Најбољи рецепт за прелив са блеу сиром

Мој рецепт за кремасти прелив од блеу сира лако се прави и бољи је од свега што можете набавити у локалном супермаркету. Направљен од оштрог, оштрог блеу сира и једноставних састојака, овај укусни прелив за салату не може бити лакши за направити. И обећавам да ћете се након једног укуса сложити да је ово најбољи блеу сир икада ћеш имати.

Моја домаћа верзија једног од омиљених прелива за салату у земљи такође прави укусни умак од блеу сира, савршен за дан игре или ваше следеће дружење.
Ово ми је омиљени сет силиконских лопатица Мешала сам прелив,.

Ово је мој омиљени прилог уз моја легендарна бивоља пилећа крилца. Послужите ова пилећа крилца са мојим блеу сиром и штапићима целера за врхунско искуство са бивољим крилима.
Састојци за прављење прелива од Блеу Цхеесе

Почнимо са прикупљањем састојака који су нам потребни да направимо сопствени прелив од блеу сира. У Цхеф Спеак-у ово се зове „Мисе ен Плаце“ што у преводу значи „Све на свом месту“.
Не само да постављање састојака унапред убрзава процес кувања, већ помаже и да обезбедите да имате све што вам је потребно за прављење јела.
Користите ове једноставне састојке:
- плави сир
- павлака или грчки јогурт
- мајонез
- млаћеница или пуномасно млеко
- црни лук у праху
- со
- црни бибер
Користите зачине као водич ако желите прелив од белог лука, додајте бели лук у праху у смешу. За пикантан прелив додајте кашичицу белог винског сирћета. Ако желите зрнасти прелив од блеу сира, додајте још мрвица од блеу сира. За благи прелив додајте мање блеу сира у смешу. И за лакшу верзију користите лагани мајонез и немасни грчки јогурт уместо павлаке.
Коју врсту блеу сира треба да користим?
Мој омиљени блеу сир за овај прелив је комадић блеу сира, а не мрвице. Сматрам да цео комад блеу сира има знатно више укуса него мрвице. Продавнице прехрамбених производа могу понудити разне блеу сиреве које можете изабрати. Ово су неки од мојих омиљених.
- дански блеу сир
- Маитаг из САД
- Цасхел из Ирске
- Кабралес из Шпаније
Такође можете пронаћи разне занатске блеу сиреве од произвођача сира широм света. Волим да пробам различите сорте.
* Такође можете користити Италиан Горгонзола да направите укусну варијацију овог прелива.
Како направити прелив од блеу сира

Додајте павлаку (или грчки јогурт), млаћеницу (или пуномасно млеко) и половину блеу сира у посуду процесора хране.

Пулсирајте састојке док се сав блеу сир не сједини и не добије текстуру кремастог прелива.

Ставите мешавину блеу сира у малу посуду за мешање и додајте мајонез, преостале мрвице блеу сира, лук у праху, со и црни бибер.

Направите овај прелив барем један дан раније, да би се укуси изградили, најбољи ће укус бити након 48 сати.
Мој прелив допуњује било коју од ваших омиљених салата и посебно добро иде уз салату са клиновима. Наравно, не заборави мој облачење када служиш бивоља крила!
Често постављана питања о рецептима
Апсолутно не! Плави сир има јак и оштар укус, док ранч има блажи укус и прави се са различитим зачинима. Али оба су укусна!
У ствари, и једно и друго је тачно. Блеу је једноставно француски правопис за плаво и пошто је Француска произвела прелив, обично се пише са француским правописом Блеу.
Најлакши начин да смањите калорије и део масти јесте да користите мајонез са ниским садржајем масти, павлаку замените немасним грчким јогуртом и користите обрано млеко уместо млаћенице. Можете смањити мало блеу сира из прелива, али ја не бих прилагођавао тај део рецепта. Потребан вам је сав укус блеу сира да бисте надокнадили недостатак масти у преливу.