January 13, 2025

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Како кувати броколи – рецепти из оставе

Научите како да кувате броколи тако да сваки пут испадне савршено. Кување броколија је лако урадити, а добијате нежне цветове који су светло зелени и укусни.

Погодно за безглутенску, палео, нискоугљеничну, кето, веганску, вегетаријанску и Вхоле30 дијету. Пост укључује поене за праћење тежине.

Пост може да садржи партнерске везе. За више информација, погледајте моје откриће

поглед одозго надоле завршеног рецепта за кувати броколи

Рецепти за броколи су увек победници у мојој кући и сви, укључујући и децу, воле да једу броколи. Кувани броколи је један од најлакших начина за прављење цветића броколија, а кува се БРЗО!

Можете имати хрскаве, нежне цветове броколија на столу за само неколико минута.

Овај савршени кувани рецепт за броколи је једноставан, а такође је и празан лист. Цветиће можете зачинити како вам одговара, тако да га сви воле. То је свестрани прилог који се добро слаже са свим вашим омиљеним јелима. #винвин

Свеж броколи је поврће богато хранљивим састојцима и лако се припрема тако да своју породицу можете хранити здравим и укусним зеленим поврћем. Уз овај рецепт, лако је послужити добро избалансиран комплетан оброк чак и радним радним ноћима.

Такође можете научити како да кувате смрзнути броколи и научите како да кувате броколи на пари у микроталасној пећници или да направите овај лагани броколи на жару.

готов производ након што научите како да кувате броколи

Зашто правити овај рецепт

  • Фаст – Када вода прокључа, можете имати свеже, хрскаве, али мекане куване цветове броколија за мање од 5 минута.
  • Здраво – Броколи је тако хранљив, а овај процес кувања чува већину хранљивих материја, тако да и даље добијате витамине, минерале и друге хранљиве материје.
  • Укусни прилог – Зачините кувани броколи како желите како бисте га могли упарити са било којим јелом.

Напомене о састојцима

  • Броколи – Одрежите и исецкајте 1 средњу до велику главицу броколија на цветове једнаке величине.
  • Со – Посолите воду да зачините броколи, а да не буде превише слана.

Најбољи начин за сецкање броколија

Велика глава броколија може бити мало застрашујућа. Сувише ситно сецкање цветића може довести до њиховог распадања и изгледа неуредно. И даље ће бити одличног укуса, али можда неће изгледати тако лепо на тањиру. Ево најбољег начина за сецкање броколија:

  • Уклоните главну стабљику. Исецкајте једну, дебелу стабљику броколија одмах испод места где почиње да се грана. Користите оштар нож.
  • Исеците на комаде дуге стабљике. Користите нож за чишћење да одвојите појединачне стабљике броколија. Волим да стабљике буду дугачке, али можете их мало скратити.
  • Направите комаде сличне величине. Неки комади броколија могу бити мали, а неки прилично велики. Исеците их на комаде сличне величине да се равномерно кувају.
научите како да скувате броколи који испадне хрскав као што је приказано на овој плочи

Спремни да направите овај рецепт за кувани броколи? Само напред и узми броколи и со да ти покажем…

Како кувати броколи

Преузмите комплетну листу састојака и упутства са картице са рецептима испод.

  1. Напуните велики лонац сланом водом и ставите да проври на јакој ватри.
  2. Исеците броколи и исеците на комаде сличне величине.
  3. У врелу воду додајте сирове цветове броколија и кувајте 3-5 минута, у зависности од њихове величине.
  4. Тестирајте готовост око 3 минута. Кувајте дуже, по потреби, док не омекшају колико желите.
  5. Оцедите, зачините по жељи, па послужите.
колаж слика који показује кораке како да кувате броколи

Колико је потребно да се прокува броколи

Колико дуго кувати броколи зависи од личних преференција, у зависности од тога колико мекани волите да кувате броколи. Кување броколија обично треба да траје између 3 и 5 минута.

Најједноставнији метод колико дуго кувати броколи је да пазите да цветови добију живу тамнозелену боју. Можете га пробушити и виљушком или ножем. Требало би да постоји мали отпор, али не би требало да буде чврст. Хрскава нежна текстура је оно што тражите.

  • Свеж броколи – 3-5 минута, у зависности од величине цветића.
  • Цели броколи – 10-15 минута
  • Замрзнути броколи – 2-3 минута
  • Бланширање броколија – 2 минута након чега следи ледена купка.
поглед изблиза на један комад куваног броколија на кашичици за сервирање

Стручни савети

  • Исеците свеж броколи на цветове непосредно пре кувања. Броколи ће почети да млохава када се исече.
  • Исеците цветове броколија равномерно могуће за равномерно кување.
  • Исеците цветове средње величине. Ситни цветови ће имати тенденцију да се распадну.
  • Оперите броколи да уклоните сву прљавштину.
  • Великодушно посолите воду.
  • Доведите воду до кључања пре додавања броколија.
  • Броколи ће постати светло зелене боје када га кувате.
  • Броколи ће бити мекан када се кува.
  • Додајте путер, пармезан, црни бибер и додатне зачине зачините броколи након кувања.
  • Послужите свој броколи одмах за најбољи укус.

Делициоус Вариатионс

  • Додајте зачине – Након што прокувате броколи, можете га зачинити својим омиљеним зачинима. Иако увек препоручујемо додавање соли и црног бибера, неки од наших омиљених зачина укључују бели лук у праху, лимунов сок и балзамико сирће.
  • Покушајте да кувате друго поврће – Исти метод ради и за кување другог поврћа као што су карфиол и шаргарепа. Можда ћете морати да продужите време кувања да бисте постигли жељену готовост.
виљушка која држи један цветић куваног броколија

Припрема и складиштење

  • Преп Ахеад – Исеците броколи на цветове сличне величине.
  • Продавница – Остаци броколија могу се чувати у херметички затвореној посуди до 4 дана.
  • Фреезе – Замрзавање потпуно куваног броколија може довести до тога да постане кашаста. За замрзавање броколија препоручујемо да га бланширате пре замрзавања.

ФАКс

Да ли је ово бланширани броколи?

Бланширање је слично процесу кувања броколија. Да бисте бланширали броколи, прокуваћете га 2 минута, а затим га потопите у ледену воду да бисте зауставили процес кувања.

Ово се често ради пре замрзавања броколија или када ће се броколи користити у хладној примени. Пошто кувамо дуже и прескачемо купатило са леденом водом, овај начин кувања није сасвим исти као бланширање броколија.

Који је најздравији начин кувања броколија?

Кување броколија је најздравији начин кувања броколија. Брзо кува броколи тако да се током кувања не губи ниједан (или врло мало) хранљивих материја. Када је броколи куван, можете га зачинити како год желите.

Могу ли да скувам целу главу броколија?

Да! Одрежите дебљи крај броколија и потопите целу главу у кључалу воду. Потребно је око 10 минута да се кувана глава броколија темељно скува.

поглед са стране на готов рецепт за кухање броколија

Још рецепата који би вам се могли свидети

Предлози за послуживање

Веигхт Ватцхерс Поинтс

Постоје 0 Блуе План СмартПоинтс у једној порцији овога.

Хвала вам што сте прочитали моје савете за објаву рецепта за кување броколија. И молим вас, дођите поново у посету док настављам да сечем, коцкицем и смишљам приступачне рецепте за фритезу, рецепте за инстант лонце, јужне рецепте и још много тога. Хвала што подржавате рецепте са блога о храни.

Набавите рецепт за кипући броколи:

Не заборавите да означите #реципесфромпантри он инстаграм или Твиттер ако покушате Како кувати броколи! За мене је стварно, стварно сјајно када направите један од мојих рецепата и волео бих да га видим. Можете га поделити и на мом Фејсбук страна. Молимо закачите овај рецепт на Пинтерест такође! Хвала вам што сте читали рецепте из оставе.

поглед одозго надоле завршеног рецепта за кувати броколи

Принт Реципе

Како кувати броколи

Корак по корак водич за нежно кувани броколи.

Преп Тиме15 мин

Цоок Тиме5 мин

Укупно време20 мин

Курс: Прилог

кухиња: амерички, западни

дијета: Без глутена, вегански, вегетаријански

Порције: 4

Калорије: 52кцал

Упутства

  • Напуните велики лонац сланом водом и ставите да проври на јакој ватри.

  • Исеците броколи и исеците га на комаде сличне величине.

  • У врелу воду додајте сирове цветове броколија и кувајте 3-5 минута, у зависности од њихове величине.

  • Тестирајте готовост око 3 минута.

  • Кувајте дуже, по потреби, док не омекшају колико желите.

  • Скуван броколи оцедите и ставите у посуду за сервирање.

  • Зачините по жељи, па послужите.

**Пакет ВЕЗА ЗА РЕЦЕПТ ЗА ФРИЈУТЕ**Узми свој Везиво за рецепте за фритезу и е-књига да све своје рецепте и савете буде организовано на једном месту.

Напомене

  • Исеците свеж броколи на цветове непосредно пре кувања. Броколи ће почети да млохава када се исече.
  • Исеците цветове броколија што је могуће равномерније за равномерно кување.
  • Исеците цветове средње величине. Ситни цветови ће имати тенденцију да се распадну.
  • Оперите броколи да уклоните сву прљавштину.
  • Великодушно посолите воду.
  • Ставите воду да проври пре него што додате броколи.
  • Броколи ће постати светло зелен када га кувате.
  • Броколи ће бити мекан када се скува.
  • Додајте путер, пармезан, црни бибер и додатне зачине да зачините броколи након кувања.
  • Послужите свој броколи одмах за најбољи укус.
  • Постоји 0 ВВ Блуе План СмартПоинтс у једној порцији овога.

Исхрана

Калорије: 52кцал | Угљени хидрати: 10г | Беланчевина: 4г | Дебео: 1г | Засићене масти: 1г | Полинезасићене масти: 1г | Монозасићене масноће: 1г | натријум: 50мг | калијум: 480мг | Влакно: 4г | шећер: 3г | витамин А: 947ИУ | Витамин Ц: 136мг | Калцијум: 71мг | гвожђе: 1мг