Колачићи без глутена, Мелт Аваис или Секуилхос!!!
Ови слатки мали колачићи без глутена су тако лаки. Бићете запањени колико вам је мало састојака потребно да их направите. Без јаја, без путера и без глутена!
Деца воле ово. Нису фенси, само су слатки, у ствари, толико су мали и укусни да их је лако појести 4 пре него што схватите да јесте.
Ово морају бити најлакши кексићи или колачићи које ћете икада направити. Сви увек кажу ово за сваки рецепт, зар не? Ово је истина.
Имају само 4 састојка. Без мућења, само мало мешања и ваљања.
Шта је у њима?
- Кондензовано млеко: Само обично кондензовано млеко у конзерви. Ово обезбеђује слаткоћу и млечну компоненту ових пецива. Иако се праве са кондензованим млеком, изненађујуће нису ни најмање слатке
- Маслац: Ово наравно даје „схортбреад“ елемент краткоће колачића. У комбинацији са кондензованим млеком путер се кува у кратку мрвљиву текстуру кекса која је неодољива
- кукурузно брашно. чини колачиће без глутена и лепим, кратким и мрвљивим
- Ванилија или лимун. Ове две ароме су потпуно опционе, али једна или друга ће лепо зачинити колачиће. Обе су дивне
- Неколико састојака који праве колачиће Секуилхос. Кондензовано млеко, путер, кукурузно брашно и лимун или ванила
- Посуда са омекшаним путером и кондензованим млеком. Маслац треба да буде леп и мекан или ћете на крају добити грудвице путера
- Маслац и кондензовано млеко добро помешати
- Додавање кукурузног брашна и мешање у лепо тесто
Додајте и друге укусе овим колачићима!
Овим колачићима можете додати и друге укусе!
Додајте сушене зачине као што су цимет, кардамом или чак ђумбир у тесто или чак корицу наранџе уместо лимунове коре
Ове посебне мале куглице могу се пунити чоколадом или ушећереним ђумбиром или чак сувим воћем. Да бисте направили глазуру, можете користити сок од поморанџе или чак маракују. воо хоо!
Инспо за ове мале бебе је дошао из ТикТок.@бдиланхоллис који је:
Ваш специјалиста за печење из средине века 🙂
Истражујући винтаге рецепте један по један ужас.
Гледао сам талентованог Дилана Холиса како прави ове лепотице на његовом Тик Току од 8,4 милиона пратилаца, а онда сам отишао да их тражим. Било је неколико рецепата на интернету, сви различити, али забавни. Дилан их је видео у старинској куварици из 1919.
Тада нисам имао појма да су колачићи без глутена ствар.
Пробајте ове друге колачиће
Ако волите колачиће, имам много тога да бирам:
Колачићи без глутена, Мелт Аваис или Секуиллхос
Ови мали колачићи без глутена нису слатки, тако да ћете појести најмање 4 пре него што схватите. Лако се прави за било кога било где
Састојци
Колачићи
- 125 гм путер, растопљен није врело
- 200 гм кондензовано млеко 1/2 конзерве / конзерве од 395 г
- 260 гм кукурузно брашно 1 3/4 шоље
- 30 гм кукурузно брашно екстра САМО АКО ПОТРЕБНО
- 1 кашика лимунова кора * опционо зестед ултра фине
- 1/2 тсп ванила* опционо
Лемон Ицинг
- 20 мл сок од лимуна 1 лимун (1 до 2 кашике)
- 80 гм шећер у праху, мешавина 1/2 шоље
- шећер у праху додатно за посипање
Упутства
колачићи
-
Подесите рерну на 160 Ц / 320 Ф. Два плеха обложите папиром за печење. Или 1 велика тацна
-
Умутити омекшали путер и кондензовано млеко са лимуновом корицом и ванилијом док се добро не сједине
-
Додајте свих 260 г кукурузног брашна и постепено мешајте. Биће потребно мало мешања, али добро измешајте сво кукурузно брашно
-
Смеша треба да буде само лепљива и да се лако ваљају у куглице. Ако је превише лепљиво додајте додатних 30 г кукурузног брашна (али то не би требало да буде случај). Додавањем више кукурузног брашна кекси постају суви, па идите полако.
-
Разваљајте у куглице једнаке величине од 20 грама величине ораха (ако сте икада видели једну од њих). Требао би да добијеш око 24, а ја сам измерио своју
-
Ставите све једно поред другог у плех и пеците око 15 минута. Изгледају као путер када не порумене превише.