Ицед Пумпкин Цоокиес – Цоокинг Цласси
Мекана и нежна, зачињена колачићи од бундеве преливене су слатком глазуром од ваниле и богатом чоколадном глазуром, а затим опционо завршене пеканима за наговештај укуса орашастих плодова и хрскавости. Подсећају на крофну за торту и тако примамљив колачић који ћете желети да правите изнова и изнова сваке јесење сезоне!
Нови омиљени јесењи рецепт
Сви волимо класичне колачиће од бундеве са чоколадом, али понекад је лепо променити традицију за нешто другачије, али подједнако укусно. Ови ледени колачићи од бундеве савршено испуњавају тај простор.
Они су веома слични оним колачићима са укусом бундеве на које смо навикли, али комадићи тамне чоколаде су изостављени и уместо тога се завршавају са две врсте глазуре и сецканим орашастим плодовима.
Они могу само да преузму победничко вођство за ваш омиљени јесењи колачић!
Забавне су за украшавање два. Један од начина на који сам смислио је да користим обе врсте залеђивања и завршим са унакрсним узорком који постаје леп јесењи карирани дизајн. Све што вам је потребно су мале кесе које се могу поново затворити или две кесе да бисте то направили (и одсеците мали угао маказама да бисте га попрскали).
Само два по особи јер ће највероватније сви желети да пробају сваку врсту глазуре. Јавите нам шта највише волите!
Имајте на уму да је овај рецепт ревидиран и ажуриран у октобру 2022. ради колачића најбољег укуса, поједностављивања састојака и опције два укуса глазуре.
Састојци рецепта за колачиће од бундеве и могуће замене
Једноставни састојци теста од бундеве:
- Вишенаменско брашно: Користио сам небељено брашно, али и бељено је добро.
- Сода бикарбона и прашак за пециво: Ова комбинација дизања ствара мекан и мекан колачић.
- Со: Не заборавите ово или ће колачићи бити равног укуса.
- Зачин за питу од бундеве: Погледајте испод за домаћу опцију.
- Неслани путер: Можете користити слани путер, само смањите сол на 1/4 кашичице у рецепту.
- Браон шећер: ја користим светлости ипак смеђи шећер мрачно смеђа би такође требало да функционише.
- јаје: Ако имате алергију на јаја, ово је један рецепт за који ћете се можда моћи извући ако изоставите јаје, јер бундева понекад ради као замена за јаје, само имајте на уму да ће текстура бити мало другачија.
- Пире од бундеве у конзерви: Препоручујем да се држите конзервиране бундеве у односу на свежу јер свежа може имати више течности и проузроковаће да се колачићи више шире.
- Екстракта ваниле: Држите се праве понуде за најбољи укус.
- Пецанс: Ово је потпуно опционо ако желите мало орашастог укуса и хрскавости. Ораси су и овде одлични. Орашасти плодови могу бити тостирани или сирови.
Састојци за глазуру од ваниле и чоколаде:
- Шећера у праху: Ако сте вани можете направити домаћи шећер у праху од гранулираног белог шећера. Додајте 3/4 шоље гранулираног шећера у процесор хране заједно са 2 кашичице кукурузног шкроба, блитз блитз близ док не постане фино и прашкасто.
- Пола-пола: Крема или пуномасно млеко ће такође радити. Ако користите крему, биће вам потребно више јер је гушћа и можда ће вам требати само 2 кашике млека јер је ређа.
- слани путер: Ако имате само неслани путер, то такође добро функционише.
- Холандски какао прах: Обичан какао ће такође успети, само неће бити тако дубоког укуса и тамног тона.
Опција зачина домаће пите од бундеве
Ако желите да направите сопствени зачин за питу од бундеве, ево мешавине коју користим. Само умутите све заједно:
- 4 кашике млевеног цимета
- 1 кашика млевеног мушкатног орашчића
- 1 кашика млевеног ђумбира
- 1 1/2 кашичице млевене алеве паприке
- 1 1/2 кашичице млевених каранфилића
Како направити ледене колачиће од бундеве
- Загрејте рерну на 350 степени. Линија два плеха за печење са пергамент папиром.
- У средњој посуди за мешање умутите брашно, соду бикарбону, прашак за пециво, со и зачин за питу од бундеве. Оставите на страну.
- У посуди електричног миксера са постољем опремљеном кремом за наставке за лопатице помешајте путер и смеђи шећер док се добро не сједине.
- Умешајте јаје, затим умешајте бундеву и ванилију.
- Додајте мешавину брашна и мешајте док се не сједини.
- Извадите тесто по 2 кашике (прешанута #40 Лопатица за тесто за колаче добро функционише) и ставите на припремљене лимове за печење, размакните колачиће 2 инча.
- Пеците један по плех у загрејаној рерни 12-15 минута (требало би да изгледају набујали и стегнути). Оставите да се охлади на плеху неколико минута, а затим пребаците на решетку да се потпуно охлади.
- За глазуру: У средњој посуди за мешање умутите шећер у праху, 3 кашике пола и пола, путер и ванилију док се добро не сједине. Разблажите са више пола-пола по потреби.
- Ако желите чоколадну глазуру, сипајте половину глазуре у другу чинију, додајте какао прах и промешајте, разблажите са још пола и пола до благо текуће конзистенције.
- Охлађене колачиће ставите кашиком и премажите глазуром, ако користите пекане, додајте глазуру на сваки колачић пре него што глазура почне да се веже. Оставите на собној температури да се глазура стегне.
Корисни савети за успех
- За најбоље резултате Препоручујем а кухињска вага и мерење у грамима за тачност и конзистентан крајњи резултат.
- Остружите посуду за мешање док мешате (помоћу гумене или силиконске лопатице) како бисте осигурали да су састојци правилно уграђени.
- Немојте претерано мешати тесто за мекан и мекан колачић, посебно када се дода мешавина брашна.
- За тестирање готовости чачкалица треба да изађе чиста, или колачићи не би требало да се увуку када се нежно притисну. Пазите да се не препеку или ће се осушити, а ако су недовољно печени биће тестасти.
- Пустите да се потпуно охлади пре преливања глазуром или глазуром или ће се отопити.
Више начина да их направите
- Такође можете умешати чоколадне комаде, сецкане пекане или орахе директно у тесто за колаче.
- Колачићи се могу завршити прскањем. Прскалице у боји за Ноћ вештица или јесен су одлична опција.
- Уместо глазуре, колачиће можете завршити умућеним чоколадним ганашом.
- Друге глазуре које овде добро функционишу су глазура од крем сира, глазура од путера од ваниле или глазура од карамела.
- Толико су добри да можете чак и да изоставите глазуру да бисте смањили количину шећера.
Како чувати домаће колачиће од бундеве
- Ови колачићи од бундеве могу се чувати на собној температури до 3 дана или у фрижидеру до 1 недеље.
- Чувајте у херметички затвореној посуди у једном слоју ако је мраз, ако није прекривен папиром за печење између слојева колачића.
- Такође се могу замрзнути до 3 месеца. За лепшу глазуру без бора препоручујем да сачекате док не будете спремни да их послужите.
Више рецепата од бундеве које можете испробати
Ледени колачићи од бундеве
Мекани и нежни колачићи од бундеве у облику колача и зачињени су преливени слатком глазуром од ваниле и богатом чоколадном глазуром и завршени опционим пеканима за хрскање. Тако примамљив колачић који ћете желети да правите изнова и изнова сваке јесење сезоне!
Порције: 28 колачићи
Колачићи
- 2 шоље (284г) вишенаменско брашно (капац и ниво по мери)
- 1 тсп прашак за пециво
- 1/2 тсп прашак за пециво
- 1/2 тсп со
- 1 Тбсп зачин за питу од бундеве
- 10 кашика (142 г) неслани путер, на собној температури
- 1 1/4 шоље (250г) упаковане светло смеђи шећер
- 1 велико јаје
- 1 шоља (240г) пире од бундеве у конзерви (не фил за питу од бундеве)
- 1 тсп екстракта ваниле
Ицинг
- 1 1/2 шоље (150 г) шећера у праху
- 3 – 4 Тбсп пола-пола
- 2 кашика (28 г) слани путер, растопљени
- 1/2 тсп екстракта ваниле
- 2 кашика (12 г) холандски какао прах, за чоколадну глазуру (опционо)
- сецкани пекан, за прелив (опционо)
-
Загрејте рерну на 350 степени. Линија два плеха за печење са пергамент папиром.
-
У средњој посуди за мешање умутите брашно, соду бикарбону, прашак за пециво, со и зачин за питу од бундеве. Оставите на страну.
-
У посуди електричног миксера са постољем опремљеном кремом за наставке за лопатице помешајте путер и смеђи шећер док се добро не сједине.
-
Умешајте јаје, а затим умешајте бундеву и ванилију.
-
Додајте мешавину брашна и мешајте док се не сједини.
-
Извадите тесто по 2 кашике (на гомиле #40 Лопатица за тесто за колаче добро функционише) и ставите на припремљене лимове за печење, размакните колачиће 2 инча.
-
Пеците један по један плех у загрејаној рерни 12-15 минута (требало би да изгледају набујали и стегнути). Оставите да се охлади на плеху неколико минута, а затим пребаците на решетку да се потпуно охлади.
-
За глазуру: У средњој посуди за мешање умутите шећер у праху, 3 кашике пола и пола, путер и ванилију док се добро не сједине. Разблажите са више пола-пола по потреби.
-
Ако желите чоколадну глазуру, сипајте половину глазуре у другу чинију, додајте какао прах и промешајте, разблажите са још пола и пола до благо текуће конзистенције.
-
Охлађене колачиће ставите кашиком и премажите глазуром, ако користите пекане, додајте глазуру на сваки колачић пре него што глазура почне да се веже. По жељи врло лагано поспите врхове са још зачина за питу од бундеве или цимета.
-
Оставите на собној температури да се глазура стегне. Чувајте колачиће у херметички затвореној посуди.
- Да бисте направили сопствени зачин за питу од бундеве, користите ове зачине (све млевене): 1 1/2 кашичице цимета, 1/2 кашичице мушкатног орашчића, 1/2 кашичице ђумбира, 1/4 кашичице каранфилића и 1/4 кашичице алеве паприке.
- Рецепт је ажуриран октобра 2022.
Нутритивне таблице
Ледени колачићи од бундеве
Износ по порцији
Калорије 193
Калорије из масти 99
% Дневна Вредност*
Дебео 11г17%
Засићене масти 7 г44%
Транс масти 0,4 г
Полинезасићене масти 0,5 г
Мононезасићене масти 3 г
холестерол 34мг11%
натријум 137мг6%
Калијум 65мг2%
Угљени хидрати 23г8%
Влакна 1г4%
Шећер 14 г16%
Беланчевина 2г4%
Витамин А 1667ИУ33%
Витамин Ц 0.4мг0%
Калцијум 24мг2%
Гвожђе 1мг6%
* Процентуалне дневне вредности су засноване на исхрани од 2000 калорија.