June 4, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Како написати кувар у 11 лаких корака

Cookbook

У последње време њушкате по куварима и показујете жељу да сами напишете једну? Добро сте урадили кликом на овај чланак. Ускоро ћете бити просветљени о томе како да напишете кувар у 11 лаких корака.

Кувар

Писање куварске књиге сан је многих страствених кувара. Желе да запишу рецепте било које врсте и поделе знање које су прикупили током година експериментисањем.

Чак и ако су сви рецепти ових дана доступни на дохват руке, уживање у кувару је само по себи задовољство. Због тога је тржиште куварских књига и даље високо.

Дакле, хајде да кренемо у посао и погледамо 11 корака за писање куварске књиге!

1. Изаберите оригиналну тему за свој кувар

Можда већ имате одређену тему на уму када планирате да напишете кувар. Тема ваше куварске књиге може да варира од опште, као што је „Позната јела у америчкој кухињи“ или специфичне, као што је „Одлични рецепти за ужину за дечију забаву“.

Без обзира на тему, учините је што је могуће аутентичнијом, занимљивијом и привлачнијом.

2. Обратите се циљној публици

Када одлучите о чему ћете писати, зар не би требало да буде јасно коме пишете? Да, требао би бити. Одабир циљне публике помаже вам да поставите тон вашег садржаја у кувару.

Да би овај корак био исправан, можда бисте желели да размислите о нивоу кулинарске стручности ваше публике, кухињама које их интригирају, њиховом интересовању за здраву исхрану, итд., пре него што им се обратите.

3. Поделите кутак и рупу рецепата које волите

Да ли знате шта би читаоци волели у вашој куварици? Детаљи! Нико не жели чисто (досадно) тачан рецепт без додатног знања. Рецепти су требали бити испробани и тестирани много пута како би се вашем читаоцу пружио савршен рецепт.

Детаљи, као што су мере, опрема, време и сервирање, треба да буду тачни. Што сте интимнији у подели знања о основном рецепту, то ће ваши читаоци бити задовољнији читањем ваше куварске књиге.

На пример, ако говорите о пржењу лука, реците им да ће додавање соли убрзати процес.

4. Будите јасни са сврхом своје куварске књиге

Дакле, који је мотив иза записивања мисли о вашем знању кувања? Ваша сврха која стоји иза кувара треба да буде у стању да дефинише праву природу ваше куварске књиге.

Да ли је само информативно када читаоцу једноставно кажете све о рецепту? Или ће то бити део приче у којој заједно делите приче и рецепте? Бити јасан у вези са сврхом ваше куварске књиге помаже вам да испоручите квалитетан садржај.

5. Истраживање и истраживање!

Истраживање о кувару

Ово је најважнији корак који вам помаже да напишете кувар који га заиста издваја од других кувара – истраживање!

Ваше истраживање би требало да се односи на најновије трендове у кувању. Ово може укључивати читање што више куварских књига за добру изложеност.

Поред тога, можете разговарати и о популарној супер храни или посуђу у својој књизи. Детаљно истраживање о вашим рецептима, састојцима, здравственим предностима, заменама, опреми, нутритивним вредностима, глосарима и слично је императив за корисну куварску књигу.

6. Размислите о стилу нарације који вам одговара

Када завршите са темом и сврхом, време је да одаберете стил писања. Приступ који узимате у обзир у изражавању садржаја ваше куварске књиге је прилично значајан у томе да се читаоци осећају срећно и задовољно.

Стил нарације може бити невероватно личан, где делите рецепте уз лепо сећање на своју мајку или баку. Такође може бити информативни, нека врста водича, где пуштате садржај на начин који помаже почетницима куварима. Без обзира на приступ, нека буде једноставан (и скроман!).

7. Одаберите врсту рецепата о којима желите да разговарате

Врсте рецепата

Иако овај корак може изгледати као да се понавља, неопходно је да будете јасни о томе о чему ћете писати. Рецепти се могу поделити на категорије као што су предјела, грицкалице, десерти, зачини, пића и тако даље.

Такође можете да се усредсредите на разговор о рецептима познатих кувара као што су Гордон Ремзи, Џејми Оливер, Рејчел Реј и Томас Келер.

8. Украсите свој кувар илустрацијама и фотографијама

Досадна прича је увек обогаћена блиставим сликама. Без обзира на то колико је ваш садржај одличан, увек је најбоље да га допуните живописним илустрацијама и фотографијама рецепата.

Лепе фотографије ваших рецепата требало би да одмах узбуркају перо експериментисања у вашим читаоцима!

9. Одавање захвалности Рукама које помажу

Можда је куварица била ваша прва идеја. Мора да сте пролили крв и зној да бисте све исправили. Али то би сигурно било немогуће без помоћи ваших пријатеља, породице и добронамерника или оних који су били укључени у уређивачки процес.

Уверите се да сте потврдили помоћ коју сте добили у попуњавању кувара, можда на почетку ваше куварске књиге. Ако је то инспирисан рецепт, одајте признање извору.

10. Издавање блага

Сада када сте спремни за садржај своје куварске књиге, време је да пронађете правог издавача. Избор издавача ће дубоко утицати на судбину кувара, од финансија до тренутка објављивања.

Напишите пристојан предлог наводећи ваше квалификације, искуство и вештине у вези са агентом и изаберите мудру платформу која одговара вашем садржају.

11. Покажите свој кувар

Када књига буде објављена, морате је гламурозно пласирати на тржиште. Можете представити своју куварску књигу на блоговима које поседујете или се обратити пријатељима који су активни на друштвеним медијима како бисте промовисали вашу куварску књигу.

Ако чујете за догађај хране у близини, можете се обратити организаторима или планерима који могу пружити одличну платформу за представљање ваше књиге публици која је страствена за кување.

Leave a Reply