Меки колачићи од бундеве – НатасхасКитцхен.цом
Ови мекани колачићи од бундеве су направљени од пиреа од бундеве и зачињени циметом. Можете да уживате у њима онаквима какви јесу, али ми волимо да их омрзнемо глазуром од крем сира или ставимо глазуру између 2 колачића за колачиће сендвич од бундеве.
Овај пост може садржати партнерске везе. Прочитајте моју политику откривања података.
Рецепт за колаче од бундеве
Сваке године када се октобар креће, цео свет прелази на све са укусом бундеве или зачињено бундевом, од торте са сиром од бундеве до пите од бундеве. Постоји разлог зашто су сви луди за рецептима од бундеве.
Бундева има умирујући земљано-слатки укус који је често укусно упарен са зачинима попут цимета и ваниле. Комбинација свих ових укуса чини најбоље десерте — ови колачићи су топла посластица која вам је потребна током хладног дана.
Састојци
Ово су у суштини мекани шећерни колачићи са аромама бундеве и цимета. Састојци су спајалице из оставе:
- Вишенаменско брашно – направите мекани колачић довољно структуре да се не распадне.
- Прашак за пециво и сода бикарбона – дизање да би се колачићи дигли.
- Со – балансира слаткоћу и додаје дубину укуса
- Цимет и ванила – колачићима додајте топли зачин и укус
- Маслац – користимо омекшани, неслани путер за контролу соли у рецепту
- Шећер – заслађује колачиће
- Јаје – помаже да се тесто држи на окупу
- Пире од бундеве – користите купљене у продавници или домаће (погледајте одељак „Уобичајена питања“ испод)
Како направити колачиће од бундеве
Било да сте стручњак за печење колачића или је ово први рецепт за колачиће од бундеве који сте пробали, овај рецепт је чувар. Користите електрични миксер и мерицу за колаче да овај рецепт буде лак.
- Суви састојци: У средњој посуди умутите брашно, соду бикарбону, прашак за пециво, цимет и со.
- Умутите путер и шећер: У миксеру са постољем са наставком за мућење умутите путер и шећер док не постану глатки и пахуљасти.
- Умутите додатне састојке: додајте јаје и екстракт ваниле.
- Додајте бундеву и промешати да се сједини.
- Комбинујте: Пребаците се на наставак за лопатице и у три одвојена додавања додајте мешавину брашна у мешавину бундеве.
- Колачићи обрасца: Користећи мала мерица колачића, извуците тесто у куглице за колаче од 1 инча и ставите на обложен плех на размаку од најмање 1 инча. Нежно тапкајте врхове колачића да се мало поравнају.
- Пеците: Пеците на 350°Ф око 12 минута док не порумени на ивицама. Пребаците колачиће на решетку да се охладе на собну температуру.
Про врх: Ово је меки колачић што значи да је и тесто мекано и лепљиво. Топло препоручујем коришћење а мала мерица колачића да порције теста. Ако немате мерицу за колаче, пробајте кашику и састружите тесто другом кашиком на плех.
Про врх: А сталак за хлађење је неопходно за колачиће. Ако их оставите на врућем плеху, већа је вероватноћа да ће се препећи. Полице за хлађење омогућавају да ваздух циркулише око колачића како би се колачић брже охладио. Уверите се да су колачићи потпуно охлађени на собну температуру пре наношења креме од сира.
Савети за најбоље колачиће од бундеве
Ево неколико трикова које сваки пекар колачића треба да зна да би ови колачићи били најбољи десерт са јесењим укусом који сте икада направили.
- Подесите време печења: време печења зависи од величине ваших колачића. Десет минута је просечно за колачић средње величине. Већим колачићима ће можда требати мало више времена, али пазите да се не прекувају или ће бити суви. Да би колачићи остали мекани, требало би да буду мекани када се изваде из рерне.
- Опциони додаци: За више тог суштинског јесењег укуса, додајте кашичицу мушкатног орашчића, алеве паприке или зачина за питу од бундеве у колачић. За чоколадно изненађење, помешајте своје омиљене комадиће беле, млечне или тамне чоколаде.
- Користите конзервирану пире од бундеве: Ови колачићи од бундеве најбоље излазе са конзервираном пиреом од бундеве. Свежа бундева садржи више течности/влаге што ће негативно утицати на конзистенцију колачића.
- Правилно измерите брашно: Превише брашна може учинити колачиће сувим и мрвљивим, док премало брашна може учинити да буду превише влажни.
Решавање проблема с колачићима од бундеве
Пратите ове савете и трикове да бисте направили најбоље, мекане колачиће од бундеве:
- За мекану текстуру: Сода бикарбона и прашак за пециво раде заједно како би колачићи постали мекани. Уверите се да вам квасац није истекао.
- Да бисте обезбедили влажан колачић: За савршено влажан колачић немојте додавати превише брашна или ће бити суви.
- Немојте препећи: Да бисте избегли суве, мрвљиве колачиће, извадите колачиће из рерне када су још мекани, али тек поприме златну боју на ивицама. Наставиће да се пеку и лагано стврдњавају док се охладе.
За послуживање колачића од бундеве
Као и скоро сви колачићи, класичан начин послуживања колачића од бундеве је уз чашу млека, чаја или кафе. Послужите их благо охлађене након печења за најбољи укус и текстуру.
Направите сендвиче од колачића тако што ћете између колачића од бундеве додати кашику креме од сира. Или додајте танак слој глазура од крем сира и поспите циметом на врху за отмјене колачиће од бундеве.
Уобичајена питања
Можете користити домаћи пире од бундеве, само обавезно оцедите вишак течности газом за концентровану арому бундеве и како бисте били сигурни да вам тесто за колаче не постане превише лабаво.
Неке врсте колачића испадају добро након хлађења; међутим, тесто од бундеве је најбоље испећи одмах.
Ако имате остатака колачића, чувајте их на пулту у херметички затвореној посуди до три дана или у замрзивачу до две недеље! Ако се смрзавају, замрзните их на плеху за печење, а затим их пребаците у врећу са затварачем или херметички затворену посуду.
Мекани, мразовани колачићи од бундеве су права посластица. Без обзира да ли их глазирате, уживате у њима чистим и меким из рерне или их стављате у сендвич са глазуром у средини, надам се да ће вам овај рецепт за колаче од бундеве постати нови фаворит.
Још невероватних рецепата за колаче
Ако уживате у домаћим колачићима као и ми, сигурно ћете пронаћи неке нове омиљене колачиће на овој листи. Имајте ово на уму за тањир за празничне колаче:
Рецепт за меке колачиће од бундеве
Време припреме: 20 минута
Време кувања: 10 минута
Укупно време: 30 минута
Најбољи колачићи од бундеве! Мекана, влажна и направљена од пиреа од бундеве и цимета. Колачићи од бундеве су невероватни са домаћим глазуром од крем сира.
Ниво вештина:
Лако
Цена за израду:
$10-$12
Кључна реч:
мразовани колачићи од бундеве, колачићи од бундеве, меки колачићи од бундеве
кухиња:
Американац
Курс:
Десерт
Калорије: 122
Порције: 30 колачићи
-
Загрејте рерну на 350˚Ф и обложите плех папиром за печење. У средњој посуди умутите брашно са содом бикарбоном, прашком за пециво, циметом и сољу и оставите по страни.
-
Додајте путер и шећер у посуду самостојећег миксера са наставком за мућење. Мешајте заједно на средњој и високој брзини док не постане светла и пахуљаста.
-
Додајте јаје и екстракт ваниле и умутите док се не сједини.
-
Додајте у пире од бундеве и умутите да се сједини.
-
Пребаците се на наставак за лопатице и додајте мешавину брашна у четвртине, омогућавајући јој да се угради између додавања. остружите посуду по потреби и мешајте док се добро не сједини.
-
Додајте куглице теста у лим за печење, око 1 кашика за сваки колачић. Пошто је ово меко тесто, а куглица колачића олакшава. Ставите колачиће на припремљени лим за печење, остављајући најмање 1 инч простора између сваког од њих. Лагано притисните врхове колачића да их мало спљоштите.
-
Пеците на 350Ф око 10-12 минута или само док ивице колачића не почну да добијају златно смеђу боју. Пребаците на решетку да се потпуно охлади на собну температуру и послужите са кремом од сира по жељи.
*Ознака нутритивне вредности је само за колачиће и не укључује глазуру.
Нутритивне таблице
Рецепт за меке колачиће од бундеве
Износ по порцији
Калорије 122
Калорије из масти 54
% Дневна Вредност*
Дебео 6г9%
Засићене масти 4 г25%
Транс масти 0,2 г
Полинезасићене масти 0,3 г
Мононезасићене масти 2 г
холестерол 22мг7%
натријум 66мг3%
Калијум 43мг1%
Угљени хидрати 15г5%
Влакна 0,5 г2%
Шећер 7 г8%
Беланчевина 1г2%
Витамин А 1224ИУ24%
Витамин Ц 0.3мг0%
Калцијум 12мг1%
Гвожђе 1мг6%
* Процентуалне дневне вредности су засноване на исхрани од 2000 калорија.