June 4, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Зачињена летња мисо супа

1 min read
Spicy Summer Miso Soup

Прелиставао сам своју бележницу пре неки дан и стао на мисо супу коју волим. То је нешто што кувам неколико пута сваке године. Искрено, изненађен сам што је требало толико времена да поделим рецепт, али ево нас! Основа ове супе је чорба. То је *пунч* укуса изграђеног од белог лука, ђумбира, младог лука, прженог сусамовог уља, миса и ферментисане чили пасте. Чорба је кремаста са завршном кашицом доброг тахинија. Одатле правим супу, увек додам коцкице воштаног кромпира и пуно сецканог зеленог купуса. Све је завршено коцкицама тофуа и мало било чега летњег. Чери парадајз се исече на полумесеце, млади жути пасуљ, слатки свеж кукуруз и нарезани босиљак су поштена игра. Они од вас са баштама – упадајте у њих.
Мала тегла Тобанџанске чиле пасте

Више о бујону

Чорба овде је рифф на Хот Сусаме Мисо Бротх Наоко Такеи Мооре и Киле Цоннаугхтон‘с Донабе књига. Ова чорба је „инспирисана јапанским јелом рамена препланули препланули мушкарцикоји је изведен из кинеског дан дан меинили дан дан резанци.” Видите то у књизи сервиран на врући лонац са пилећим месним округлицама. Скочио сам са чорбе као почетне тачке и целу ситуацију одвео у вегетаријанском правцу, уводећи кромпир и купус и завршавајући са свим летњим сезонским тамо.
Лонац зачињене летње мисо супе

Хајде да причамо Спици – Шта је Тобањан?

Тобањан је овде зачињена компонента. То је жестока, слана, ферментисана паста од пасуља која је постала неопходна у мојој кухињи због своје нијансиране, слојевите топлоте – љубав је овде дубоко. Купујем 3-4 мале тегле (горе) у време када сам у посети Токио Централ у округу Оранге, Калифорнија. Такође можете пронаћи онлајн – ово је бренд Наоко залихе у својој радњи, Тоиро Китцхен. Где трошим сав новац на донабе – смеј се/плачи. Замените другу зачињену пасту или сос ако не желите да идете низ тобанџанску зечју рупу – супа ће бити другачија, али и даље укусна.
Лонац зачињене летње мисо супе

Како годишња доба напредују, можете се, наравно, прилагодити другим састојцима. То је сјајна ствар овде, верзија са печуркама је одлична касније током године. Можете додати мало зимске тиквице са кромпиром, радичијем, итд. А у пролеће шпаргле, пасуљ, млади лук и млади грашак чине потпуно другачију верзију. Забавите се с тим.

Истражите више рецепата за супе овде. Рецепти за парадајз су овде, а исто важи и за рецепте за кукуруз.

101 Цоокбоокс Мемберсхип

Премиум чланство без огласа укључује:
-Садржај без огласа
– Рецепти погодни за штампање
Зачин / Биље / Цвеће / Корица збирка рецепата ПДФ
Веекнигхт Екпресс збирка рецепата ПДФ
-Бонуси изненађења током целе године

Leave a Reply