Еаси Цроцк Пот пилећа тортиља супа
Еаси Цроцк Пот пилећа тортиља супа је једноставна. Додајте све у шерпу, а затим притисните. Ова здрава супа је пуна укуса!
Сваки пут када тестирам нови рецепт, бележим своје мисли док кувам и једем јело, укључујући оно што сматрам да су његове најбоље особине. Дозволите ми да вам кажем – листа за Цроцк Пот пилећу тортиљу супу се наставља и наставља!
Недавно је Бен изјавио да ће супа од пилеће тортиље постати његово ново препознатљиво јело (РИП Бен’с говеђи паприкаш?!) и да ће пронаћи најсложенији и дуготрајнији могући начин да је направи. Познавати свог мужа значи разумети да он не само да прихвата, већ и поздравља, срање у скоро свакој ситуацији. Његова верзија ће, како је поделио, укључивати димљење пилетине, затим прављење домаћег димљеног пилећег темељца са костима, печење паприка на отвореном пламену, млевење сушеног чилија – разумете.
Мислим да ће то бити епско, али шта ће девојка да ради када жуди за супом од пилеће тортиље у среду, са 10 минута на располагању да је припреми?
Направите ЛАКУ пилећу супу од тортиље! Овај једноставан рецепт за супу у лонцу је препун протеина, влакана и — што је најважније — огромне количине укуса, плус потребно је неколико минута да се припреми и само једну ствар треба да исецкате. Да!
Убаците све састојке у лонац, а затим притисните старт. Четири сата касније: вечера је готова.
Потребни састојци
Као што сам рекао, постоји само један састојак који треба брзо да се исече у овој пилећој тортиља супи – остали једноставно укључују мерење зачинског биља и зачина и искориштавање производа из конзерве и стакленки купљених у продавници. Ево шта ће вам требати:
- пилећа прса: Пилећа прса без коже треба да се кувају само 4 сата на ЛОВ пре него што се сецкају. Излазе невероватно нежни и сочни.
- Пилећи темељац или пилећа чорба: Ово је веома чорба супа, коју волим. Толико доброте за кашику.
- Зачињени црни пасуљ: Уместо да користите обичан црни пасуљ, потражите зачињени црни пасуљ који је ароматизован зачинима, биљем и зачинима. волим Бушов зачињен црни пасуљ.
- Парадајз печен на коцкицама: Парадајз печен на ватри даје супи благо угљенисан, димљени укус.
- Замрзнути кукуруз печен на ватри: Опет, волите тај додатни укус који печени кукуруз даје свакој кашичици. Можете користити обичан кукуруз шећерац ако не можете да нађете печен на ватри.
- Печене црвене паприке: Ово је једини састојак који захтева брзо сецкање. Заиста волим укус који црвена паприка доноси овој супи – дефинитивно додаје нешто додатно. волим Меззеттаили можете сами да направите!
- Нарезани зелени чили: Обавезно за пилећу тортиљу супу.
- Зачини, биље и зачини: У свом ормарићу за зачине потражите чили у праху, паприку, ким, сушени оригано, лук у праху, бели лук у праху, со и бибер који ароматизирају чорбу и дају јој прелепу, тамноцрвену боју.
- креч: Стискање свежег сока од лимете који се додаје у лонац на крају заиста буди и осветљава супу од пилеће тортиље.
- Тортиља траке: Кад кажем да идемо лагано, то и мислим. Користите траке за тортиље купљене у продавници — оне које додајете салатама! — за додавање укуса и хрскавости свакој чинији.
Моји омиљени додаци за супу од пилеће тортиље у лонцима
Колико год ценим бујон са дубоким укусом ове супе, свака чинија је СВЕ у вези са преливима, тако да поставите преливе и идите у град. Ево шта препоручујем:
- Кисели или свежи јалапенос
- Сецкани свеж цилантро
- Нарезани зелени лук
- Измрвљени котија сир
- Рецкани сир: монтереи џек сир, чедар сир или бибер џек
- Пицо де галло
- Авокадо исечен на кришке или коцкице
- Павлака
- Кисели црвени лук
- кришке лимете
Моја деца такође воле супу преливену куваним белим пиринчем.
Одлично за припрему оброка
Рецепт за Цроцк Пот пилећу тортиљу супу чини тону хране, а након што поједемо обично остане довољно супе за најмање 3 ручка до краја недеље. Преосталу супу хватам у стаклене посуде за складиштење са поклопцима, а затим поново загревам у микроталасној пећници пре него што додам преливе и укопам.
Здрави, лаки ручкови за недељу, ФТВ!
Како направити пилећу тортиљу супу у лонцу
Корак 1: Додајте све у а Лонац од 6 литара затим кувајте на лаганој ватри 4 сата, или док се пилетина лако не исецка са две виљушке. Додајте исецкану пилетину назад у супу, а затим промешајте да се сједини. То је то!!
Ставите пилећу супу од тортиље у лонцу у чиније, а затим ставите горе поменуте траке од тортиље и све преливе које ваша чинија може да поднесе. Моји лични омиљени преливи су кисели јалапенос, свеж цилантро, исецкани монтереи џек сир и укисељени црвени лук. ИУМ.
Можете ли да замрзнете пилећу тортиљу супу?
Ова супа је савршена за замрзавање пре или после спорог кувања.
- За замрзавање пре спорог кувања: Додајте све састојке (минус траке за тортиље и преливе) у врећу за замрзавање Зиплоцк величине галона, а затим замрзните равно. Одмрзните у фрижидеру преко ноћи, а затим сипајте у спори шпорет и кувајте.
- За замрзавање након спорог кувања: Охладите супу на пулту до собне температуре, а затим је сипајте Соупер Цубес, или у кесе за замрзавање Зиплоцк величине галона и замрзните на равном месту. Одмрзните у фрижидеру преко ноћи, а затим у микроталасној пећници да се поново загреје или сипајте у лонац за супу и загрејте на средњој ватри.
Још рецепата за супу и чили
бесплатни емаил бонус!
Вечера је ЛАКО!
једноставни, али укусни рецепти који уклањају стрес након вечере
Еаси Цроцк Пот пилећа тортиља супа
Опис
Еаси Цроцк Пот пилећа тортиља супа је једноставна. Додајте све у шерпу, а затим притисните. Ова здрава супа је пуна укуса!
Састојци
- 2 пилећа прса (~1лб укупно)
- 32 оз пилећег темељца или бујона
- 15 оз конзерве зачињеног црног пасуља, оцеђеног, али не испраног (волим Бушов)
- 14,5 оз конзерве парадајза печеног на коцкице
- 1 шоља смрзнутог кукуруза слатког или кукуруза печеног на ватри
- 1/2 шоље сецкане печене црвене паприке (волим Меззетта)
- 4,5 оз може коцкице зеленог чилија
- 2 кашичице чили праха
- 2 кашичице паприке
- 1 кашичица кима
- 1 кашичица лука у праху
- 1/2 кашичице белог лука у праху
- 1/2 кашичице соли
- 1/4 кашичице бибера
- 1/4 кашичице сушеног оригана
- 1 лимет, исечен на пола
- Траке за тортиље од 3,5 оз (волим Фресх Гоурмет)
- Преливи: нарезани кисели или свежи халапенос, сецкани цилантро, сецкани зелени лук, измрвљени котија сир, Монтереи Јацк сир, пико де гало, сецкани авокадо, сецкани сир, павлака, кришке лимете, кисели црвени лук, млевени црвени лук
Упутства
- Додајте састојке – пилећа прса кроз сушени оригано – у а Лонац од 6 литара затим кувајте на ЛОВ 4 сата или док се пилећа прса лако не исецкају са две виљушке. Исецкајте пилетину, а затим поново умешајте у супу. Додајте мало сока од лимете по укусу, а затим промешајте да се сједини.
- Излијте супу у чиније па додајте тракице за тортиље и жељене преливе, а затим послужите.
Напомене
- Моја породица више воли парадајз из конзерве нарезан на ситне коцкице, али ако можете да нађете само обичан парадајз исечен на коцкице у печеној варијанти, употребите кухињске маказе да исечете парадајз у конзерви да буде више ситних коцкица.
Овај рецепт је љубазношћу Иова Гирл Еатс, хттп://иовагирлеатс.цом.
Фотографије Ешли Меклафлин