Иаки Удон – Споон Форк Бацон
Једноставан и укусан рецепт за Иаки Удон, направљен за мање од 30 минута! Наш рецепт је пун укуса, прилагођен вегетаријанцима и може се лако прилагодити на основу личних преференција! Обећавамо да ћете волети ову лагану недељну вечеру!
Иаки удон је једно од мојих омиљених јела за недељу дана. Не само да се брзо и лако прави, већ је и укусан и може се направити на милион различитих начина. Данас смо направили нашу верзију са пуно поврћа, али се може направити и са мало коцкице/млевене пилетине, говедине или шкампа за мало додатог протеина.
Шта је Иаки Удон?
Иаки удон је јапанско јело за пржење које користи удон резанце и сос од соје. Може да садржи разно поврће као што су шаргарепа, бок чој, купус, лук, печурке итд., као и протеине као што су пилетина, говедина, шкампи, тофу, свињетина.
Како направити Иаки Удон
Процес
- У малој посуди умутите састојке за сос. Оставите на страну.
- Ставите лонац воде да проври. Потопите резанце на 2 до 3 минута да се олабаве, лагано мешајући како бисте им помогли да се распадну. Оцедите у цедиљку, нежно исперите хладном водом и оставите на страну.
- Ставите вок или велики тигањ на средње јаку ватру и додајте уље. Додајте лук и шаргарепу и динстајте 2 до 3 минута.
- Додајте бели лук, печурке и бок чој и наставите да пржите 3 до 4 минута или док поврће не почне да порумени око ивица.
- Додајте со и резанце у тигањ и мешајте док све не буде потпуно и равномерно обложено сосом. Кувајте 2 до 3 минута, често мешајући/мешајући док се резанци не скувају.
- Уклоните јаки удон са ватре и поспите зеленим луком. Послужите.
Шта је тамни соја сос?
Тамни соја сос је вискознији соја сос тамније боје и слађег укуса. Често се користи као маринада, сос или глазура, а не у сосу за потапање. Иако тамни соја сос садржи више соли него светли соја сос, он има израженији укус соје због чега има мање слани укус.
Савети за прављење најбољег Иаки Удона
- Не прекувајте резанце и обавезно их мало исперите када се прокувају, како бисте спречили да резанци постану гумени.
- Иако вам можда не делује пуно соса, биће довољно да премажете резанце (не желите да претерујете или ће јело постати преслано).
- Нема потребе да се зачини сољу или бибером јер је сам сос веома слан и обезбедиће довољно за јаки удон.
- Свеже резанце удон можете пронаћи у већини продавница ових дана, у одељку за хлађење, обично поред тофуа.
Више укусних рецепата за резанце које ћете волети
Гладан више?
претплатити се да никада не пропустите рецепт.
Иаки Удон
Једноставан и укусан рецепт за Иаки Удон, направљен за мање од 30 минута! Наш рецепт је пун укуса, прилагођен вегетаријанцима и може се лако прилагодити на основу личних преференција! Обећавамо да ћете волети ову лагану недељну вечеру!
Порције:
САСТОЈЦИ
УПУТСТВА
У малој посуди умутите састојке за сос. Оставите на страну.
Ставите лонац воде да проври. Потопите резанце на 2 до 3 минута да се олабаве, лагано мешајући како бисте им помогли да се распадну. Оцедите у цедиљку, нежно исперите хладном водом и оставите на страну.
Ставите вок или велики тигањ на средње јаку ватру и додајте уље. Додајте лук и шаргарепу и динстајте 2 до 3 минута.
Додајте бели лук, печурке и бок чој и наставите да пржите 3 до 4 минута или док поврће не почне да порумени око ивица.
Додајте со и резанце у тигањ и мешајте док све не буде потпуно и равномерно обложено сосом.
Кувајте 2 до 3 минута, често мешајући/мешајући док се резанци не скувају.
Уклоните са ватре и прелијте зеленим луком. Послужите.
НАПОМЕНЕ
- Не прекувајте резанце и обавезно их мало исперите када се прокувају, како бисте спречили да резанци постану гумени.
- Иако вам можда не делује пуно соса, биће довољно да премажете резанце (не желите да претерујете или ће јело постати преслано).
- Нема потребе да се зачини сољу или бибером јер је сам сос веома слан и обезбедиће довољно за јаки удон.
- Свеже резанце удон можете пронаћи у већини продавница ових дана, у одељку за хлађење, обично поред тофуа.
Калорије: 279кцал Угљени хидрати: 44г Беланчевина: 9г Дебео: 8г Засићене масти: 1г Полинезасићене масти: 2г Монозасићене масноће: 4г Транс масти: 0.03г натријум: 1156мг калијум: 178мг Влакно: 5г шећер: 11г витамин А: 5131ИУ Витамин Ц: 29мг Калцијум: 84мг гвожђе: 1мг
КУХИЊА: јапански
КЉУЧНА РЕЧ: резанци за пржење, вегетаријански резанци
КУРС: вечера, главно јело, прилог