Оатмеал М&М Цхоцолате Цхип Цоокие барс
1 min readЗагрејте рерну на 350 степени. Исеците траку од пергаментног папира да стане на дно тепсије 9 × 13, али окачите преко 2 ивице. Попрскајте плех спрејом који се не лепи, а затим ставите пергамент, притискајући папир да прска да би се лакше залепио. (Наизменично можете обложити фолијом и лагано прскати спрејом за кување.) Оставите са стране.
Ставите зоб у блендер и пулсирајте само неколико пута једва разбити зоб. Не желите да правите овсено брашно! И даље би требало да изгледају као зоб, само изломљени на мање комаде. Оставите ове на страну.
Помешајте брашно, соду бикарбону и со у чинији и лагано умутите да се сједини. Оставите на страну.
У посуди за мешање или миксеру, растопљени путер, смеђи шећер и бели шећер. Додајте јаја, једно по једно, мешајући између сваког додавања, и ванилију. Додајте мешавину брашна у неколико додавања док се не сједини.
Мешајте зоб и чоколадне комадиће док се не сједине. *Волим да само посипам своје М&М-ове по врху теста, али ако имате велику кесу, слободно баците малу шаку у тесто или замените М&М-ом део ваших чоколадних чипса.
Утисните тесто у припремљену тепсију и притисните равно. Поспите шаку М&М-а на врх и додајте поспите ако желите.
Пеците око 25-30 минута. Извадите из рерне када ивице постану златно браон боје, а средина изгледа да је заглађена, али и даље мека. Центар би требало да се мало помера када померите посуду. Биће веома тестасти у средини! Осим ако не сервирате мало топло преко сладоледа, потпуно охладите до собне температуре. Напомена: Сасвим је нормално да средина потоне ниже од ивица, када се охлади! Мислим да су најбоље када се охладе неколико сати и волим да их ставим у фрижидер да се охладе пре сечења. Одлични су за напредовање!