December 8, 2024

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Лако брескве без глутена (веган)

Посуде и посуда за печење од брескве без глутена

Знате када купујете брескве и оне све сазрети у исто време?! А пустити их да пропадну је превише тужно да би се то догодило. Обућар брескве у помоћ!

Замислите љускаве, благо заслађене кексе куване преко меких, киселкасто-слатких брескви. Ово је бресква постолар твојих снова а нико неће ни знати да је веган и без глутена. Да ли смо споменули да постоји само 10 састојака потребан? Дозволите нам да вам покажемо како се то ради!

Свеже брескве, кокосово уље, шећер, кромпиров скроб, бадемово брашно, хладна вода, со, прашак за пециво, цимет и скроб од арома

Како направити брескву без глутена

Ово сањиви постолар брескве почиње звездицом: БРЕСКВЕ! Највише га волимо са свеже бресквеали је и даље врло Добра са смрзнути оне.

Почните тако што ћете брескве кувати са шкробом од шаре или кукуруза, шећером од шећерне трске или кокоса и циметом да бисте направили густу и мехурасту мешавину. Покушали смо да прескочимо овај корак додајући брескве директно у посуду за печење, али пријатељи, једноставно није исто.

Кување брескве Прво им омогућава да буду сокови, а не супасти и осигурава меко воће и савршено златне кексе.

Сокасте брескве са циметом у белом лонцу

Тхе калдрмски прелив у стилу бисквита је инспирисан нашим Еаси Глутен-Фрее Берри Цобблер, али мало слађим и једноставнијим. Бадемово брашно ствара текстура мрвицакромпиров скроб их прави лагана и пухастаи додаје шећер од трске класична слаткоћа.

Руке мешају кокосово уље у тесто за обућу

Преостали састојци укључују со за арому, прашак за пециво за дизање, чврсто кокосово уље (или охлађен путер) за љускавост и хладну воду или млеко без млека да се састави у тесто.

Помоћу мале мерице за колачиће додајте кекс без глутена преко фила од брескве

Након печења, кекси су златно браон, мекани и ТАКО љускави! Дођи код маме.

Одозго према доле љускави, златни кекси преко фила од брескве

Надамо се да волите ову брескву обућу! Његово:

Воћно
Сауци
Натопљен циметом
Љускави кекси
Лако се прави
& Тако укусно!

То је савршен десерт за лето, празничне прославе и више од тога. Прелијте своју обућу сладоледом од ваниле или шлагом од кокоса за укусност следећег нивоа.

Више летњих десерта без глутена

Ако испробате овај рецепт, јавите нам! Оставите коментар, оцените га и не заборавите да означите фотографију @минималистбакер на Инстаграму. Живели, пријатељи!

Здјеле и посуда за печење пуњене веганском бресквом без глутена

Преп Тиме 20 минута

Цоок Тиме 40 минута

Укупно време 1 сат

Порције 8 (порције)

Наравно Десерт

Цуисине Без глутена, вегански

Фреезер Фриендли 1 месец (само кекси)

Да ли се држи? 4 дана

ПУЊЕЊЕ БРЕСКВЕ

  • 4 чаше танко исечене свеже брескве, исечене на кришке од 1/2 инча (погледајте напомене ако користите смрзнуте брескве // 5-6 средњих брескви даје ~4 шоље или 640 г)
  • 2 Тбсп скроб од стријеле (или подкукурузни скроб)
  • 1/3 чаша шећер од шећерне трске (или кокосов шећер)
  • 1 – 1 ½ тсп млевени цимет

ЦОБЛЕР ТОППИНГ

  • 3/4 чаша бадем брашно (или субфино млевени индијски орах или друго брашно од орашастих плодова или семенки)
  • 3/4 чаша скроб од кромпира (или универзална мешавина ГФ брашна, али кекси ће бити мало гуменији)
  • 1/4 чаша шећер од шећерне трске (или испод кокосовог шећера, али кекси ће бити браон)
  • 1/2 тсп Морска со
  • 1 тсп прашак за пециво
  • 3 Тбсп чврсто* рафинисано кокосово уље (или потхлађени путер)
  • 1/4 чаша хладне воде или млека без млека
  • Загрејте рерну на 400 степени Ф (200 Ц) и поставите керамичку или стаклену посуду за печење величине 8 к 8 инча (или мало већу).

  • Ако користите свеже брескве, пређите на следећи корак. Ако користите смрзнуте брескве, одмрзните их и оцедите вишак течности.

  • Додајте нарезане брескве у велику шерпу и кувајте на средњој ватри 3-5 минута, често мешајући, док брескве не почну да пуштају течност. Смањите ватру на средње-ниску и додајте стрелицу (или кукурузни скроб), шећер и цимет. Мешајте и кувајте још 5-7 минута, често мешајући, док брескве не омекшају и течност не постане веома густа и сока. Пребаците мешавину брескве у посуду за печење од 8 × 8 инча и оставите је по страни.

  • У великој посуди за мешање помешајте бадемово брашно, кромпиров скроб, шећер, со и прашак за пециво. Умутити да се сједини.

  • Додајте кокосово уље сувим састојцима и резачем за пециво, виљушком или чистим рукама исеците уље у брашно док се добро не сједини и не личи на текстуру влажног песка.

  • Додајте хладну воду или млеко без млека и мешајте да добијете мокро тесто. Требало би да буде мало мрвљиво, али да се може обликовати рукама. Ако изгледа превише мрвљиво, додајте још бадемовог млека; ако је превише влажно, додајте још бадемовог брашна или кромпировог скроба.

  • Затим користећи а мала или средња мерица колачића или кашиком (~1 ½ кашике // избегавајте коришћење веће мерице или би кексићи могли да буду тестасти у средини), прекријте слој брескве са грудвицама теста. За најбољу текстуру кекса НЕМОЈТЕ притискати кекс. Требало би да изгледају рустикално!
  • Ставите плех у рерну на доњу решетку да ухватите преливање од брескви (не би требало да буде, али за сваки случај!). Затим ставите калдрму на средњу решетку и пеците 30-40 минута. Воће би требало да буде мехуриће, а кексићи би требало да буду златно браон боје. Оставите да се охлади најмање 10 минута пре сервирања како бисте помогли да се воће згусне.

  • Послужите топло уз вегански сладолед од ваниле или шлаг од кокоса (опционо). Чувајте охлађене остатке покривене у фрижидеру до 4 дана. Тесто за бисквит се може замрзнути до 1 месец пре печења и додати када је спремно за печење.
*Ако користите смрзнуте брескве, користите дуплу количину јер ће се смањити за отприлике половину када се одмрзну. 8 шољица или 32 унце смрзнутих брескви даје ~4 шоље одмрзнуте. *Уверите се да је ваше кокосово уље за хватање (стање у којем се обично налази када га купите у продавници), а не течно. Ако је превише течно и течно, то ће негативно утицати на кексе. Да се ​​поправи, ставите теглу у фрижидер да се стегне 30 минута, затим промешајте и оставите да одстоји још 30 минута на собној температури. Уље треба да буде доследно чврсто, не делимично чврсто и делимично течно. Поновите овај процес (хлађење, мешање, одмарање) док се не постигне права текстура.
*Информације о исхрани су груба процена израчуната без опционих састојака.
*Рецепт прилагођен из нашег Еаси Глутен-Фрее Берри Цобблер и Пеацх Цобблер Даниелле Валкер.

Послуживање: 1 служење Калорије: 276 Угљени хидрати: 45.3 г Беланчевина: 3.5 г Дебео: 10.7 г Засићене масти: 4.6 г Полинезасићене масти: 1.4 г Монозасићене масноће: 3.8 г Транс масти: 0 г холестерол: 0 мг натријум: 208 мг калијум: 372 мг Влакно: 3.5 г шећер: 27.3 г витамин А: 492 ИУ Витамин Ц: 9.9 мг Калцијум: 75 мг гвожђе: 0.8 мг