Најбољи домаћи хлеб од тиквица са тостираним орасима
Овај рецепт прави једну прелепу векну хлеба од тиквица са орасима. И то приличан. Годинама бих пунио своје брзо тесто за хлеб од тиквица са свим врстама сокова, зачина и чега другог. Али више не ваљам тако. Током година почео сам да преферирам ову смањену и минималистичкију верзију. Влажан, довољно сладак и пун тостираних ораха изнутра и споља, има слатки врх са кором од орашастих плодова, захтева само један тигањ и рустикалан је за омамљивање. Ако тражите рецепт за хлеб од тиквица, покушајте са овим.
Неколико савета за хлеб од тиквица
Вишак тиквица претходно нарендајте и замрзните: Када имате више тиквица него што знате шта да радите, нарендајте их на ренде и затим поделите 2 1/2 шоље порције у кесе за замрзивач. Одмрзните и користите са овим рецептом касније током године.
Превише: Ако сте испекли више хлеба од тиквица него што можете да поједете, исеците га, поделите пек папиром и замрзните у кесама. Када сте спремни за то, одмрзните и тостирајте (или тостирајте у тигању са мало путера).
Тачно време печења: Овде је важан тестер за колаче. Ово је велика векна и ипак желите да будете сигурни да је унутрашњост кувана. Ако је тесто за торте видљиво на вашем тестеру, наставите да печете у корацима од 7-10 минута.
И жута летња тиквица је у реду! У основи можете користити било коју летњу тикву коју волите овде. Класичне тиквице са зеленом кором су најтипичније, али можете користити и тиквице са осам лоптица, тигањ за пљескавице, тиквице са кривим вратом, итд. Волим да оставим љуску на свима због флека боје које дају тесту. Једна ствар на коју треба обратити пажњу је свака тиква која има семенке. Само их извадите пре него што их нарибате.
Варијације
Мој специјални хлеб од тиквица: Ово је максималистичкија верзија хлеба од тиквица коју овде представљам од 2008. У тесто додајте: корицу 2 лимуна, 1/4 шоље мака, 1/3 шоље ситно исецканог кристализованог ђумбира, 1 кашичицу цимета и 1 кашика омиљеног кари праха. Тако мирисно!
Алл тхе Зестс: Додајте корицу 3 лимете, 2 поморанџе и 3 лимуна. Размислите о замени екстракта бадема за екстракт ваниле.
Босиљак и лимун: Додајте 1/3 шоље сецканог свежег босиљка и корицу два лимуна у влажне састојке. Можете користити италијански или лимунов босиљак.
Овсени хлеб од тиквица: Идеја коју још нисам тестирао, али желим да је споменем у случају да неко жели да је испроба. Замените 1/3 шоље брашна за старомодни зоб.
Раз ел Ханоут: Испекао сам укусну верзију користећи мешавину зачина Раз ел Ханоут, топло препоручујем! Само додајте 1 кашику Раз ел Ханоута у суве састојке.
Муффинс: Да, од овог теста можете да правите мафине! Напуните обложене калупе за мафине 2/3 пуне – 3/4 ако живите на ивици! И пеците док не порумени и не буду кувани.
Чоколаде: Деца, наравно, воле верзију са умешаним комадићима чоколаде. Можете додати онолико колико желите!
Више идеја за тиквице
Ако имате башту која је нешто налик нашој, она тренутно одлаже невероватан број тиквица. Погледајте ове рецепте за тиквице. Покушавао сам да смислим још рецепата који би направили прави проблем у залихама тиквица. До сада је ова паста са кремом од разбијених тиквица омиљена. А ова салата од тиквица и хлеба на жару је савршена за лето и потрошите додатно кисело тесто на крају недеље. И ми волимо ове једноставне сотиране тиквице, посебно са мало споредног дејства овог омиљеног песта.
Уживати! И оставите белешке у коментарима ако имате друге варијације које вам се свиђају. Ако волите брзи хлеб, обавезно погледајте овај хлеб од банане у једној посуди или ову верзију са лимуновим маслиновим уљем. Ова торта са маслиновим уљем од рузмарина је заувек омиљена. Као и ови мафини од бундеве са семенкама и фета.