Момофуку резанци са таласастим трљањем са кратким ребрима Калби
За брзи недељни оброк или ручак за викенд уз лагану забаву, ово забавно јело садржи Момофуку резанце и кратка ребра калбија на жару. То је срећан брак између Тајвана и Корејке, и апсолутно је диван.
Свима нам је познат тај осећај да сте потпуно изгубљени, без идеје шта да кувате за вечеру. Обично недостатак идеја долази у комбинацији са недостатком времена – тако да је неколико једноставних 30-минутних јела спремних за употребу у тренуцима одличан начин да се мало опустите, док у исто време одржавате породицу срећном и добром. -фед. Ово је једно од мојих омиљених јела када се нађем у тој познатој ситуацији.
МОМОФУКУ НООДЛЕС
Кувар Давид Цханг и посада иза Момофуку лансирали своју прву линију резанци још 2021. године, и брзо су постали одличан извор за брзе, укусне оброке за многе амбициозне домаће куваре који би иначе мрштили све што би се могло схватити као „инстант“.
Један од главних разлога за то је тај што се за разлику од многих других резанаца на тржишту, Момофукуови резанци суше на ваздуху, никада не прже или замрзавају. Направљени су само од пшенице, соли и воде, немају вештачке ароме или конзервансе и садрже око 10 грама протеина по порцији.
У суштини, оне су „боље за вас“, „бољег укуса“ верзије јефтиних инстант резанаца из супермаркета које сви познајемо (и искрено, понекад волимо).
Разлог зашто волим ове резанце је тај што су изузетно згодни за прављење кад год вам креативност не успије, али можете их додати и преливима и сосовима које волите ако желите да мало повећате улог и учините их још узбудљивијима.
ФЛАВОРС
У тренутној линији Момофуку резанаца, можете бирати између три прилично одлична укуса.
Резанци од соје и лука
База од соја соса и сусамовог уља ствара савршену равнотежу сланих, слатких и сланих укуса.
Зачињени сојини резанци
Продорна мешавина соја соса, чилија и сусамовог уља чини савршену комбинацију сланих и зачињених укуса.
Тингли Цхили Вави Ноодлес
Ароматична мешавина чили пасте, сечуанских зачина и сусамовог уља ствара мешавину сланих, зачињених и пецкавих укуса.
Сада, данас, куваћемо са оним последњим – резанцима који се пецкају у таласима. Долазе појединачно упаковане у порцијама, тако да ако сте две особе – само ћете извадити два пакета. Унутар сваког пакета наћи ћете резанце, као и малу кесицу која садржи благо зачињен сос. За разлику од инстант рамен резанаца, ову кесицу нећете додавати у воду – већ је умешати у резанце након што их прокувате. За неке од укуса, постојаће више од једне кесице – али оне са пецкавим таласима имају само једну.
МЕСО И ПОВРЋЕ
Овде можете узети своје једноставне резанце и претворити своје јело у искуство ресторана. Шта год да имате у фрижидеру и шта год вам је на срцу добро функционише.
ПРЕДЛОЖЕНИ ПРОТЕИНИ
– Пилећи бутови на жару, маринирани у сосу од острига и печени на жару док не постану хрскави, а затим танко исечени.
– Козице на жару, посуте белим луком у праху и помешане са корејском Гоцхујанг чили пастом.
– У овом рецепту сам одабрао мало маринирано ребрастог калбија – танко, корејско ребро без кости које печете на јакој ватри док не испече на површини и још увек задржи слаткоћу од маринаде. Сматрам да ово добро функционише са укусима ових резанаца.
ПРЕДЛОЖЕНА ПОВРЋА
– Танко исечене шаргарепе, брзо куване у воку, увек одличан начин да додате мало текстуре вашем јелу са резанцима.
– Исечене печурке, додају укус умами и подижу ниво исхране.
– Ако желите да зачините ствари, додајте мало ситно сецканог јалапења у завршно јело.
– Ево, користим танко исечен црвени лук и на крајњи резултат прелијем мало исеченог младог лука.
МАРИНАДА
– Можете апсолутно да направите сопствену маринаду за Калби – ево одличног рецепт – али данас идемо на брзу поправку, а ја користим купљени у продавници корејски роштиљ сос као маринаду за ово јело. Не стидим се тога!
Дакле, у суштини, говоримо о рецепту са само неколико састојака (осим ако сами не правите Калби сос, наравно), а то чини припрему вечере лакшом од било чега.
Момофуку резанци са таласастим трљањем са кратким ребрима Калби
Брз недељни оброк који даје пун погодак. Уз Момофуку резанце и корејска ребра на жару, ово ће сигурно постати ваша вечера када немате времена за сате припреме оброка.
- 4 паковања Момофуку Вави Тингли Ноодлес
- 1 коцка пилећи бујон
- 2 тбсп сусамово уље
- 1/2 фунта Корејски кратки ребрасти калби (танка кратка ребра)
- 1/2 чаша Корејски роштиљ сос
- 1/2 црвени лук ситно исечен
- 1 хрпа млади лук исецкани
-
Маринирајте кратка ребра у корејском ББК сосу најмање 20 минута. Такође можете одлучити да купите маринирана кратка ребра из супермаркета, у ком случају не морате да их додатно маринирате.
-
Испеците кратка ребра на жару или их пеците у тигању на јакој ватри око 3-4 минута са сваке стране. Оставите да се одмори око 5 минута. Нарежите танко.
-
У великом лонцу проври воду, пилећи бујон и пола сусамовог уља. Додајте резанце и кувајте 4 минута.
-
Док резанци прокључају, у тигању загрејте остатак сусамовог уља и брзо прокувајте црвени лук и нарезана кратка ребра – око 1-2 минута. Уклони.
-
Оцедите резанце, и додајте у тигањ са црвеним луком и кратким ребрима. Додајте пакете соса од резанаца у тигањ. Добро промешајте док се све не обложи.
-
Прелијте луком и одмах послужите.