May 28, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Мац чили и сир {30-минутни оброк у једној посуди} – ВеллПлатед.цом

1 min read
white soup crock filled with Instant Pot Turkey Chili

Ово Цхили Мац рецепт је неопростиво сираст, супер задовољавајући и (веровали или не) и здрав! Најбољи део? Овај сањиви оброк се спаја у ЈЕДНОМ лонцу за 30 минута.

Лак чили Мац и сир у холандској рерни са кашиком

Закачите овај рецепт на Пинтерест да бисте га сачували за касније

Пин Ит!

Док ће ми добар класични рецепт за мак и сир заувек имати срце, увек ћу наћи задовољство да смишљам забавне преокрете од макарона и сира (као што је видљиво из ЧЕТИРИ рецепта за мак и сир у моја куварица).

Од овог италијанског Маца и сира до Маца и сира од тиквица од буттернут-а, претварајући овај омиљени дечји фаворит из прилога у комплетан оброк никада неће застарити.

Данас допуњавамо класични чедар мац са млевеном ћуретином, пасуљем и парадајзом како бисмо га претворили у обилан рецепт за чили мац у једном лонцу.

Заситно је, ох-тако утешно за душу (и стомак), и јесам ли споменуо цхееси (баш као овај помоћник за домаће хамбургере)?

Ако волите мац и сир, волите чили или сте на тржишту за храну прилагођену деци у којој ће одрасли уживати, овај 30-минутни рецепт је за вас!

Рецепт за здрав чили Мац и сир у белој холандској рерни са зеленим луком

Преглед са 5 звездица

„Најбољи рецепт за чили мац! Ово правим сваке друге недеље скоро 4 године.”

— КЈ —

Како направити чили Мац у једном лонцу

За сва моја маштања о чили мац-у, са задовољством могу да кажем да је овај рецепт за чили надмашио сва моја очекивања.

Невероватно је богат и кремаст, а млевена ћуретина и пасуљ чине га невероватно крепким и заситним. Најбоља удобна храна!


Састојци

  • Млевена ћурка. Мој избор за опцију немасног меса која садржи обиље задовољавајућих протеина у свакој порцији без додатне масти. (То је и мој избор за ову здраву пурећу чили.)

Савет за замену

Ако не волите млевену ћуретину, можете је заменити за једнаку количину млевене пилетине или немасне млевене говедине.

  • Лук. За мало рајсфершлуса и дубину укуса који овом рецепту за чили мац даје укус „куваног целог дана“.
  • Јалапено. Појачава топлоту на овом издашном рецепту за чили мац.

Маркет Свап

Слободно замените јалапењо за своје омиљене зачињене сезонске чили папричице из ваше баште или локалне пијаце. За додатну топлоту, одлучите се за нешто са више топлоте, као што је серано. За блажи чили, смањите или изоставите јалапењос.

  • Зачини. Класична мешавина чилија у праху, кима, коријандера, црног бибера и белог лука у праху даје овом јелу онај препознатљиви укус чилија (као у овом вегетаријанском чилију).
  • Цхицкен Стоцк. Наша примарна течност за кување.
  • Црни пасуљ + пасуљ. Мој омиљени дуо махунарки пуне протеина и влакана за скоро сваки рецепт за чили (укључујући ћурећу са слатким кромпиром у Слов Цоокер).
  • Парадајз сос. За додатну влажност и снажан укус парадајза.
  • Коцкице парадајза са зеленим чилијем. Додаје још један слој југозападног сјаја захваљујући зеленом чилију.
  • Макарони. Права чаролија овог јела је у томе што тестенину не морате ни да кувате и цедите посебно. Само га ставите право у шерпу са осталим састојцима и кувајте до ал денте. (Ако волите рецепте за тестенине у једном лонцу, погледајте овај пилећи Строганофф.)
Оне Пот Цхили Мац анд Цхеесе рецепт са кашиком

Дијетална напомена

Да бих убацио мало додатних влакана у сваку порцију, увек се одлучујем за тестенину од целог зрна пшенице.

За чили мац без глутена, изаберите своју омиљену пасту од сочива, сланутка или друге тестенине без глутена. Обавезно проверите етикете осталих састојака док сте у продавници да бисте били сигурни да су и они сертификовани без глутена!

НАПОМЕНА: Време кувања тестенине без глутена разликује се од обичне тестенине, па прилагодите рецепт у складу са тим.

  • Чедар сир. Без Мац и сира није доста сира. Волим да користим оштар чедар. Његов снажнији укус значи да се можете извући ако користите мање.
  • Зелени лук. За коначни процват боје и свежег укуса лука који је савршен украс. Можете користити и свеж першун или цилантро.

Преливи од чилија и сира

Слободно додајте још омиљених чили фиксина у свој намаз да бисте довршили своју чинију издашног чилија по свом укусу.

Авокадо исечен на коцкице, додатно нарендани чедар сир, Монтереи џек сир, кисели јалапењоси, мало кајенске паприке за још топлине или млевени црвени лук (или укисељени лук) све би било фантастично.

Упутства

пржени лук у холандској рерни
  1. Пропржите лук.
брушење млевене ћуретине у холандској рерни за чили мац
  1. Запржите ћуретину са халапеном и зачинима.
додавање тестенине, парадајз соса и пасуља у холандску рерну пуну лука и куване млевене ћуретине
  1. Умешајте парадајз и сос, темељац, пасуљ и тестенину. Динстајте док резанци не постану ал денте.
холандска рерна пуна сирног чилија и сира са млевеном ћурком
  1. Умешајте сир док се не растопи и кремасто. Послужите са преливима по избору. УЖИВАТИ!

Савети за складиштење

  • За чување. Остаци чилија се могу чувати у фрижидеру 3 до 4 дана.
  • За поновно загревање. Нежно загрејте у микроталасној пећници или на шпорету у великом тигању попрсканом малом количином воде или пилећег бујона да се тестенина не осуши.
  • Следити се. Цхили мац се може чувати у замрзивачу до 3 месеца. Одмрзните преко ноћи у фрижидеру пре загревања.

Савети за складиштење

Ако направите овај лаки чили мац и сир са намером да их све или део замрзнете, ја бих мало недовољно кувана тестенина, тако да је мање кашаста када се одмрзне и поново загреје.

Мац чили и сир са пасуљем и ћуретином прилагођен деци

Шта послужити уз чили Мац

Кришке сирастог јалапено кукурузног хлеба са медом на пергамент папиру

Јалапено кукурузни хлеб

55 мин

Лак пивски хлеб на кришке

Беер Бреад

1 хр

Кукурузни хлеб нарезан на комаде

Мексички кукурузни хлеб

45 мин

Погледајте све рецепте

Препоручени алати за прављење овог рецепта

  • Отварач за конзерве. Знате да је рецепт једноставан када је главни део потребне опреме отварач за конзерве. Само притисните једно дугме на овом електричном отварачу. Нема оштрих ивица!
  • Куварски нож. Свакодневни куварски нож од висококвалитетног челика и угљеника је обавезан за свакога ко воли да проводи време у кухињи.
  • Данска рерна. Наша карта у једном правцу за ово ремек-дело у једном лонцу.

Најбоља холандска рерна

Ова холандска пећница Ле Цреусет од 5,5 литара направљена од дуготрајног емајлираног ливеног гвожђа има супериорну равномерну дистрибуцију и задржавање топлоте. Такође је безбедно за рерну.

Лак чили Мац и сир у холандској рерни са кашиком

Да ли сте направили овај рецепт?

Јавите ми шта сте мислили!

Оставите оцену испод у коментарима и јавите ми како вам се допао рецепт.

тањир лаког чили Маца и сира са млевеном ћурком на тањиру

Толико укуса, толико задовољства, и постоји само један лонац за прање на крају.

Гласам чили мац за вечеру године!

Често постављана питања

Како могу учинити чили Мац вегетаријанским?

Ако желите да ово буде вегетаријански чили мац и сир, можете изоставити млевену ћуретину из рецепта и заменити пилећи темељац за темељац од поврћа. Такође можете користити веганске месне мрвице уместо ћуретине.

Који је пасуљ добар за чили?

Највише волим комбинацију црног пасуља и црвеног пасуља. Међутим, можете користити и пинто пасуљ, канелини пасуљ или велики северни пасуљ у чили маку.

Који је сир најбољи за Цхили Мац?

Оштар чедар је мој фаворит за чили мац јер уноси онај класични укус мака и сира и кремаст јелу. Међутим, можете користити и друге сиреве у стилу топљења у којима уживате. Фонтина, бибер џек или гауда би добро функционисали.

Можете ли ово направити у инстант поту?

Да, можете направити инстант пот чили мац. Ипак, ово још нисам пробао, тако да би то био експеримент! Можете користити мој Инстант Пот Мац анд Цхеесе као груби водич о томе како да га направите. Ако одлучите да га испробате, волео бих да ми кажете како иде!

  • 1 кашика екстра дјевичанско маслиново уље
  • 1 мали жути лук коцкице
  • 1 фунта екстра посна млевена ћуретина (користите додатну конзерву пасуља да направите вегетаријанац)
  • 1 јалапено бибер засејана и исечена на коцкице
  • 1 кашика Чили у праху плус 1 кашичица чили праха
  • 2 кашичице млевени ким
  • 2 кашичице млевеног коријандера
  • 3/4 кашичица Бели лук у праху
  • 1/2 кашичица кошер соли
  • 1/4 кашичица црни бибер
  • 2 чаше пилећи темељац са ниским садржајем натријума
  • 1 моћи црни пасуљ са ниским садржајем натријума (15 унци) испрати и оцедити
  • 1 моћи црвени пасуљ са ниским садржајем натријума (15 унци) испрати и оцедити
  • 1 моћи парадајз сос (15 унци)
  • 1 моћи парадајз исечен на коцкице са зеленим чилијем (10 унци) неоцеђен
  • 2 чаше некувани резанци макарона од целог зрна око 8 унци
  • 1 чаша свеже исецкани оштар сир чедар са смањеном масноћом плус додатни за сервирање
  • Нарезани зелени лук за служење

  • Загрејте маслиново уље у великој, дубокој холандској рерни или лонцу на средње јакој температури. Када се загреје, додајте лук и динстајте док не омекша; око 4 минута.

  • Додајте ћуретину, јалапено, чили у праху, ким, коријандер, бели лук у праху, со и бибер. Кувајте, често мешајући, ломећи ћуретину док се месо не измрви и скува, око 3 минута.

  • Умешајте пилећи темељац, црни пасуљ, пасуљ, парадајз сос, парадајз исечен на коцкице у соку и тестенину. Лагано проври, а затим смањите ватру на лаганој ватри. Када проври, поклопите шерпу и кувајте док резанци не постану ал денте, око 10 минута. Уклоните са ватре.

  • Умешајте сир док се не растопи и кремасто. Послужите топло, преливено додатно сецканим сиром и зеленим луком.

  • ЗА ЧУВАЊЕ: Остатак чили ма може да се чува у фрижидеру 3-4 дана.
  • ТО РЕХЕАТ: Нежно загрејте у микроталасној пећници, попрскајте малом количином воде или пилећег темељца да се тестенина не осуши.
  • СЛЕДИТИ СЕ: Цхили мац се може чувати у замрзивачу до 3 месеца. Одмрзните преко ноћи у фрижидеру пре загревања. Ако планирате да замрзнете, ја бих мало недовољно кувао тестенину, тако да је мање кашаста када се поново загреје.

Послуживање: 1(од 6), око 2 шољеКалорије: 504кцалУгљени хидрати: 67гБеланчевина: 37гДебео: 12гЗасићене масти: 3гПолинезасићене масти: 3гМонозасићене масноће: 5гТранс масти: 1гхолестерол: 60мгкалијум: 1142мгВлакно: 11гшећер: 6гвитамин А: 889ИУВитамин Ц: 16мгКалцијум: 204мггвожђе: 7мг

Придружите се данас и почните да чувате своје омиљене рецепте

Направите налог да бисте лако сачували своје омиљене пројекте и туторијале.

Регистровати

Релатед Реципес

Моја љубав према мац и сиру и чилију је дубока ако се не може закључити из моје велике колекције лаких рецепата за чили и мац и сир у једном лонцу.

Погледајте све рецепте

Leave a Reply