December 5, 2024

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Лебкуцхен Цоокиес – Схугари Свеетс

Лебкуцхен Цоокиес – Схугари Свеетс

Научите како направити Лебкуцхен колачићи са овим једноставним рецептом! Жвакаће, слатке и ароматизоване пријатним зимским зачинима, ове класичне немачке посластице савршен су додатак послужавнику за празничне колаче.

Сви имамо своје омиљене традиције божићних колачића. За мене, то је бацање између Линзер колачића и колачића снежне грудве. И ови колачићи. Претешко је изабрати само једну!

Лебкуцхен колачићи који се хладе на решетки.

Шта су Лебкуцхен колачићи

Лебкуцхен су традиционални немачки колачићи који су посебно популарни током празничне сезоне. Попут медењака, Лебкуцхен добија велики део свог укуса комбинацијом смеђег шећера и зачина. Али док већина гингербреад исећи колачиће су тврди и хрскави, Лебкуцхен су мекани, густи и скоро попут колача.

  • Када печете Лебкуцхен, љути зачини попут каранфилића и ђумбира испуњавају вашу кухињу свечаним мирисом који ће вас готово сигурно увести у празнични дух.
  • Посластице заслађене медом су врста колачића у којима ћете желети да уживате око ватрене ватре док снег тихо пада напољу.

Не морате бити Немац да бисте разумели зашто су Лебкуцхен колачићи тако трајна божићна традиција за толико породица. Било да сте одрасли једући Лебкуцхен или их пробате први пут, знам да ће вам се свидети ови укусни и јединствени исечени колачићи!

Док сте заузети прављењем немачке хране, додајте нашу немачку чоколадну торту и немачку кромпир салату у свој мени!

Напомене о састојцима

Састојци потребни за прављење колачића лебкуцхен.
  • Мед и смеђи шећер – Комбиноваћете то двоје на врху шпорета да бисте направили густи сируп који заслађује Лебкухен.
  • јаје – За овај рецепт користимо половину великог јајета. У наставку погледајте најчешћа питања како да измерите своје јаје!
  • лимун – Биће вам потребна и кора и сок од лимуна. Пратите наш водич како да направите корицу лимуна за најбоље резултате.
  • слани путер – Додата со побољшава укус меда и зачина у Лебкуцхену, што га чини бољим избором од несланог путера за овај рецепт.
  • Зачини – Овај рецепт користи комбинацију цимета, каранфилића, мушкатног орашчића, ђумбира и свих зачина за савршен зачињен укус.

Еаси Ассембли

Корак по корак фотографије које показују како направити лебкуцхен колачиће.

Пре него што кренете да правите Лебкуцхен, имајте на уму да они планирају унапред. Тхе тесто треба направити дан раније. То значи да ово нису колачићи које можете да направите у последњем тренутку!

Када сте направили тесто, покријте га пластичном фолијом и оставите да одстоји у фрижидеру 24 сата. Овај корак је пресудан!

Остављање теста за Лебкуцхен да се одмори помаже му да добије савршену жвакану, густу текстуру када се пече. Осим тога, омогућава да се помешају и развију сви они укусни укуси смеђег шећера и зачина.

Озбиљно, НЕ покушавајте да смањите углове прескакањем или смањењем времена одмора. Вреди; Обећавам!

Када се тесто охлади, време је да га разваљате. Разваљајте га у правоугаоник или овал око четвртине инча дебљине. Исеците колачиће у жељене облике и испеците.

Умутите шећер у праху и воду да добијете глазуру. Нанесите глазуру на печене колачиће. Пустите да се глазура стегне неколико минута пре него што поједете свој укусни домаћи Лебкуцхен!

Лебкуцхен колачић у облику цвета са глазуром.

Савети и Трикови

  • Препоручујем резаче за колаче основног облика за Лебкуцхен. Тесто се пече док се пече, тако да су једноставни облици попут срца и кругова најбољи. Уместо тога, сачувајте своје сложене секаче за наше савршене шећерне колачиће!
  • Пазите на ове колачиће док се пеку. Мед брзо гори, тако да је потребно да извадите Лебкуцхен из рерне чим изгледају благо порумене.
  • Дајте својој глазури више укуса. Замените воду лимуновим соком, соком од поморанџе или соком од јабуке. Ракија је још једна укусна алтернатива коју волимо.
Лебкуцхен колачићи наслагани на светло плави тањир за сервирање.

Често постављана питања о рецептима

Како да одмерим пола јајета?

Да бисте измерили јаје, умутите цело јаје у малој посуди. Затим користите или мерну шољу или кухињску вагу да поделите садржај на пола.

Да ли тесто треба да буде лепљиво?

ДА, Лебкуцхен тесто је веома лепљиво када се први пут направи. Ово је сасвим нормално и очекивано. Док се одмара, учврстиће се до обрадиве конзистенције за ваљање и сечење. Још један разлог зашто је толико важно оставити тесто да се одмори!

Како да чувам Лебкуцхен?

Чувајте ове колачиће у херметички затвореној посуди на собној температури. Немачки начин чувања Лебкуцхен-а је да се у посуду са колачићима стави кришка јабуке. Влага јабуке одржава колачиће меким.

Колико дуго Лебкуцхен колачићи остају добри?

Чуван чврсто прекривен кришком јабуке (види горе), ваш домаћи Лебкуцхен ће остати свеж и мекан чак 3 недеље!

Немачки медењак прегризен на пола.

Научите како да направите Лебкуцхен колачиће по овом једноставном рецепту!  Жвакаће, слатке и ароматизоване пријатним зимским зачинима, ове класичне немачке посластице савршен су додатак послужавнику за празничне колаче.

Научите како направити Лебкуцхен колачићи са овим једноставним рецептом! Жвакаће, слатке и ароматизоване пријатним зимским зачинима, ове класичне немачке посластице савршен су додатак послужавнику за празничне колаче.

Састојци

За тесто

  • 6 кашика меда

  • 7 кашика тамно смеђег шећера, упаковано

  • 2 кашике сланог путера

  • ½ великог јајета (погледајте напомене испод)

  • 1 кашика лимуновог сока

  • 1 кашичица лимунове коре

  • 1 ½ шоље вишенаменског брашна

  • ¼ кашичице кошер соли

  • ¼ кашичице соде бикарбоне

  • 2 кашичице млевеног цимета

  • ¼ кашичице млевених каранфилића

  • ¼ кашичице свих зачина

  • ¼ кашичице млевеног ђумбира

  • ¼ кашичице млевеног мушкатног орашчића

За глазуру

  • 1 шоља шећера у праху

  • 2 кашике воде

Упутства

  1. У малој шерпи помешајте мед и смеђи шећер. Кувајте на средњој ватри док се шећер не раствори, непрестано мешајући. Уклоните са ватре и умутите путер. Оставите да се охлади (треба да буде топло на додир), око 15 минута.
  2. Када се охлади, умутите половину јајета, лимунов сок и лимунову корицу. Оставите на страну.
  3. У великој посуди помешајте преостале суве састојке. Додајте мешавину меда и мешајте да се добије лепљиво тесто. Покријте тесто пластичном фолијом и оставите да одстоји 24 сата у фрижидеру.
  4. Након што се охлади, извадите тесто из фрижидера и оставите га на собној температури око 15-20 минута.
  5. Загрејте рерну на 350 степени Ф. Лим за печење обложите папиром за печење, оставите са стране.
  6. Пребаците тесто на добро побрашњену радну површину. Разваљајте на дебљину од око ¼ инча. Изрежите жељене облике и ставите 2 инча један од другог на лим за колаче.
  7. Пеците док не порумени, око 11-13 минута. Извадите из рерне и охладите 5 минута на плеху, а затим уклоните и охладите на решетки.
  8. За глазуру умутите шећер и воду док не постане глатка. Топле колачиће премажите шећерном глазуром и оставите да се стегну.

Напомене

  • Да бисте добили пола и јаје, умутите јаје у малој чинији, а затим поделите умућено јаје на пола мерењем или вагањем.
  • Биће вам потребан један лимун за корицу и сок за данашњи рецепт за лебуцхен. Искористите наше савете и трикове о томе како да направите корицу лимуна за најбоље резултате!
  • Тесто може изгледати веома лепљиво, али ће се згуснути и учврстити док стоји у фрижидеру 24 сата. Остављање теста да се одмори је кључни део прављења лебкуцхен колачића. Не само да омогућава тесту да постигне савршену конзистенцију, већ и помаже да се укуси мешају и развијају.
  • Користите калупе за колачиће основног облика док се тесто пече док се пече. Уместо тога, сачувајте своје сложене секаче за наше савршене шећерне колачиће!
  • Пеците своје колаче будним оком. Ако изгледају рано, извадите их јер би мед могао да загори ако се прекува. За најбоље резултате користите термометар за пећницу!
  • Ако желите да зачините глазуру, користите сок од јабуке, свежу лимунову корицу или сок уместо воде, млевени свеж ђумбир или ракију су одлична опција.
  • Чувајте колачиће у херметички затвореној посуди на собној температури до три недеље (ови колачићи остају свежи дуго ако се држе херметички). Немачки трик за свеже колачиће је да забодете кришку јабуке у херметички затворену посуду. Влага из јабуке чини колачиће меким и свежим. Ако колачићи почну да се стврдњавају, замените кришку јабуке свежим комадом!
  • Лебкуцхен су традиционални немачки колачићи, слични медењацима, али мекши, жвакаћи и густи.

Информације о исхрани:

Принос:

24

Величина порције:

1 колачић

Износ по порцији:

Калорије: 85Укупно масти:Засићене масти:Транс масти:незасићене масти:холестерол: 6мгнатријум: 37мгУгљени хидрати: 18гВлакно:шећер: 12гБеланчевина:

* Чињенице о исхрани су процена и није гарантовано да су тачне. Посетите регистрованог дијететичара за посебне савете о исхрани.


Да ли сте направили овај рецепт?

Оставите коментар на блогу или поделите фотографију на инстаграм

Слатки, зачињени и премазани глазуром, Лебкуцхен колачићи су немачка божићна традиција у којој свако може да ужива!

Leave a Reply