Класични рецепт за хлеб од банане – Исперем те на суво
Ово Класични рецепт за хлеб од банане је мекан и влажан десертни хлеб са сецканим орасима у сваком залогају.
Искористите те зреле банане у овом једноставном рецепту за хлеб од банане са орасима или га учините екстра слатким уз мој рецепт за хлеб са чоколадним комадићима банане.
Увек сам тако срећан кад год имам зреле банане јер то значи да могу да направим неки од свог чувеног хлеба од банане!
Овај хлеб никад не траје дуго у мојој кући, тако да знате да је посебна посластица.
Класични рецепт за хлеб од банане
Шта чини овај рецепт тако класичним? Па, овај рецепт постоји годинама!
Укусни укус банане заиста сија у сваком залогају. Мекан је, влажан и има савршену додатну текстуру сецканог ораха или пекана (потпуно опционо).
Потребни састојци:
Ево основне листе састојака који ће вам требати да бисте направили овај класични рецепт за хлеб од банане. Као и увек, цео рецепт за штампање можете пронаћи на картици са рецептима испод.
- банане – што зрелије то боље!
- Маслац – користите несољене
- Шећер
- Јаје
- Ванила
- Прашак за пециво
- Вишенаменско брашно
- Нутс – ово је опционо, али се топло препоручује
Овај хлеб од банане је толико лак да ће га чак и моја 12-годишњакиња направити када открије да има остатака зрелих банана.
Како направити класични хлеб од банане
Ево најбољег дела овог једноставног рецепта за хлеб од банане – све је помешано у само ЈЕДНОЈ ЧАСИ!
МАСХ БАНАНА Користите виљушку да згњечите банану и умешајте отопљени путер док не постане глатко.
ДОДАТИ БРАШНО И ЈАЈЕ Затим додајте преостале састојке (осим орашастих плодова) и промешајте да се сједине. Све што вам треба је виљушка да га помешате!
ПРЕСАВИТИ У ОРАШКАМА На крају, када се смеса сједини, убаците сецкане орахе (ако користите), а затим сипајте тесто у припремљену тепсија за хлеб.
Колико дуго се пече хлеб од банане?
Банана хлеб може узети око 50 до 60 минута да се пече на 350 степени Ф.
Тесто је густо, а хлеб од банане треба да буде густ, али влажан и нежан.
ПРО ВРХ: Обавезно проверите чачкалицом уметнутом у средину да бисте били сигурни да је печење завршено. Чачкалица треба да изађе чиста без мрвица на њој.
Да ли хлеб од банане има орахе?
Већина класичних рецепата за хлеб од банане садржи орашасте плодове, попут ораха или пекана, али се по жељи могу врло лако изоставити.
Волим додатну текстуру сецканих орашастих плодова у мом хлебу од банане, тако да овај рецепт садржи орахе.
Могу ли банане бити превише зреле?
Све док нису буђаве, заиста зреле банане су добре за хлеб од банане.
У ствари, што је зрелије, то боље!
Тражите коре од банане које су заиста тамно смеђе/црне. Коре такође треба да буду веома танке.
Када су банане супер зреле, слатке су, дајући вашем хлебу од банане укусан укус.
Како чувати хлеб од банане
Банана хлеб се лако може направити унапред и чувати у у фрижидеру до 7 данаили чврсто умотана и замрзнути до 3 месеца.
Након што се смрзнути хлеб од банане одмрзне, можда неће бити тако влажан као када је првобитно печен, али би ипак требало да буде укусан.
Више рецепата за хлеб од банане
Спремни да свој хлеб од банане подигнете на виши ниво? Имам гомилу укусних рецепата за хлеб од банане који ће се сигурно свидети…
Једва чекам да испробате овај укусни класични рецепт за хлеб од банане! Јавите ми шта мислите у коментарима испод!
Принт Реципе
Пин Реципе
Оцените овај рецепт
Класични рецепт за хлеб од банане
Овај класични хлеб од банане је савршено влажан и пун орашастих плодова у сваком залогају.
Курс: Десерт
кухиња: Американац
Порције: 8 кришке
Калорије: 323 кцал
Упутства
-
Загрејте рерну на 350 степени Ф. Попрскајте плех за векне 8″к5″ (или сличне величине) спрејом за печење (врста са брашном) и оставите је са стране.
-
У великој чинији, користите чврсту виљушку да згњечите банане док не буду потпуно глатке. Умешајте отопљени путер.
-
Додајте шећер, јаје, ванилију, соду бикарбону, со и брашно, а затим мешајте виљушком док се смеса не згусне и сједини. Немојте претерано мешати, неке грудвице су у реду. Убаците сецкане орахе, а затим мерите/сипајте тесто у припремљену тепсију.
-
Пеците хлеб од банане 50 минута до 1 сат, или док чачкалица уметнута у средину не изађе чиста. Оставите да се охлади у посуди око 10 минута пре него што уклоните и потпуно охладите на решетки. Нарежите и уживајте!
Напомене
За лепу презентацију, поспите још неколико сецканих ораха на тесто пре печења. Ако врх почне превише да порумени, лабаво покријте фолијом и наставите да печете док се не скува.
Исхрана
Калорије: 323кцал | Угљени хидрати: 42г | Беланчевина: 5г | Дебео: 16г | Засићене масти: 6г | Полинезасићене масти: 6г | Монозасићене масноће: 3г | Транс масти: 1г | холестерол: 44мг | натријум: 221мг | калијум: 244мг | Влакно: 3г | шећер: 18г | витамин А: 301ИУ | Витамин Ц: 4мг | Калцијум: 22мг | гвожђе: 2мг
Кључне речи: Банана хлеб
Сада доступан!
Тхе Еверидаи Цоокбоок
Најбољи омиљени рецепти из И Васх Иоу Дри сада су доступни у тврдој, спиралној књизи која је прелепа и савршена за свакодневну употребу.
КУПИ САДА
ЗАКАЧИТЕ ОВУ СЛИКУ ДА САЧУВАТЕ РЕЦЕПТ: