December 8, 2024

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Муффинс од бундеве – Црунцхи Цреами Свеет

Муффинс од бундеве – Црунцхи Цреами Свеет

Ови лагани и пухасти мафини од бундеве су најбољи јесењи мафини које ћете направити ове сезоне! Овај рецепт се може користити као основа за прављење варијација са комадићима чоколаде, орашастим плодовима, семенкама, глазуром и шећером од цимета!

Изблиза фотографија мафина од бундеве у пергаментној подлози на белом тањиру за десерт.

Зашто ће вам се свидети овај рецепт

Јесен је стигла и печење са бундевом! Пошто сваког викенда правим мафине за своју породицу, дошло је време да извадим зачин од бундеве и пире од бундеве и направим свој омиљени, лак и уопште најбољи мафини од бундеве икада!

Овај рецепт не може бити лакши. Умутити суве састојке, умутити мокре састојке, сјединити све смесе и пећи! Резултат: паперјасти, мекани, влажни мафини са савршеним високим врховима. Баш као што би сваки мафин требао бити. Најбољи део овог рецепта је што га можете користити као основу и додати комадиће чоколаде, орашасте плодове и семенке, глазирати их или прелити са шећером од цимета. Уживати!

Шта ће вам требати:

Састојци за мафине од бундеве на белој плочи.
  • пире од бундеве: уверите се да користите 100% чист пире од бундеве, а не фил за питу;
  • млеком: потребно за прављење домаће млаћенице; пола и пола је чак боље од млека за ову сврху;
  • сок од лимуна: кисели састојак који ће нам помоћи да претворимо млеко у млаћеницу;
  • јаје: да се састојци повежу заједно;
  • ванила: јер ниједан мафин не би требало да се прави без екстракта ваниле;
  • брашно: вишенаменски, испухани пре мерења;
  • прашак за пециво и сода бикарбона: неопходан за правилно дизање и запечење мафина;
  • со: за балансирање укуса;
  • браон шећер: додаје богат укус мафинима;
  • гранулисани шећер: заслађује и помаже да мафини порумене;
  • зачин за питу од бундеве: да мафинима дају препознатљив укус посластице од бундеве.

Како направити мафине од бундеве?

  • Умутите суве састојке у посуди за мешање.
  • Умутите мокре састојке у другој посуди или великој стакленој посуди за мерење.
Суви састојци у посуди за мешање и влажни састојци у стакленој мерној чаши, обоје постављени на сиву плочу.
  • Загрејте рерну на 400 степени Ф.
  • Обложите калуп за мафине пергаментом.
  • Сипајте мешавину бундеве у суве састојке и мешајте дрвеном кашиком док се не сједини. Немојте претерано мешати!
Фото колаж мешавине бундеве преливене преко сувих састојака у чинији и све измешано.
  • Ставите тесто за мафине у припремљени плех за мафине.
  • Пеците мафине 7 минута. Без отварања рерне, смањите температуру на 375 степени Ф и пеците мафине још 12 до 15 минута.
  • Проверити мафине чачкалицом или сувим резанцима за шпагете. Ако на краку нема мрвица, мафини су готови.
  • Потпуно охладите мафине.
Фото колаж теста за мафине у калупу за мафине и печених бундева у калупу за мафине.

Корисни савети!

  • Користи пролећна куглица за сладолед да поделите тесто у калуп за мафине. Помаже да се узимају једнаке количине, а отпуштање опруге помаже да се напуни тигањ.
  • Печење мафина у а виша температура првих неколико минута помаже у стварању куполастих врхова. Сваки мафин треба да има високу куполу!
  • Мешање млеко или пола-пола са лимуновим соком (или сирће) прави домаћу верзију млаћенице. Овај састојак помаже у производњи лепршавих мафина!

Шта могу да додам мафинима од бундеве?

Третирајте овај рецепт као основу и играјте се са њим тако што ћете укључити додатке или преливе. Ево неких предлога:

  • комадићи чоколаде или комадиће
  • ораси или семенке
  • крем сир центар (помешајте 2 унце омекшаног крем сира са 1 кашиком шећера у праху и убаците кашичицу ове мешавине у средину сваког колача пре печења);
  • једноставна слатка глазура као у мојим мафинима од бруснице;
  • прелив од шећера од цимета (поспите га преко теста за мафине непосредно пре печења).
Мафин од бундеве на тањиру за десерт, један мафин поред тањира и много мафина на дрвеној дасци за сечење у позадини.

Честа питања о рецепту:

Како чувати мафине од бундеве?

Више волим да чувам своје мафине од бундеве у фрижидеру јер су влажни. Ако је у вашој кући топло, предлажем да их чувате на хладном месту, попут фрижидера. Ако знате да ће се мафини појести истог дана, сасвим је у реду држати их на пулту.

Могу ли да користим фил за питу од бундеве у овом рецепту?

Молим те немој. Пуњење за питу од бундеве и пире од бундеве су две различите ствари. Пуњење за питу има пире од бундеве и друге састојке као што су јаја, зачини итд. За овај рецепт користите 100% чист пире од бундеве. Можете користити конзерве или домаће.

Могу ли користити кокосово уље у овом рецепту?

Апсолутно! Користите уље семенки грожђа, кокосово уље или било које друго уље са којим желите да печете. Можете користити и отопљени путер!

Које улошке за чаше за печење треба да користим за прављење мафина?

Имам омиљене улошке за мафине које сам открила пре 2 године и оне су за мене промениле игру! Користим облоге од пергаментног папира из ПаперЦхеф-а. Заборавите слатке облоге из занатских радњи или одељка за колаче. Мафини ће се залепити и највероватније ће се на облогама појавити масне мрље. Улошци од пергаментног папира су прави начин!

Могу ли да замрзнем ове мафине?

Да! Мафини се веома добро замрзавају. Ставите их у кесу или посуду за замрзавање и замрзните до 6 месеци.

Још рецепата за мафине:

Ако вам се свиђа овај рецепт и направите га, јавите ми у коментарима испод! Не заборавите да оцените ако сте уживали!

Изблиза фотографија мафина од бундеве у пергаментној подлози на белом тањиру за десерт.

Пумпкин Муффинс

Ови лагани и мекани мафини од бундеве су најбољи јесењи мафини које ћете направити ове сезоне! Овај рецепт се може користити као основа за прављење варијација са комадићима чоколаде, орашастим плодовима, семенкама, глазуром и шећером од цимета!

Преп Тиме 10 мин

Цоок Тиме 20 мин

Укупно време 30 мин

Наравно Доручак

Цуисине Американац

Порције 12 мафини

Калорије 148 кцал

Састојци

Упутства

  • Загрејте рерну на 400 ° Фаренхајта. Плех за мафине обложите папиром за печење. Оставите на страну.

  • У великој посуди за мешање умутите брашно, соду бикарбону, прашак за пециво, со, шећере и зачин за питу од бундеве.

  • У другој посуди или великој стакленој посуди за мерење помешајте млеко и лимунов сок. Оставите да одстоји неколико минута док се не згруша. Управо сте направили домаћу млаћеницу!

  • У млаћеницу додајте пире од бундеве, уље, ванилију и јаје. Умутити док не постане глатко.

  • Сипајте мешавину бундеве у суве састојке у чинији. Мешајте дрвеном кашиком док више не видите мешавину брашна. Немојте претерано мешати. Немојте користити миксер.

  • Поделити тесто за мафине између слојева у калупу за мафине. Користим пролећну куглицу за сладолед. Требало би да вам буде довољно за тачно 12 мафина.

  • Пеците мафине 7 минута на 400 ° Ф.

  • Затим, без отварања рерне, подесите температуру на 375 ° Ф и тајмер на још 12 минута. Проверите мафине чачкалицом. Убаците га у средину сваког мафина. Ако испадне чист, мафини су готови.

  • Извадите плех из рерне и оставите мафине да се охладе 5 минута. Затим извадите из тигања и ставите на сталак за хлађење или даску за сечење да се потпуно охлади.

Напомене

  • Ако немате чачкалицу, користите суве резанце за шпагете да проверите мафине!
  • Немојте користити обојене улошке за колаче да направите мафине. Они ће се држати! Користите пергаментне облоге. Никада ме нису изневерили!
  • Да бисте правилно одмерили брашно, прво га умутите у посуди у којој га чувате. Затим кашиком убаците у посуду за мерење и поравнајте врх ножем за путер. Ако умочите посуду за мерење у брашно, на крају ћете добити превише брашна и мафини ће бити густи.
  • Можете користити јабуково сирће уместо лимуновог сока да направите млаћеницу.
  • Имајте на уму да хранљива вредност може да варира у зависности од тога који производ користите. Информације у наставку су процена. Увек користите бројач калорија који вам је познат.

Исхрана

Калорије: 148кцал | Угљени хидрати: 32г | Беланчевина: 3г | Дебео: 1г | Засићене масти: 0.4г | Полинезасићене масти: 0.2г | Монозасићене масноће: 0.2г | Транс масти: 0,002г | холестерол: 15мг | натријум: 179мг | калијум: 118мг | Влакно: 1г | шећер: 14г | витамин А: 3215ИУ | Витамин Ц: 1мг | Калцијум: 41мг | гвожђе: 1мг

Leave a Reply