January 13, 2025

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Како направити НАЈБОЉЕ прокувавање шкампа

Такође познато као ниско кувано, ово класично кувано шкампи се брзо саставља и забавно је јело за интерактивну вечеру, док сте на одмору или за летње забаве.

Хот то Маке а Схримп Боил фоодиецрусх.цом

Мој први чир од шкампа био је на импровизованој породичној забави у Пенсаколи, ФЛ. где сам гулио, умакао и сисао сваки грумен изузетно слатких локално уловљених заливских шкампа за које сам могао да се пробијем лактом. Од тада сам фиксиран да угостим сопствену јуху од шкампа. Као и мој класични пеел-н-еат пивски шкампи на пари, шкампи су врхунска интерактивна храна за забаву и пружиће вам мега вибрације на плажи без обзира да ли сте на одмору или не.

Овај лонац од шкампа се прави на шпорету у једном лонцу (највећем који имате) и спреман је за јело за само 30 минута. Састојци су једноставни као и метода, са свежим шкампима (у љусци), беби кромпиром, андоуилле или киелбаса кобасицом и комадима слатког кукуруза у клипу. Све се кува у бујону са зачинима Олд Баи, лимуном и пивом, а када се заврши, распршује се по столу прекривеном новинама за носталгичну атмосферу старе школе или се сервира на великом тањиру или тигању ако се осећате више цивилизовано. Лежеран је, забаван и савршен за гомилу јер много зарађује и практичан је.

Хот то Маке а Схримп Боил састојци фоодиецрусх.цом

Шта је у овом кључу од шкампа

Не треба вам тона састојака у овом рецепту за кување шкампа, само неке класичне јужњачке основе помешане у лонац.

Ево шта ће вам требати за варење од шкампа:

  • Кромпир за бебе (црвени, бели или мешавина је добра)
  • Кобасица–киелбаса или андоуилле кобасица, која вам је омиљена
  • Кукуруз на клипу
  • Шкампи—оставите кору, јер ћете их јести на исти начин на који једете пеел-н-еат рачиће.
  • Пале але пиво
  • Олд Баи зачин
  • Лимуни
  • Вода
  • Коктел сос, растопљени путер и љути сос за сервирање
Хот то Маке а Схримп Боил фоодиецрусх.цом

Како да кувате шкампе

Доведите воду и ароматичне састојке до кључања. Комбинујте воду, пиво, Олд Баи и половине лимуна у највећем лонцу који имате и доведите до кључања. Алтернативно, можете поделити све између два лонца ако је потребно. Смањите до стабилног кључања, на средњој ватри.

Скувајте кромпир, кобасицу, кукуруз и шкампе. Пошто се ствари кувају у различито време, то ћете радити у фазама. Прво се заједно кувају кромпир и кобасица, а затим се додаје кукуруз. На крају, шкампи се прокувају на кратко од само 2-3 минута – више као лепо уроњење у ово купатило у Олд Баиу.

Оцедите и послужите. Оцедите смешу, резервишите 1 шољу вруће чорбе, а посластице распршите по столу прекривеном новинама или великом тањиру за сервирање или плеху. Исцедите половине лимуна из мешавине и прелијте их отопљеним путером и резервисаним бујоном колико желите. Баците да се све сједини. Поспите са још Олд Баи-а и послужите са четвртинама лимуна, коктел сосом и љутим сосом.

Хот то Маке а Схримп Боил фоодиецрусх.цом

Колико дуго треба кувати шкампи

Шкампи се уопште не кувају, посебно када се пеку у кључалој води. Након додавања у врелу воду, кувајте ове шкампе само док не постану ружичасти, што би требало да траје само 2-3 минута. Наставиће да кувају док се одмарају.

Хот то Маке а Схримп Боил фоодиецрусх.цом

Шта иде уз скување од шкампа

Једна од сјајних ствари у вези са варењем од шкампа је то што је у суштини оброк све у једном. Ево неколико идеја за рецепте за послуживање са њим:

Ако правите овај рецепт, јавите ми! Оставите ⭐⭐⭐⭐⭐ оцену за овај рецепт испод и оставите коментар, сликајте и означи ме на Инстаграму са #фоодиецрусхеатс.

Хот то Маке а Схримп Боил фоодиецрусх.цом

Принт

Како направити НАЈБОЉЕ прокувавање шкампа

Познато и као ниско кувано, ово класично варење од шкампа се брзо спаја и одлично је јело за интерактивну вечеру, на одмору или за летње забаве.

Наравно Главно јело

Цуисине Американац

Кључна реч шкампи кувати

Преп Тиме 12 минута

Цоок Тиме 18 минута

Укупно време 30 минута

Порције 8

Калорије 715кцал

Састојци

  • 5 кварти вода
  • 1 12- унца флаша пива (бледо пиво одлично ради)
  • ½ чаша Олд Баи зачин
  • 4 лимуна подељен (два пресечена на пола; 2 четвртине)
  • 3 фунти од беби кромпира црвена или бела, или мешавина
  • 28 унце андоуилле кобасица или киелбаса исеците на комаде од 2 инча
  • 8 класје ољуштен, очишћен и исечен на пола
  • 2 фунти шкампи са шкољкама још увек, испрати и оцедити
  • 4 кашике слани путер истопљен
  • Коктел сос за сервирање
  • Љути сос за сервирање

Упутства

  • Додајте воду, пиво, Олд Баи и половине лимуна у највећи лонац који имате и доведите до кључања. (Алтернативно, можете све поделити између два лонца). Смањите до стабилног кључања, на средњој ватри. Додајте кромпир и кобасицу (можда ћете морати да појачате ватру да поново прокључа) и кувајте 10 минута. Затим додајте кукуруз и кувајте 5 минута. На крају додајте шкампе и кувајте само док не порумене; око 2-3 минута.

  • Оцедите смешу, оставите 1 шољу вреле супе и додајте састојке у велики тањир за сервирање или плех. Исцедите половине лимуна из мешавине и прелијте их отопљеним путером и резервисаним бујоном колико желите. Баците да се све сједини. Затим поспите са још Олд Баи-а и послужите са четвртинама лимуна, коктел сосом и љутим сосом.

Напомене

напомене:
За носталгију и лако чишћење, послужите све преко новина.

Исхрана

Калорије: 715кцал | Угљени хидрати: 55г | Беланчевина: 44г | Дебео: 37г | Засићене масти: 14г | Полинезасићене масти: 4г | Монозасићене масноће: 15г | Транс масти: 1г | холестерол: 267мг | натријум: 1127мг | калијум: 1670мг | Влакно: 7г | шећер: 9г | витамин А: 482ИУ | Витамин Ц: 51мг | Калцијум: 182мг | гвожђе: 6мг

Још одличних јела од шкампа за пробати

Шаљемо добре мејлове. Претплатите се на ФоодиеЦрусх и нека вам сваки пост плус ексклузивни садржај само за наше претплатнике буде испоручен директно на вашу е-пошту.

Прати ме; прати ме у инстаграм, Фејсбук, Пинтерести Твиттер за више ФоодиеЦрусх инспирације.

Као и увек, хвала вам што читате и подржавате компаније са којима сам партнер, што ми омогућава да креирам више јединствених садржаја и рецепата за вас. Можда у овом посту постоје партнерске везе од којих добијам малу провизију. Сва мишљења су увек моја.