Еггс Бенедицт – Тхе Цоокие Роокие®
Јаја Бенедикт су једно од мојих омиљених јела за доручак и тако их је лако направити! Домаћи холандски сос гуши поширана јаја и канадску сланину, све на енглеском мафину. Делициоус!
Еаси Еггс Бенедицт
Не постоји ништа као да сечете лепе слојеве јаја Бенедикта! Текуће поширано јаје, слана сланина и пахуљасти енглески мафин дају најзадовољнији залогај за доручак! То је тако лак доручак, а наравно и одлична посластица за бранч!
Тражите још неке идеје за бранч? Зашто не пробате и мој тепсију са јајима Бенедикт и мој рецепт за сирну кобасицу и кромпир!
Зашто ће вам се свидети овај класични Бенедиктов рецепт за јаја:
- КУИЦК & ЛАКО: Препун укуса, овај доручак се спаја у трену!
- УКУСАН СОС: Домаћи холандски сос је једноставан, али има кремасти и слани пунч, савршен преко јаја и сланине!
- ЗАДОВОЉНО: Јаја пуна протеина, слана сланина и енглески мафин – то је обилан доручак или бранч који ће вас припремити за дан!
Лако направите омиљени ресторан у својој кухињи! Потребно је само неколико једноставних састојака.
Како направити јаја Бенедикт
Обавезно погледајте карту са рецептима испод за комплетне састојке и упутства!
- Кувајте нарезане мафине и канадску сланину испод бројлера.
- Поширајте јаја у великом тигању.
- Помешајте састојке за холандски сос у процесору хране.
- Положите своје састојке на енглески мафин и кашиком нанесите на сос.
- Украсите, послужите и уживајте!
Еггс Бенедицт је америчко јело за доручак које се састоји од пошираних јаја и сечене шунке на препеченим енглеским мафинима, преливених холандез сосом.
Да бисте поширали јаје, напуните велики тигањ са високим страницама водом. Додајте 1 супену кашику белог винског сирћета и доведите воду до лаганог кључања на средње ниској ватри. Разбијте јаје у малу чинију, а затим га баците у воду. Нежно завртите кашиком око јајета да направите мали вртлог. Кувајте 3-4 минута, а затим уклоните шупљикавом кашиком и нежно тапкајте папирним убрусом да бисте уклонили вишак воде.
Ако сос почне да се ломи, постепено додајте врућу воду, 1 кашику по једну, док се не сједини. Ако се сос не сједини, баците га и почните изнова.
Предлози за послуживање
Ова укусна бени јаја су оброк за себе, али свакако можете да појачате свој доручак или ручак са неким од ових фаворита:
Овај холандски сос је божанствен! Богато и путерасто са изразито сланим укусом.
Направите упутства унапред
Поширајте јаја до 2 дана унапред. Поново их загрејте у кипућој води 30-60 секунди када су спремни за послуживање.
Направите холандски сос до 1 дан унапред и лагано га загрејте у микроталасној пећници 10-20 секунди.
Не препоручујем да кувате енглеске мафине или канадску сланину пре времена. Оба ће бити мокра када се поново загреју.
Упутства за складиштење
Чувајте потпуно састављена јаја Бенедицт у херметички затвореној посуди у фрижидеру до 1 дан. Чувајте поширана јаја у херметички затвореној посуди у фрижидеру до 3 дана.
Савети за савршена поширана јаја
- Да бисте смањили беле нити које се формирају око јаја приликом поширања, прво разбијте јаја у мало мрежасто сито и држите их изнад посуде да бисте оцедили вишак воденастог беланаца. Затим пребаците у рамекин.
- Користите посуду за поширање јаја ако је имате.
- Користите најсвежија могућа јаја. Свјежи бјеланци ће бити гушћи и мање се размазују у води.
- Немојте додавати со у воду. Ово ће узроковати да се јаја више шире.
- Ако имате проблема да поширате више од 1 јајета одједном, само их кувајте једно по једно. За савладавање криволовних јаја потребно је време.
Сви укуси јаја Бенедикт савршено се слажу један са другим, једноставно тако добро функционише. Кремасти холандез, текућа јаја, слана сланина и мекани мафин за брисање свега – супер задовољавајуће и тако лако за направити!
Ако направите овај рецепт, обавезно поставите фотографију у одељку за коментаре испод или оставите оцену. Уживати!