Најбоље палачинке од бундеве – Пар кувара
Овај рецепт за палачинке од бундеве прави меке, влажне и савршено зачињене флапјаке! Послужите са јаворовим сирупом за угодан јесењи доручак.
Ево једне пријатне идеје за доручак коју можете направити барем једном сваке јесени: овако удобан палачинке од бундеве рецепт! Тешко је описати колико су ови добри, али покушаћемо. Додавање пиреа од бундеве даје палачинкама мекану, крепку текстуру и задовољавајући осећај у устима. Зачињене су великом дозом топлих зачина за бундеву. Преливен чистим јаворовим сирупом, сваки залогај је сладак и зачињен. Наш син је узео један залогај ових и одмах пожелео целу гомилу! Постали су јесења традиција (оно и француски тост од бундеве!).
Састојци палачинки од бундеве
По овом рецепту за палачинке од бундеве се праве флапјацкс са правим меким, нежним мрвицама и зачињеном унутрашњости. Пире од бундеве чини ту мекану текстуру, зачин за питу од бундеве даје топлину укусу, а смеђи шећер даје богату дубину слаткоће. Иначе, састојци су слични класичном рецепту за палачинке. Ево шта ће вам требати:
- Брашно за све намене
- браон шећер
- Прашак за пециво
- Зачин за питу од цимета и бундеве
- Со
- Јаја
- Пире од бундеве
- Млеко
- Неутрално уље попут семена грожђа или органског биљног или уља репице
Замена за зачин за питу од бундеве
Зачин за питу од бундеве је лепа пречица за загрејане зачине у пити од бундеве. Приметићете да овај рецепт такође користи цимет, који још више повећава фактор удобности (да, користите оба!). Ако немате зачин за питу, замените ½ кашичице млевеног ђумбира, ¼ кашичице цимета и ¼ кашичице каранфилића или мушкатног орашчића.
Савети за кување палачинки од бундеве
Кување палачинки од бундеве је слично традиционалном методу. Тесто је нешто гушће од стандардне палачинке, тако да ће требати нешто дуже да се кува. Уверите се да топлота није превисока, иначе се палачинка можда неће испећи пре него што порумени. Ево на шта треба обратити пажњу приликом кувања:
- Користите велику решетку: нелепљива је од помоћи. Неки роштиљи су неуједначени са загревањем, па пронађите квалитетан тигањ. Нелепљива површина је од помоћи.
- Експериментишите да бисте пронашли прави ниво топлоте. Средња ниска топлота је идеална, али је различита на свакој плочи за кување. Требало би да прође неколико минута да се тигањ загреје.
- Када окренете, палачинка може да цури са ивица. Тесто може мало да цури са стране, што је и очекивано. Само наставите да кувате док се не скува, подешавајући топлоту по потреби тако да споља не порумени пребрзо пре него што се скува изнутра.
Преливи за палачинке од бундеве
Овај рецепт за палачинке од бундеве је савршен са путером и чистим јаворовим сирупом, по нашем мишљењу! Али желите да постанете још лепши? Ево неколико забавних идеја за преливе за палачинке од бундеве:
И то је то! Јавите нам ако пробате ове палачинке од бундеве и шта планирате да користите за преливе.
Више рецепата од бундеве
Када је сезона, направите све рецепте од бундеве! Ево неколико омиљених за почетак:
Овај рецепт за палачинке од бундеве је…
Вегетаријанац.
Принт
Опис
Овај рецепт за палачинке од бундеве прави меке, влажне и савршено зачињене флапјаке! Послужите са јаворовим сирупом за угодан јесењи доручак.
- 1 шоља [140 g] вишенаменско брашно
- 3 кашике браон шећер
- 2 кашичице прашак за пециво
- 2 кашичице цимет
- 1 кашичица зачин за питу од бундеве*
- ½ кашичице кошер соли
- 2 Велика јаја
- ¾ шоље пире од бундеве
- ¾ шоље млеко по избору
- ¼ шоље неутрално уље (или растопљени неслани путер)
- У средњој чинији умутите брашно, смеђи шећер, прашак за пециво, цимет, зачин за питу од бундеве и со.
- У посебној чинији умутите јаја, па умутите пире од бундеве, млеко и уље (или растопљени путер).
- Умешајте мокре састојке у суве састојке и мешајте лопатицом док не остану суве мрље и не добијете глатко тесто.
- Лагано премажите маслацем тигањ или решетку и обришите додатну масноћу папирним убрусом. Загрејте тигањ на средње ниској температури. Сипајте тесто у мале кругове (око ¼ шоље). Пеците палачинке док мехурићи не попуцају на врху, а дно не поприми златну боју. Затим их окрените и кувајте док се не скувају и не буду више гњецави на ивицама (тесто може мало да цури са стране; само наставите да кувате док не буду потпуно кувани, подешавајући топлоту по потреби да не порумене пребрзо).
- Ставите куване палачинке испод обрнуте чиније да би биле топле. Поновите са преосталим тестом, подешавајући топлоту по потреби како бисте одржали уједначену температуру. Послужите одмах са путером и јаворовим сирупом.
Напомене
Зачин за питу од бундеве је лепа пречица за загрејане зачине у пити од бундеве. Приметићете да овај рецепт такође користи цимет, који још више повећава фактор удобности (да, користите оба!). Ако немате зачин за питу, замените ½ кашичице млевеног ђумбира, ¼ кашичице цимета и ¼ кашичице каранфилића или мушкатног орашчића.
- Категорија: Доручак
- Метод: Шпорет
- кухиња: Палачинке
- дијета: вегетаријанац
Кључне речи: Палачинке од бундеве, рецепт за палачинке од бундеве, рецепт за палачинке од бундеве