October 3, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

летња рикота са грилованим поврћем – шака кухиња

1 min read

Писмо препоруке: Направите рикоту овог лета. Првобитно сам намеравао да напишем „Одбаците бурату и направите мало рикоте овог лета“, али нити желим да упрљам бурату, нити планирам да идем у сезону парадајза без ње. Ако се на мојој тераси спонтано појави дрво бурате (расте на дрвећу, или мора у зависности од учесталости појављивања), ја ћу овог лета бити најсрећнија и најпопуларнија девојка на целом Ловер Еаст Сидеу. Али пошто је, као и већина нас, и даље купујем у продавницама где је прилично скупа, брзо се квари и само понекад је спектакуларна, овде сам да изнесем аргумент да домаћа рикота није само богата, укусна и укусна. да се направи, али да би на скоро свим местима на којима служимо буррату, рикота* такође била укусно добродошла.

летња рикота гриловано поврће-01

летња рикота гриловано поврће-02летња рикота гриловано поврће-03летња рикота гриловано поврће-04летња рикота гриловано поврће-05летња рикота гриловано поврће-06летња рикота гриловано поврће-07летња рикота гриловано поврће-08


Осим тога, то је невероватан додатак или поклон за домаћина, а ви ћете се осећати апсолутно тријумфално када га извучете. Као неко ко нема, рецимо, пожељну летњу подлогу (без базена или великог дворишта за роштиљ), проводимо доста времена идући у туђе домове на окупљања, што значи да увек носимо нешто добро да поделимо, и зато што је то, хеј, ја, то је домаће. Унесите: рицотта. Из куповне каде, то је неспектакуларно. Домаће? Луксузан. Блажени је намаз на тостираном хлебу, преливен маслиновим уљем и завршен сланом сољу. Можете чак додати и мало меда или балзамика, ако вам се то свиђа. Али са неколико додатака — свежег парадајза или било ког поврћа у сезони, танко исеченог и печеног на роштиљу да се накупи на врху, плус хлеб са роштиља — то је још посебније, тањир за предјело (или лагани ручак) мојих летњих снова.

летња рикота гриловано поврће-11


летња рикота гриловано поврће-12

[* “But doesn’t burrata contain ricotta?” is a valid question and the answer is that it often does, but not when it’s very good. Burrata is a cow milk cheese from Apulia made with a thin outer layer of mozzarella which is filled with stracciatella. Stracciatella in this case are shreds of fresh mozzarella, usually leftover from mozzarella-making, soaked in cream. Good burrata, burrata filled with these creamy shreds, is otherworldly. But very often it’s filled with just ricotta, while delicious, is not nearly as special or worthy of the price tag and you do not always know what you’re getting until you open it. Thank you for coming to my Deb Talk.]

Претходно

Пре 6 месеци: Колачићи са шаховском таблом и супа од кратког лука
пре 1 године: Савршен, заувек кукурузни хлеб
Пре 2 године: Салата од пасуља на плажи
пре 3 године: Распберри Црумбле Тарт Барс
пре 4 године: Ице Цреам Цаке Ролл
Пре 5 година: Стравберри Грахам Ицебок Цаке анд Броццоли Руббле Фарро Салата
пре 6 година: Пикник барови од бадема и рабарбаре
Пре 7 година: Тостирани млечни шејк од белог слеза, лажни хамбургер и сладолед од јагодичастог јогурта
пре 8 година: Салата од шаргарепе са тахинијем и хрскавим сланутком
пре 9 година: Грчка салата са лимуном и ориганом и две класичне сангрије
Пре 10 година: Видалиа супа од лука са дивљим пиринчем и салатом од цацики кромпира
пре 11 година: Класична коб салата, торта са јогуртом од лимете са сосом од купина и бисквитима од младог лука са плавим сиром
пре 12 година: Торта од шпарога, лимуна и козјег сира и млаћеница од малине
пре 13 година: Мартха’с Мац-анд-Цхеесе, хрскаве слане овсене каше од беле чоколаде
пре 14 година: Торта од вишње и кукуруза наопачке
Пре 15 година: Домаћи ореос и целофан резанци и салата од печене свињетине

летња рикота гриловано поврће-09

Летња рикота са поврћем на жару

Као што је приказано, ово храни четири особе за предјела, али се лако удвостручи или утростручи. Ово није аутентична рикота, која се не прави од млека или кајмака, већ од нуспроизвода сурутке из производње сира. Ово је мало ажурирана верзија моје Рицх Хомемаде Рицотта из 2011.; Ових дана користим мање креме, али волим додатну мекоћу и луксуз који чак и мања количина пружа. Овде је приказана мешавина поврћа које је добро изгледало на пијаци у понедељак – мало пролећног црвеног лука, мале летње тикве и свежег грашка у махунама – али скоро свако поврће које волите ће овде радити на жару или печено.
    Рицотта
  • 4 шоље (910 грама) пуномасног млека
  • 1/4 шоље (55 грама) тешке павлаке
  • 1/2 кашичице кошер соли
  • 3 кашике (45 грама) свеже цеђеног сока од лимуна
  • Служити
  • 1 фунта (455 грама) мешаног летњег поврћа, танко исеченог
  • 8 кришки од велике векне од киселог теста
  • Маслиново уље
  • Кошер со и свеже млевени црни бибер
  • 1 лимун, преполовљен
Направите рикоту: Поставите фину мрежицу ​​или другу цедиљку са ситним рупама слојем или два газе и поставите је преко велике посуде са довољно простора да дно цедиљке не додирује чинију када у њој буде 4 шоље течности, или сир неће оцедити. У тешкој средње великој шерпи загрејте млеко, павлаку и со на средње јакој ватри док не прокључа – изгледаће као да се пени и да ће бити испод 200 ° Ф. Скините лонац са ватре и умешајте сок од лимуна. Оставите да одстоји 5 минута, а затим га сипајте кроз газу. Оцедите 10 минута, или док не постане лепа мекана конзистенција рикоте, и до 10 минута дуже ако је потребно. [The amount of time it takes to drain has to do with the size of your cheesecloth holes.] Пребаците рикоту у чинију да послужите. Прелијте маслиновим уљем, завршите сољу и бибером.

Пеците хлеб и поврће на роштиљу: Премажите или покапајте поврће и хлеб маслиновим уљем. Печем своје поврће, чак и оно мало, директно на решеткама на прилично високој ватри, али знам да постоје корпе које могу да доведу до мањег пада у њих, само сам тврдоглав. Пеците поврће, хлеб и половине лимуна док не буду лагано угљенисане испод (у зависности од тога колико је ваш роштиљ робустан, ово може потрајати 2 до 6 минута), а затим окрените поврће и хлеб и пеците на другој страни. Зачините поврће сољу и бибером и све пребаците у тањир за сервирање.

Послужите: Непосредно пре сервирања све додатно покапајте маслиновим уљем, преко поврћа исцедите најмање једну половину лимуна (другу половину оставите на тањиру), зачините додатно сољу и бибером. Такође можете прелити мало балзамичног сирћета или га оставити са стране.

Урадите унапред: Остатак рикоте није ствар која постоји, али се теоретски држи 3 дана у фрижидеру.

Неколико ставки које користим овде: Газа за вишекратну употребукоју чак провлачим кроз машину за веш, овај стаклени лонац, овај мали горионики овај овални тањир.