December 9, 2024

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Ломи Ломи рецепт за лосос – зачињена перспектива

Рецепт за Ломи Ломи лосос (без кувања) – Ова укусна охлађена хавајска салата се прави од сланог лососа, парадајза и лука. Невероватно је освежавајући и тако једноставан за припрему!

Поглед изблиза Салата од лососа у чинији.

Зашто волимо овај хавајски рецепт

Када је превруће за кување (или, заиста, једноставно ми се не да), обилна и освежавајућа салата је мој план за вечеру. И ништа није боље од а потпуно јело без кувања који се може припремити у основи без напора!

Ломи Ломи Лосос је једноставно хавајско јело, скоро као цевиче или салата од сировог лососа или салса, које је традиционални део класичних хавајских оброка. Сличан је лососом, али је сопствено јело са веома различитим зачинима.

Док се традиционални поке прави од хоисин соса и сусамовог уља, овде користимо слани лосос* помешан са једноставном комбинацијом парадајза, белог лука и зеленог лука. Укус је сланији, сланији и пршти од а укусни хрскави зинг од лука.

Овај класични Ломи рецепт је одличан за припрему летње салате, прилога или лаганог главног јела!

*Сољени лосос је лосос који се утрља сољу и лечи неколико дана да упије со и затегне текстуру лососа. Пошто већина кувара не жели да суши лосос у саламури 2-3 дана пре него што га употреби у рецепту, нудимо једноставан брзи метод „сланог лососа“. за овај рецепт испод.

Поглед одозго према доле два тањира салате са виљушком.

Зашто се зове Ломи лосос

Ломи се односи на врсту нежне хавајске масаже, тако да људи често верују да је ово јело названо по трљању лососа сољу или масирању састојака заједно.

Поглед изблиза плитка чинија са Ломи Ломи лососом и виљушком.

Састојци који су вам потребни

  • Лосос – свеж дивљи или сољени лосос (погледајте доле наведене кораке како да направите слани лосос)
  • Свежи парадајз – исецкана и засејана
  • Слатки лук – исечен
  • Млади црни лук – исечен
  • Кошер соли – изоставите ако користите слани лосос

Могући додаци:

  • Сок од лимете – за мало киселине
  • Млевена црвена паприка – даје лососу лепу топлоту
  • сусамово уље – за богатију и сочнију салату
  • Јалапено – додаје прави ударац зачињеног укуса

Шта је слани лосос?

Претходно сољени лосос је састојак који можете пронаћи у продавницама у неким деловима земље, али не у свим. Реч је о методи сувог саламурења (познато и као сушење) лососа како би био слан и дао му густу чврсту текстуру пре употребе у другим рецептима.

Свеж сирови лосос на дасци за сечење, половина филета је цела, а друга половина сецкана на мале коцкице.

Како направити слани лосос (брза метода)

Изоставите овај корак ако купујете слани лосос.

Прво уклоните кожу са филета лососа. Затим нарежите лососа на комаде од ½ инча.

Поставите велику посуду или посуду. Ставите 1 ½ шоље хладне воде у посуду, а затим ¼ шоље кошер соли. Умешајте со у хладну воду док се потпуно не раствори, око 2 минута. У реду је ако на дну још увек има мало соли. Само не желите да вода буде мутна.

У посољену воду помешајте сецкане коцке лососа. Оставите их да се намачу 5 минута.

Про врх: Слани лосос ће зачинити парадајз и лук. Немојте га испирати. Ако га сами излечите, оставите само мале комадиће у саламури за 5 минутаили ће бити превише слани.

Зелена мерна шоља која сипа со у пластичну четвртасту посуду.

Шта је (спора) традиционална метода прављења сланог лососа?

Ако желите да направите слани лосос на традиционалан начин, уклоните кожу са лососа и оставите целе филете. Ставите филете лососа у херметички затворену посуду.

Поврх филета сипајте доста хавајске соли. Баците да премажете лососа у соли. Покријте и ставите у фрижидер 2-3 дана. Сваких 12 сати проверите лососа и поново нанесите нови слој соли, пре него што га вратите у фрижидер. (Немојте додавати воду овом методом.)

Када сте спремни за употребу, очистите со са лососа и исеците филете на коцкице.

Добијте комплетан (за штампање) рецепт Ломи Ломи салата од лососа у наставку. Уживати!

Сирови комади лососа који седе у сланој води у пластичној квадратној посуди.

Како правите Ломи Ломи

Када будете спремни да припремите салату од лососа, извадите комаде из слане воде и ставите их у цедиљ да се оцеде. опет, не испирати. То можете учинити унапред, да бисте додатно излечили лососа и направили чвршћу текстуру, али није неопходно.

Док се лосос оцеди, исецкајте парадајз и обе врсте лука.

Белешка: Ако купите претходно сољени лососједноставно га исецкајте и помешајте са парадајзом и луком.

Оперите и осушите велику посуду. Затим у посуду ставите слани лосос, парадајз, слатки лук и зелени лук. Такође додајте све друге додатке волите, као што су јалапенос на коцкице, сок од лимете, млевена црвена паприка или сусамово уље.

Слани лосос, сецкани зелени лук, сецкани бели лук у великој посуди за мешање.

Покријте и ставите у фрижидер за најмање 30 минута.

Састојци помешани у велику посуду за мешање.

Предлози за послуживање

Ломи лосос се најбоље ужива у хладном и обично се служи као свеж прилог заједно са свињетином Калуа, поијем, лаулауом, салатом од макарона и воћем.

Направите га као здраво главно јело протеина и послужите уз зелену салату или пиринач на пари.

Или га послужите као салсу са чипсом од боквице као укусно предјело или ужину!

Тањир са готовим рецептом за Ломи Ломи лосос и виљушком.

Често постављана питања

Да ли је ломи ломи лосос сиров?

Да, овај класични Ломи рецепт је у потпуности направљен од сирових састојака. Међутим, лосос је сољен и самим тим излечен… Дакле, конзервиран је, а не куван.

Можете ли направити хавајску ломи салату са конзервираним или димљеним лососом?

То технички неће бити ломи пошто се они не могу саламурити на исти начин као сирови лосос. Али да, можете јело направити са оцеђеном рибом у конзерви или на коцкице димљеног лососа. Само имајте на уму да ће се укуси прилично разликовати од оригиналног рецепта.

Поглед одозго према доле два тањира сирове салате са рибом и поврћем.

Може ли се овај рецепт направити унапред?

Да, салата од ломи лососа је одлична за направити унапред! Припремите и охладите неколико сати или до целог дана унапред када планирате да служите.

Колико дуго траје ломи лосос?

Салату чувајте у затвореној посуди у фрижидеру до 3 дана.

Могу ли да замрзнем ломи ломи лососа?

Апсолутно! Пребаците салату у врећу са патентним затварачем безбедну за замрзавање и затворите је тако што је уклоњен сав ваздух. Држите у замрзивачу за до 1 месеца. Одмрзните преко ноћи у фрижидеру или ставите кесу под хладну воду да се брже одмрзне.

Виљушка гризући Ломи Ломи лосос на тањиру.

Тражите више лаких летњих рецепата без кувања?

Ломи Ломи рецепт за лосос

Укусна охлађена хавајска салата од лососа Ломи Ломи се прави од сланог лососа, парадајза и лука. То је фантастично освежавајући рецепт без кувања који је тако једноставан за припрему!

Порције: 8 порције

Састојци ломи салате од лососа –

  • 1 ½ фунти слани лосос или свежег дивљег уловљеног лососа
  • 2 фунти свеж парадајз исецкана и засејана
  • 1 чаша сецкани слатки лук користите лук Мауи ако је доступан
  • 1 чаша сецкани зелени лук
  • ¼ чаша кошер соли само ако не можете наћи сланог лососа
  • Како направити слани лосос: (Изоставите овај корак ако можете да купите слани лосос на пијаци.) Уклоните кожу са филета лососа. Затим нарежите лососа на комаде од ½ инча. Поставите велику посуду или посуду. Ставите 1 ½ шоље хладне воде у посуду, а затим ¼ шоље кошер соли. Умешајте со у хладну воду док се потпуно не раствори, око 2 минута. У реду је ако на дну још увек има мало соли. Само не желите да вода буде мутна.

  • У посољену воду помешајте сецкане коцке лососа. Оставите их да се намачу 5 минута. Затим их извадите из слане воде и ставите у цедило да се оцеде. Не испирати. То можете учинити унапред, да бисте додатно излечили лососа и направили чвршћу текстуру, али није неопходно.

  • Док се лосос оцеди, исецкајте парадајз и обе врсте лука.

  • Оперите и осушите велику посуду. Затим у чинији помешајте слани лосос, парадајз, слатки лук и зелени лук. Покријте и оставите у фрижидеру најмање 30 минута. Затим баците и послужите.

Наша метода брзог очвршћавања није традиционална хавајска метода, јер за то су потребна 3 дана суво саламурење и поновно наношење соли сваки дан. Овај метод добро поједностављује процес, али ако можете пронаћи званични слани лосос, само напред и купите га. Ако купујете слани лосос, једноставно га исецкајте и помешајте са парадајзом и луком. Слани лосос ће зачинити парадајз и лук. Немојте га испирати. Ако га сами осушите, оставите мале комадиће само у саламури 5 минута, иначе ће бити преслани.

Може ли се овај рецепт направити унапред?

Да, салата од ломи лососа је одлична за направити унапред! Припремите и охладите неколико сати или до целог дана унапред када планирате да служите.

Колико дуго траје ломи лосос?

Салату чувајте у затвореној посуди у фрижидеру до 3 дана.

Могу ли да замрзнем ломи ломи лососа?

Апсолутно! Пребаците салату у врећу са патентним затварачем безбедну за замрзавање и затворите је тако што је уклоњен сав ваздух. Држите у замрзивачу за до 1 месеца. Одмрзните преко ноћи у фрижидеру или ставите кесу под хладну воду да се брже одмрзне.

Послуживање: 0,75чаша, Калорије: 153кцал, Угљени хидрати: 7г, Беланчевина: 18г, Дебео: 6г, Засићене масти: 1г, Полинезасићене масти: 2г, Монозасићене масноће: 2г, холестерол: 47мг, натријум: 3583мг, калијум: 750мг, Влакно: 2г, шећер: 4г, витамин А: 1104ИУ, Витамин Ц: 19мг, Калцијум: 37мг, гвожђе: 1мг

Правите овај рецепт? Пратите нас на Инстаграму и означите @АСпициПерспецтиве тако да можемо да поделимо шта кувате!

Поделите овај рецепт са пријатељима!