Класични рецепт за шкампе | Цхеф Деннис

Моји класични шкампи сотирани на маслиновом уљу и путеру од белог лука са белим вином и зачинима се лако праве и парирају шкампима са шкампима које служи ваш омиљени италијански ресторан.

Послужено ми је много верзија шкампи са шкампима и нажалост многи лоше тумаче овај класични рецепт, а прекомерна употреба белог лука је уништила јело. Ово укусно италијанско-америчко јело требало би да буде засновано на сосу од путера од белог лука.
Ако волите шкампе са белим луком, путерасте шкампе, мој умак од шкампа је савршен за ваше следеће дружење или дан игре.

Шта ћете додати у том тренутку зависи од вас. Неки додају лимунов сок и/или љуспице црвене паприке шкампи сос. Увек сам уживао у јужноиталијанском методу додавања мало маринаре (или здробљеног парадајза) у јело, дајући му савршен баланс укуса овом класични рецепт.
Само запамтите да је трик уравнотежити укусе и пустити да права звезда овог јела, слатки сочни шкампи заблистају сос од белог лука.
Да ли сте знали да шкампи на италијанском значи шкампи? Дакле, у суштини, када наручите ово јело, наручујете шкампе.
Састојци за прављење шкампи

Почнимо са прикупљањем састојака који су нам потребни да направимо мој Лаки шкампи. У Цхеф Спеак-у ово се зове „Мисе ен Плаце“ што у преводу значи „Све на свом месту“.
Не само да постављање састојака унапред убрзава процес кувања, већ помаже и да обезбедите да имате све што вам је потребно за прављење јела.
Коју величину шкампа треба да користим да направим шкампе?
За ово јело користим џамбо (број 16-20) или велике шкампе (број 21-25) јер изгледају боље, а већи шкампи се неће тако лако прекувати. Ако користите мање шкампе, било би добро да их извадите након првог сота и да их вратите пред крај припреме како се не би прекували.
Како направити шкампи
Кувајте лингуине ал денте према упутствима на паковању. Приликом оцеђивања тестенине резервишите ½ шоље воде за тестенину.

- У великом тигању истопите путер са маслиновим уљем на средњој ватри. Затим у тигањ додајте сецкани бели лук и шкампе. Пирјајте док шкампи не буду делимично кувани (1-2 минута). *Пазите да бели лук не изгори.
- Додати вино да деглазира тигањ. затим додајте пилећу чорбу, маринару, бели лук у праху, црни лук у праху и црни бибер.
- Додајте рендани романо или пармезан сир, свеж першун и путер уваљан у брашно (беурре мание).
- Доведите сос до брзог кључања. Сос би требало да се згусне током овог брзог кључања.
- Смањите ватру на средњу и у шерпу додајте половину резервисане воде за тестенину и кувани лингвин.
- Баците лингвине у сос. Ако је сос превише густ, додајте преосталу воду или темељац за тестенину у тигањ. (Ово јело се такође може направити од анђеоске косе или шпагета)

Послужите овај укусни италијанско-амерички класик са салатом и хрскавим хлебом и добили сте гозбу!
Често постављана питања о рецептима
Када је реч о основама, сос од шкампи се прави од белог лука, путера и маслиновог уља. Било шта друго што додате чини га једном од многих варијанти соса од шкампи. Други рецепти могу укључивати лимунов сок, пахуљице црвене паприке, парадајз или капаре. Све зависи од вашег укуса.
Италијански шкампи се преводи у велике шкампе или козице. У Европи се шкампи могу односити на разне шкампе.
Најбољи начин да згуснете сосове за тигање је коришћење беурре мание. Узмите комад путера и добро га премажите брашном, гурајући брашно у путер. Брашно помаже да се згусне, а путер додаје укус, то је добитна комбинација.