Како направити НАЈБОЉЕ прокувавање шкампа
Такође познато као ниско кувано, ово класично кувано шкампи се брзо саставља и забавно је јело за интерактивну вечеру, док сте на одмору или за летње забаве.
Мој први чир од шкампа био је на импровизованој породичној забави у Пенсаколи, ФЛ. где сам гулио, умакао и сисао сваки грумен изузетно слатких локално уловљених заливских шкампа за које сам могао да се пробијем лактом. Од тада сам фиксиран да угостим сопствену јуху од шкампа. Као и мој класични пеел-н-еат пивски шкампи на пари, шкампи су врхунска интерактивна храна за забаву и пружиће вам мега вибрације на плажи без обзира да ли сте на одмору или не.
Овај лонац од шкампа се прави на шпорету у једном лонцу (највећем који имате) и спреман је за јело за само 30 минута. Састојци су једноставни као и метода, са свежим шкампима (у љусци), беби кромпиром, андоуилле или киелбаса кобасицом и комадима слатког кукуруза у клипу. Све се кува у бујону са зачинима Олд Баи, лимуном и пивом, а када се заврши, распршује се по столу прекривеном новинама за носталгичну атмосферу старе школе или се сервира на великом тањиру или тигању ако се осећате више цивилизовано. Лежеран је, забаван и савршен за гомилу јер много зарађује и практичан је.
Шта је у овом кључу од шкампа
Не треба вам тона састојака у овом рецепту за кување шкампа, само неке класичне јужњачке основе помешане у лонац.
Ево шта ће вам требати за варење од шкампа:
- Кромпир за бебе (црвени, бели или мешавина је добра)
- Кобасица–киелбаса или андоуилле кобасица, која вам је омиљена
- Кукуруз на клипу
- Шкампи—оставите кору, јер ћете их јести на исти начин на који једете пеел-н-еат рачиће.
- Пале але пиво
- Олд Баи зачин
- Лимуни
- Вода
- Коктел сос, растопљени путер и љути сос за сервирање
Како да кувате шкампе
Доведите воду и ароматичне састојке до кључања. Комбинујте воду, пиво, Олд Баи и половине лимуна у највећем лонцу који имате и доведите до кључања. Алтернативно, можете поделити све између два лонца ако је потребно. Смањите до стабилног кључања, на средњој ватри.
Скувајте кромпир, кобасицу, кукуруз и шкампе. Пошто се ствари кувају у различито време, то ћете радити у фазама. Прво се заједно кувају кромпир и кобасица, а затим се додаје кукуруз. На крају, шкампи се прокувају на кратко од само 2-3 минута – више као лепо уроњење у ово купатило у Олд Баиу.
Оцедите и послужите. Оцедите смешу, резервишите 1 шољу вруће чорбе, а посластице распршите по столу прекривеном новинама или великом тањиру за сервирање или плеху. Исцедите половине лимуна из мешавине и прелијте их отопљеним путером и резервисаним бујоном колико желите. Баците да се све сједини. Поспите са још Олд Баи-а и послужите са четвртинама лимуна, коктел сосом и љутим сосом.
Колико дуго треба кувати шкампи
Шкампи се уопште не кувају, посебно када се пеку у кључалој води. Након додавања у врелу воду, кувајте ове шкампе само док не постану ружичасти, што би требало да траје само 2-3 минута. Наставиће да кувају док се одмарају.
Шта иде уз скување од шкампа
Једна од сјајних ствари у вези са варењем од шкампа је то што је у суштини оброк све у једном. Ево неколико идеја за рецепте за послуживање са њим:
Ако правите овај рецепт, јавите ми! Оставите ⭐⭐⭐⭐⭐ оцену за овај рецепт испод и оставите коментар, сликајте и означи ме на Инстаграму са #фоодиецрусхеатс.
Принт
Како направити НАЈБОЉЕ прокувавање шкампа
Познато и као ниско кувано, ово класично варење од шкампа се брзо спаја и одлично је јело за интерактивну вечеру, на одмору или за летње забаве.
Порције 8
Калорије 715кцал
Састојци
- 5 кварти вода
- 1 12- унца флаша пива (бледо пиво одлично ради)
- ½ чаша Олд Баи зачин
- 4 лимуна подељен (два пресечена на пола; 2 четвртине)
- 3 фунти од беби кромпира црвена или бела, или мешавина
- 28 унце андоуилле кобасица или киелбаса исеците на комаде од 2 инча
- 8 класје ољуштен, очишћен и исечен на пола
- 2 фунти шкампи са шкољкама још увек, испрати и оцедити
- 4 кашике слани путер истопљен
- Коктел сос за сервирање
- Љути сос за сервирање
Упутства
-
Додајте воду, пиво, Олд Баи и половине лимуна у највећи лонац који имате и доведите до кључања. (Алтернативно, можете све поделити између два лонца). Смањите до стабилног кључања, на средњој ватри. Додајте кромпир и кобасицу (можда ћете морати да појачате ватру да поново прокључа) и кувајте 10 минута. Затим додајте кукуруз и кувајте 5 минута. На крају додајте шкампе и кувајте само док не порумене; око 2-3 минута.
-
Оцедите смешу, оставите 1 шољу вреле супе и додајте састојке у велики тањир за сервирање или плех. Исцедите половине лимуна из мешавине и прелијте их отопљеним путером и резервисаним бујоном колико желите. Баците да се све сједини. Затим поспите са још Олд Баи-а и послужите са четвртинама лимуна, коктел сосом и љутим сосом.
Напомене
напомене:
За носталгију и лако чишћење, послужите све преко новина.
Исхрана
Калорије: 715кцал | Угљени хидрати: 55г | Беланчевина: 44г | Дебео: 37г | Засићене масти: 14г | Полинезасићене масти: 4г | Монозасићене масноће: 15г | Транс масти: 1г | холестерол: 267мг | натријум: 1127мг | калијум: 1670мг | Влакно: 7г | шећер: 9г | витамин А: 482ИУ | Витамин Ц: 51мг | Калцијум: 182мг | гвожђе: 6мг
Још одличних јела од шкампа за пробати
Шаљемо добре мејлове. Претплатите се на ФоодиеЦрусх и нека вам сваки пост плус ексклузивни садржај само за наше претплатнике буде испоручен директно на вашу е-пошту.
Прати ме; прати ме у инстаграм, Фејсбук, Пинтерести Твиттер за више ФоодиеЦрусх инспирације.
Као и увек, хвала вам што читате и подржавате компаније са којима сам партнер, што ми омогућава да креирам више јединствених садржаја и рецепата за вас. Можда у овом посту постоје партнерске везе од којих добијам малу провизију. Сва мишљења су увек моја.