December 14, 2024

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Кремаста слатка од сенфа (без мајонеза!) | Први неред

Ова веганска кремаста слатка од сенфа је хрскава и тако укусна са две врсте сенфа, белог винског сирћета, семена целера, свежег копра, слатког лука и наговештаја јаворовог сирупа. Ово је салата од купуса без мајонеза што је чини савршеном за летња окупљања! Једноставан за прављење и десет састојака.

Изблиза, снимак са главе од купуса, кеља и шаргарепе са кремастим преливом од сенфа.  Слатка је у широкој керамичкој посуди са црним ободом.
Први снимак садилица на отвореном са кељом и биљкама у њима
Поврће изнад главе које се користи у рецепту за залогај: главица купуса, листови кеља, половина слатког лука, гранчице копра и исецкана шаргарепа.
Први снимак састојака у тегли који се користе за кремасти прелив од сенфа, све на белој позадини са неколико дрвених дасака за сечење и дрвеном чинијом за хлеб у позадини.
Снимак кремастог прелива од сенфа под углом од 3/4 у малој посуди крем боје.  У близини је метлица.

Свима је потребан добар, кремаст и свеж рецепт за салату од купуса и ово је моја верзија. Приближно је онолико колико ћу доћи до „класичне“ салате од купуса, а садржи толико мојих омиљених ствари. Мирођија? Проверавати. Две врсте сенфа? Проверите и проверите! Папирне танке кришке слатког лука? Веома ентузијастична провера.

И прелив од индијског путера поново удара! Сирови путер од индијског орашчића је тако невероватан састојак, а ја га углавном користим у преливима за залогаје. Када се помеша са водом, сенфом, сирћетом, неколико зачина и великом капљицом маслиновог уља, заиста даје ону салату од мајонезе, али је некако светлије и мало чистијег укуса. Ја сам велики фан! Знам да људи покушавају да избегну преливе од мајонеза за летње кување, тако да је ова стратегија путера од индијског ораха посебно сврсисходна у том контексту.

Ако се питате: да ли ово постаје блог само о рецептима за купус, копар и сенф? Искрено, тако се осећа ових дана! Али покушавам да останем веран ономе што заправо једем у реалном времену овде. Моје биљке копра и кеља успевају, а локални купус је и даље прилично сладак. Не могу да се заситим, и надам се да се и ти осећаш исто хаха.

Један додатни корак који сам предузео са овом мало необичном салатом је да све исецкано поврће лагано покапам сирћетом, а затим све то посипам са пуно соли и бибера. Нешто о тој оштрој зачињеној бази која заиста лепо функционише пре него што завршите салату са кремастим преливом од сенфа. Гарнирам и са још семена целера јер је то радила моја бака и не могу да пустим. Тако добро.

Шаљем све од себе за почетак лета! Обично сам некако мех у летњој сезони јер је тако заузето за нас, али сам заиста узбуђен ове године. Велика љубав према теби.

Снимак руке изнад главе која држи метлицу која лежи у чинији кремастог прелива од сенфа.
Снимак припремљених/исјецканих састојака изнад главе за кремасту слатку од сенфа.
Снимак руке изнад главе помоћу клешта за мешање кремастог сенфа у белој чинији.
Снимак изнад главе са салатом од купуса, кеља и шаргарепе са кремастим преливом од сенфа.  Слатка је у широкој керамичкој посуди са црним ободом.

Кремаста слатка од сенфа

Ова веганска кремаста слатка од сенфа је хрскава и тако укусна са две врсте сенфа, белог винског сирћета, семена целера, свежег копра, слатког лука и наговештаја јаворовог сирупа. Ово је салата од купуса без мајонеза што је чини савршеном за летња окупљања!

ПРЕП ТИМЕ30 мин

УКУПНО ВРЕМЕ30 мин

Порције: 4 -6

Кремасти прелив од сенфа

  • 3 кашике сирови индијски путер
  • 2 кашике зрнасти сенф
  • 1 кашика Дижон сенф
  • 3 кашике вода
  • 1 кашика + 1 кашичица белог винског сирћета, плус екстра
  • 1 кашичица јаворов сируп или нектар агаве
  • ¼ чаша маслиново уље
  • ½ кашичица семе целера, плус екстра
  • морска со и млевени црни бибер, по укусу

Слав

  • 5 чаше исецкани зелени купус
  • 2 чаше нарезани листови кеља, упаковани
  • 1 чаша исецкана / исецкана шаргарепа
  • 1 чаша ситно исечен слатки лук
  • ½ чаша грубо сецкани свеж копар, плус екстра
  • У малој чинији умутите путер од индијских орашчића, зрнати сенф, Дијон сенф, воду, бело винско сирће, јаворов сируп, маслиново уље, семе целера, со и бибер. Када се кремасто и темељно сједини, оставите са стране.

  • У великој посуди помешајте зелени купус, кељ, шаргарепу, слатки лук и копар. Дајте поврћу мало белог винског сирћета и обилно зачините сољу и бибером. Баците да се све премаже што равномерније.

  • Поврће прелијте кремастим преливом од сенфа и мешајте док сви комадићи не буду равномерно обложени преливом. Да бисте послужили, поспите мало сецканог копра и целера на врх. Уживати!

  • Овај прелив од сенфа инспирисан је једним од Ејми Чаплин Код куће у кухињи са целом храномједна од мојих омиљених кувара!
  • Ако желите неутралнију атмосферу мајонеза, замените маслиново уље од авокада или семенки грожђа.
  • Волим да правим дугачке траке од шаргарепе са љуштењем поврћа.
  • Користим своју Бенринер мандолину да сецкам купус. Имам га више од 10 година и никада ме није изневерио!
  • Користим путер од индијског орашчића бренда Артисана и купујем га у локалној продавници здраве хране.
Изблиза, снимак са главе од купуса, кеља и шаргарепе са кремастим преливом од сенфа.  Слатка је у широкој керамичкој посуди са црним ободом.