May 29, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Како испећи кору за питу: Водич корак по корак

Како испећи кору за питу: Водич корак по корак

Превијање коре за питу је као стављање комада накита пре него што изађете из куће. Строго је декоративна и неће учинити вашу питу укуснијом (или хоће?), али изгледа тако лепо за вашу презентацију пите.

У ствари, постоји неколико кључева да знате како да згужвате кору за питу као професионалац. Прво ћете желети да пратите ове кораке како да направите савршену кору за питу, а затим испробајте ова три лака начина да украсите своју кору, а сви су довољно једноставни чак и за пекаре почетнике. Све ове методе функционишу са стандардном љускавом кором за питу, било да је пуна млечних производа, без глутена, веганска…

Припремите кору за питу пре него што је савијате

Почевши од охлађеног теста (којим је лакше манипулисати, а да се тесто не кида или преоптерећује), развуците тесто и пребаците га у плех за питу.

Затим, пре него што стегнете кору за питу, исеците вишак теста око ивице пите кухињским маказама, остављајући 1 инч теста иза ивице плоче за питу. Преклопите тесто испод себе да направите ивицу теста која стоји усправно око калупа за питу. Сада имате чисту ивицу теста за савијање пре него што испечете кору за питу на слепо или је напуните и затим ставите у рерну.

Како згњечити кору за питу на 3 начина

1. Кажипрстом доминантне руке гурните удубљење у тесту од унутрашње ивице ка споља.

2. Док гурате тесто прстом, користите палац и кажипрст свог друго руком стиснути тесто око прста и створити жљебови облик.

3. Поставите палац у кривину створену штипањем и наставите око ивице колача.

Пробајте са овим рецептима за пите

1. Савијте кажипрст своје доминантне руке и ставите га на ивицу теста под дијагоналним углом.

2. Палцем стисните и стисните тесто између њега и зглоба, стварајући таласасту шару.

3. Наставите око ивице пите.

Пробајте са овим рецептима за пите

1. Поравнајте ивицу теста тако да се наслања на ивицу калупа за питу.

2. Користећи зупце виљушке за вечеру, притисните у тесто да направите шаблон.

3. Можете да притиснете право надоле док настављате око пите или да мењате дијагонално правце да бисте направили укрштени узорак.

Пробајте са овим рецептима за пите

Leave a Reply