
Препорука: Добивао сам овај бренд недавно и они су тако меко и укусно! Немојте да вас одбаци кето ознака. То је само маркетиншки трик, и друга реч за много влакана! Свиђа ми се што су ови препуни влакана, мекани су и растезљиви. То је оно што тражим у добром омоту. У последње време сам их видео у скоро свим продавницама!
Можда бисте желели да убаците мало додатног прелива тамо након што га исечете – волим овај прелив и увек желим више! Ако испробате ово, јавите ми шта мислите!
Принт
Опис
Паковање без меса са укусом са поврћем и цхимицхурри винаигретом! Винегрет ће бити довољан за 6-8 омотача. Састојци за садржај омота приказани су за једну порцију – очигледно је флексибилан. Прилагодите се свом укусу и направите онолико колико желите одједном!
1 велика мекана тортиља величине “замота”.
1 1/2– 2 шоље зеленила, грубо исецкане
2 кашике сецкани парадајз
2 кашике угљенисани кукуруз
2 кашике коцкице авокада
2 кашике хрскави сланутак (метода фритезе, метода рерне, било који профил укуса је у реду!)
Цхимицхурри Винаигретте
1/4 ц црно вино сирћета
1/2 ц грубо сецканог першуна
1 велики чен белог лука, млевени
3/4 кашичице суви оригано
2–3 кашике исеченог зеленог лука, око 1–2 зелени лук
3/4 кашичице со
1/8 кашичице бибер
прстохват пахуљица чилија, опционо
3/4 ц уље (Волим уље авокада, могу користити и маслиново уље)
- За винаигрет ставите сирће, першун, бели лук, оригано, зелени лук, со и бибер у мали блендер или теглу процесора хране. Док радите на малој брзини, полако додајте уље док се не сједини. Ставите прелив у херметички затворену теглу и оставите на страну.
- Помешајте зеље и све остало поврће у малој посуди за мешање, прелијте жељеном количином дресинга (2 супене кашике) и ставите да се премаже. Пребаците смешу на средину омотача и уролајте, затварајући оба краја.