Наш омиљени печени помфрит
Ево како да направите најбољи печени помфрит који је мекан у средини, карамелизован и хрскав споља. Након тестирања популарних метода за печење помфрита, усредсредили смо се на наш омиљени начин прављења помфрита у рерни. Пређите на рецепт за печени помфрит
Већ годинама печемо кромпир у рерни, али никада нисмо били задовољни нашом игром помфрита. Зато смо дубоко заронили у неке од најпопуларнијих метода и пронашли ону која нам најбоље одговара.
Како се пече помфрит у рерни?
Да испечемо помфрит у рерни, следимо три корака:
- Исеците црвенкасти кромпир на шибице сличне величине да бисте унапредили равномерно печење.
- Помфрит потопите у хладну воду 30 минута да уклони скроб, што им помаже да буду хрскави у рерни.
- Помфрит пеците у хладнијој рерни да се средина испече. Затим појачајте топлоту у рерни последњих 20 минута да порумене и постану хрскаве.
Печени помфрит никада неће бити исти као кромпир пржени у дубоком уљу, али ово ће вам бити прилично близу. Савршени су када их потопите у кечап, мајонез, кремасти медени сенф и сос за пржење.
Пробајте наше домаће сосове:
Хајде да прођемо кроз кораке које сам поменуо горе. Прво, морате да исечете помфрит.
Како сећи кромпир за помфрит
Када је реч о помфриту, посежемо за обичним кромпиром за печење. Међутим, слободно користите кремастији кромпир као што је Иукон Голд кромпир ако то имате. Помфрит направљен од црвенкастог (печеног) кромпира имаће пахуљастију унутрашњост, што волимо. Волимо да користимо Иукон Голд кромпир када правимо ове печене кромпире.
На вама је да ли ћете огулити кромпир или не. На нашим фотографијама можете видети да ми немамо. Ако их не огулите, обавезно орибајте кромпир и исперите га водом да бисте уклонили прљавштину.
Затим ћете морати да их исечете на помфрит. Обоје волимо помфрит на танко сечени, али било која дебљина ће радити у овом рецепту. Што дебље исечете помфрит, дуже ће му требати да постане хрскав у рерни.
Ако га имате, од помоћи ће вам преса за помфрит или мандолина са сечивом за пржење, посебно ако правите много помфрита. Можете их пронаћи на мрежи; уверите се да тражите ону за тешке услове.
Кромпир можете исећи и ручно. Да бисте то урадили, исеците кромпир на плошке од 1/4 инча, сложите их и нарежите на шибице од 1/4 инча.
Да ли треба да намочим помфрит у води?
Увек тражим пречице у рецептима, па смо покушали да прескочимо корак намакања. Нажалост, након печења и ненатопљеног и натопљеног помфрита, натопљени помфрит је био много бољи! Када печете помфрит без намочења у води, они имају тенденцију да се лепе један за други и за лим за печење. Такође се пеку да буду гумене и не оштре.
Дакле, у нашем рецепту испод, тражимо да помфрит потопите у хладну воду тридесет минута. После тридесет минута видећете колико скроба продире у воду.
Ако вам буде боље, можете их потопити дуже. На пример, можете да потопите испран и исечен помфрит у хладној води преко ноћи у фрижидеру.
Колико год дуго планирате да натапате резани помфрит, исперите га и осушите пре него што га кувате. Влажни помфрит неће поруменити у рерни, па их осушите чистом крпом за суђе пре него што их посипате уљем и зачинима.
Колико дуго треба да печем помфрит?
За печење помфрита у рерни потребно је 40 до 50 минута. Трик за најбољи печени помфрит је да користите две температуре у рерни. Прво, пеците помфрит у рерни загрејаној на 375 степени Фаренхајта 20 минута. У то време, помфрит ће почети да се кува у средини, али ће изгледати растресито и тужно.
Затим повећајте температуру рерне на 425 ° Фаренхајта или чак до 450° Фаренхајта. Ова топлија температура претвара тужни, гипки помфрит у запечени и хрскави помфрит.
Помфриту је потребно 20 до 30 минута на вишој температури. Дајем тако широк распон јер зависи од тога колико помфрит волите, колико хрскав волите и колико дебело га исечете.
Волим да ми помфрит буде прилично порумени, па чак и када правим тањи помфрит од шибица, држим их дуже у рерни.
Друга ствар на коју треба обратити пажњу када печете помфрит је да пазите када их мешате. Држим се даље од њих док се не пеку око пет минута на вишој температури. Тако помфрит има прилику да се стегне, па када га померам по плеху, не ломи се на мени.
Такође треба да напоменем да ако имате довољно среће да имате рерну са поставком конвекције, требало би да је користите када правите помфрит. Одржавајте све температуре исте и пазите да им треба неколико минута мање него када користите конвенционалну рерну. Конвекција помера врели ваздух око помфрита у рерни, што подстиче више смеђе боје и хрскавости (попут фритезе – у том случају, напомене о коришћењу фритезе су у рецепту испод).
Наш омиљени зачин за помфрит
Последња помисао: фино зачињена со подиже печени помфрит. Можете их купити, али мени је лакше направити серију код куће. То је једноставна мешавина соли, димљене паприке, белог лука у праху и црног лука у праху. То је моћан укус и додаје дивну боју помфриту.
Ево нашег основног рецепта за зачињену со, чини нешто више од једне супене кашике. Користимо 1 до 1 ½ кашичице у рецепту за помфрит испод:
- 1 кашичица фине морске соли
- 1/2 кашичице црног бибера
- 1/2 кашичице димљене паприке
- 1/2 кашичице белог лука у праху
- 1/2 кашичице лука у праху
Помешајте све зачине заједно, а затим држите мешавину у свом ормарићу за зачине. Ова зачињена со подједнако добро функционише за месо, морске плодове, помфрит, печене кришке кромпира и друго поврће као и за помфрит!
Наш омиљени печени помфрит
- ПРЕП
Ево како да направите најбољи печени помфрит који је мекан у средини, карамелизован и хрскав споља. Немојте прескочити натапање испраног и исеченог помфрита пре него што га испечете. Потапање помфрита у хладној води помаже да се уклони вишак скроба из кромпира. Када печете помфрит без намочења у води, они имају тенденцију да се лепе један за други и за лим за печење. Такође се пеку да буду гумене и не оштре. Потопите помфрит најмање 30 минута. Ако желите да урадите овај корак унапред, помфрит потопите у хладну воду у фрижидеру преко ноћи.
Служи 4
Требаћеш
Помфрит
1 фунта црвеног кромпира, 2 велика кромпира
3 кашике биљног уља или уља за кување на високој температури
Зачињена со (рецепт испод) или фина морска со
Зачињена со (приближно 1 кашика)
1 кашичица фине морске соли
1/2 кашичице млевеног црног бибера
1/2 кашичице димљене паприке
1/2 кашичице белог лука у праху
1/2 кашичице лука у праху
Упутства
- Печени помфрит
- Направите зачињену со
Подесите решетку за рерну тако да буде према средини рерне и загрејте рерну на 375° Фаренхајта. Ако ваша пећница има подешавање конвекције, користите га. Не морате да подешавате температуру. Одвојите велики лим за печење од нелепљивог или анодизираног алуминијума; ми више волимо ове јер помфрит можемо испећи директно на плеху. Ако немате ни једно ни друго, ставите лист пергамент папира или силиконску простирку за печење на лим за печење како бисте спречили лепљење.
Очистите кромпир и исеците га на штапиће дебљине око ¼ инча.
Кромпир потопите у хладну воду и оставите да одстоји 30 минута. Оцедите и исперите, а затим осушите кромпир. Као опцију унапред, можете потопити кромпир у хладну воду у фрижидеру преко ноћи.
Оперите и осушите чинију у којој сте намакали кромпир, а затим у њу додајте помфрит са три кашике уља и 1 ½ кашичице зачињене соли (рецепт испод). Ако користите обичну морску со, користите 3/4 кашичице. Добро бацити.
Помфрит раширите на плех, а затим пеците без померања 20 минута.
Повећајте температуру рерне на 425 ° Фаренхајта. Пеците док помфрит не постане златни и хрскав, још 15 до 25 минута. Дајем тако широк распон јер зависи од тога колико помфрит волите, колико хрскав волите и колико дебело га исечете. Пази на њих. Ако већина помфрита није запекла или хрскава, оставите их у рерни још 5 до 10 минута.
Сачекајте да баците или померите помфрит око тигања док не прође 25 до 30 минута у процесу печења, а затим их баците да подстакне равномерно запечење. Ово радим два или три пута у последњих 10 до 15 минута како би сви помфрити имали прилику да постану хрскави.
Помешајте со, бибер, паприку, бели лук у праху и црни лук у праху. Чувати у херметички затвореној тегли. Након што направите рецепт за помфрит, имаћете нешто остатака, али зачињена со ће трајати месецима у вашем ормарићу за зачине. Користите ово на поврћу, месу и морским плодовима.
Адам анд Јоанне’с Типс
- Фритеза помфрит: Намочени и осушени помфрит прелијте кашиком уља и зачините зачињеном сољу (или обичном сољу). Помфрит ћете морати да кувате у серијама. Ставите онолико помфрита у корпу фритезе која ће стати, а да се не додирују превише. Пржите на ваздуху на 375 ° Ф 12 минута или док не постану хрскаве. Поновите са преосталим помфритом. Непосредно пре сервирања, ставите сав помфрит назад у фритезу (у реду је ако се овај пут додирну) и пржите на ваздуху још 2 до 3 минута или док поново не постану хрскави. Послужите.
- Помфрит погодан за замрзавање унапред припремљен: Замрзните печени помфрит у једном слоју на плеху. Када се потпуно замрзну, пребаците их у посуду за замрзавање и замрзните до 6 месеци. Пеците замрзнути помфрит у рерни загрејаној на 425 ° Ф док не постане врућ и хрскав.
- Чињенице о исхрани: Доле наведене хранљиве чињенице су процене. Користили смо УСДА базу података за израчунавање приближних вредности.
Ако направите овај рецепт, снимите фотографију и означите је #инспиредтасте — Волимо да видимо ваше креације на инстаграм и Фејсбук! Пронађите нас: @инспиредтасте
Исхрана по порцији: Величина порције 1/4 рецепта / Калорије 180 / Укупно масти 10.6г / Засићене масти 1.5г / холестерол 0мг / натријум 441,7мг / Угљени хидрати 20.5г / Дијетска влакна 1.5г / Тотал Сугарс 0,7г / Беланчевина 2.4г