Инстант лонац од свињског меса (НЕВЕРОВАТАН сос)
Ово је укусно и нежно Инстант лонац од свињског меса је спреман за мање од сат времена! Прави се од кромпира и најукуснијег соса.
Ако тражите рецепт за инстант лонац од свињског меса који је укусан, погодан за децу и послужиће гомили. Дошли сте на право место.
НАЈБОЉИ Рецепт за инстант лонац од свињског меса
Не постоји ништа боље од удобне хране која се кува код куће. Овај рецепт за инстант лонац од свињског меса није сув и жилав као други рецепти за свињско месо које сте јели. Има толико укуса и нежности да ћете пожелети да га правите сваке недеље.
Свима вам се толико допао наш рецепт за инстант порк печење да смо пожелели да направимо још једно јело од свињетине у инстант лонцу само да бисмо све помешали. Овај рецепт за инстант лонац за свињско месо је мекан, сочан и тако једноставан за прављење. Хајдемо на то.
Који део свиње: Тендерлоин
Хајде да разговарамо о свињској пециви. Постоји толико много различитих комада меса. Поготово када говоримо о свињи.
Свињско месо налази се увучено испод кичме свиње.
Свињско печење је обично око 2-3 инча у пречнику и дуже је и витко од печења. Позната је по својој нежности јер је тако добро заштићена иза свињске кичме и (ако је правилно кувана) може бити тако невероватно нежна!
Када купујете свињску печурку, понекад се печеница продаје са две печенице, па будите опрезни када тражите одређену тежину.
Печење од свињског меса је већи комад меса који се протеже дуж кичме свиње и наставља се низ свињски бут. Свињски лунгић је пречника око 5-6 инча и више личи на печење. У продавници, печење од свињског бута се често назива печењем од горњег бута!
Како направити инстант лонац од свињског меса
У овом одељку ћемо вам објаснити како да направите инстант лонац од свињског меса. Ако сте нови у кувању под притиском, не плашите се… није тако страшно као што изгледа. Хајде да почнемо!
Корак 1: Зачините свињско месо
Постоји неколико различитих начина на које можете зачинити свињско месо, али најважнија ствар коју треба запамтити је употреба соли! Зачињање пецива са довољно соли помаже да се месо омекша и сокови потеку!
Користили смо НАЈБОЉЕ суво трљање за свињетину да зачинимо ову свињску печеницу. То је савршен зачин за свињско месо јер има укусну комбинацију сланих, сланих и слатких зачина.
Умасирајте суву масу по целој пециви и оставите да одстоји најмање 30 минута. Што дуже ваше месо стоји у сувом трљању, биће мекше и укусније. Волимо да га пустимо да одстоји на сувом рубу преко ноћи ако има времена.
Пробајте!
Тхермоворкс Тхермапен
Кунемо се да користимо термометар за месо када кувамо било који комад меса. Тхе Тхермапен је наш омиљени термометар за месо који ради сваки пут.
КОРАК 2: Пеците печурке
Други начин да сокови потеку у месу и да додате укусан карамелизовани укус је да испечете лунгић у Инстант лонцу пре него што га кувате под притиском.
Да бисте испекли пециво, загрејте свој Инстант лонац користећи функцију сотирања и додајте уље. Када уље замирише, додајте сваку пециву у шерпу и пржите 2-3 минута са сваке стране. Желите да се на пециви формира карамелизована кора.
немојте прескочити овај корак
Заиста додаје тону укуса свињетини И невероватном сосу који ћете припремити на крају рецепта!
КОРАК 3: Кување свињског меса у инстант лонцу
Након што је месо испечено, деглазирајте Инстант лонац пилећом чорбом и остружите мале браон комадиће из шерпе и додајте бели и бели лук (сви ови састојци ће бити основа за ваш сос).
Покријте Инстант лонац и кувајте на високом притиску 15-19 (погледајте доле за тајминг на основу тога да ли и који кромпир користите!).
Време кувања може да варира у зависности од инстант лонца и свињског меса, али би требало да буде отприлике исто време.
Слов Роастед
Свињски плећ
Најбољи рецепти за свињску лопатицу се кувају ниско и споро. Ако тражите још један рецепт за свињетину, погледајте овај укусни рецепт за свињетину.
Направи
КОРАК 4: Не заборавите поврће
Када користимо Инстант лонац за кување оброка, волимо да од њега направимо цео оброк. Дакле, шта је оброк без поврћа?
Упарили смо ову Инстант пот свињску печеницу са кромпиром јер једноставно не можете погрешити са кромпиром. Све што треба да урадите је да исецкате кромпир и убаците га у мало чили праха и бели лук у праху. Тестирали смо и црвени кромпир и слатки кромпир и ево шта смо пронашли:
- слатки кромпир се кува брже и треба му само око 2 минута.
- црвенкасти кромпир не омекша тако брзо и мораће да се кува око 4 минута.
кромпир тајминг
Слатки кромпир
Ако користите слатки кромпир, свињско месо кувајте 17 минута, а затим додајте слатки кромпир и кувајте још 2 минута.
Руссет Потатоес
Ако користите црвенкасти кромпир, кувајте свињско месо 15 минута, а затим додајте црвенкасти кромпир и кувајте још 4 минута.
Ако одлучите да уопште не користите кромпир, једноставно кувајте свињско месо пуних 19 минута!
Умак је ВАН ОВОГ СВЕТА
Шта ово чини најбољим рецептом за инстант лонац за свињско месо? ТХЕ ГРАВИ.
Након што су свињетина и кромпир савршено кувани, извадите их из експрес лонца и припремите сос! Слично је нашем умаку од свињског печења у Слов Цоокер-у и знам да ће вам се свидети.
Људи, овај сос је НЕВЕРОВАТАН. Слана је и мало слатка и има праву количину соли. Да бисте га припремили, укључите функцију сотирања на Инстант лонцу и умутите вустерширски сос, а затим наставите да мешате кукурузни скроб.
Топлота долази од функције сотирања је оно што активира кукурузни скроб да се згусне, тако да наставите да мутите док не пробуши!
Уклоните сос са ватре и послужите га преко свињетине и кромпира!
Складиште
Чувајте свињско месо у херметички затвореној посуди у фрижидеру до 3-5 дана.
Остаци свињског меса
Постоји толико много укусних начина на које можете да користите остатке свињског меса! У наставку погледајте неке од наших омиљених начина.
Направите сендвич са свињетином. Нарежите свињско месо и ставите га на сендвич са омиљеним сиром, мајонезом и другим додацима за сендвиче.
Додајте га у салату. Нарежите остатке свињског меса на комаде и послужите га преко зеленила или зелене салате као ромаине.
Претворите га у пржење. Загрејте тигањ и продинстајте шаргарепу, снежни грашак, свеж ђумбир и лук. Додајте кашичицу или 2 соја соса по укусу, а затим додајте сецкану свињску печурку. Кувајте док се не загреје, а затим послужите преко пиринча.
Инстант лонац од свињског меса
Ово је укусно и нежно Инстант лонац од свињског меса је спреман за мање од сат времена! То је савршен рецепт за лагану вечеру у којој ће уживати цела породица.
припрема:45 минута
кувати:19 минута
Укупно:1 сат 4 минута
Састојци
- 3 фунта. свињско месо вероватно ће доћи у паковању од 2 1,5-лб. пецива
- 1.5 кашике браон шећер
- 2 кашичице Бели лук у праху
- 1/2 кашичица црни лук у праху
- 1/2 кашичица со
- 1/4 кашичица млевени цимет
- 1/2 кашичица сушени тимијан
- 1/4 кашичица бибер
- 2 кашике маслиново уље
- 1/2 чаша Пилећа супа било каквог
- 1 средњи бели лук исецкани
- 4 каранфилић Бели лук ољуштен и разбијен
- 2 велики кромпир користили смо 1 руссет и 1 слатко*
- 1 кашичица Бели лук у праху
- 1 кашичица Чили у праху
- 1 кашика Вустерширски сос
- 1 кашика кукурузни скроб
Упутства
-
Прво ставите свињске месо на велики лим за печење. Ваш пакет од 3 фунте треба да дође са 2 свињске пецива и ово је савршено!
-
Припремите суво трљање тако што ћете комбиновати смеђи шећер, бели лук у праху, црни лук у праху, со, млевени цимет, сушени тимијан и бибер. Поспите суво рубље на свињско месо, пазећи да су све стране обилно покривене. Утрљајте га рукама.
-
Затим додајте две кашике маслиновог уља у ваш Инстант лонац и укључите функцију сота. Када маслиново уље замирише, пеците свињске филете са обе стране око 3 минута по страни, дајући споља лепу браон боју.
-
Искључите функцију сота и деглазирајте дно инстант лонца тако што ћете сипати пилећу супу на свињско месо и дрвеном кашиком уклонити смеђе комадиће са дна лонца. У шерпу додајте сецкани бели лук и чен белог лука и ставите поклопац.
-
Окрените вентил да затворите и окрените свој Инстант Пот ручно > високо > и окрените тајмер на 15 минута ако користите црвенкасти кромпир и 17 минута ако користите слатки кромпир. Вашем Инстант поту ће бити потребно 10-15 минута да створи довољан притисак пре него што почне да одбројава.
-
Док се ваша свињетина кува у инстант лонцу, припремите кромпир. Нарежите 2 велика кромпира на комаде од 1,5 инча и лагано зачините белим луком у праху и чили прахом. Оставите на страну.
-
Када се тајмер искључи, брзо отпустите свој Инстант Пот отварањем отвора за испуштање пара. Скините поклопац са Инстант лонца и додајте зачињени кромпир на врх свињских пецива.
-
Затворите Инстант Пот и окрените вентил да бисте затворили. Подесите Инстант Пот на ручно > високо > и окрените тајмер на 2 минута за слатки кромпир и 4 минута за црвенкасти кромпир. Или, можете почети са 2 минута и кренути одатле. Опет, Инстант поту ће требати неко време да се повећа притисак, али ће на крају одбројавати од 2 минута.
-
Када се тајмер искључи други пут, брзо ослобађање поново отварањем отвора за испуштање пара. Отворите инстант лонац и тестирајте кромпир. Уверите се да их је лако пробушити виљушком, а ако нису, вратите их још 1-2 минута. Извадите кромпир и свињске филете из инстант лонца, остављајући сос и лук.
-
Поново укључите функцију сота, а затим додајте Ворцестерсхире сос и кукурузни скроб у Инстант лонац. Мутите неколико минута или док се кукурузни скроб не активира и умак се не згусне.
-
Нарежите свињско месо и послужите уз сос и кромпир.
Савети и напомене
- свињско трљање: опција да користите 2-3 кашике нашег домаћег свињског сувог руба ако га имате у свом ормарићу!
- кромпир: ако прескочите део са кромпиром у овом рецепту, кувајте свињско месо на високој температури 19 минута уз брзо отпуштање. Затим следите корак 10 да направите сос.
Нутритивне таблице
Калорије: 347кцал Угљени хидрати: 15г Беланчевина: 48г Дебео: 12г Влакно: 1г шећер: 2г
фотографија: фотографије снимљене у овом посту су Ерин из Тхе Вооден Скиллет.