May 29, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Доминиц Упдате 5.0 – Бровн Еиед Бакер

1 min read
Доминиц Упдате 5.0 - Бровн Еиед Бакер

Срећан октобар, пријатељи!

Надам се да сте сви имали диван почетак јесени и да уживате у нижим температурама и прелепим јесењим данима.

Јављам се данас са новим ажурирањем за Доминиц. Пуно вам хвала свима на вашим мејловима, честиткама и поклонима које сте послали, и свим молитвама које сте принели наша породица све то веома цени ❤

Најновији третмани и скенирања

После Празника рада, Доминик је имао другу рунду имунотерапије, након чега је уследио нови сет скенирања и биопсија коштане сржи средином септембра.

Добили смо веома охрабрујуће вести… скенирање је показало да је 50% рака излечено, што је највећи помак игле који смо до сада видели.

Радиоактивно скенирање целог тела урађено за неуробластом назива се МИБГ скенирање и даје му се „Киријев резултат“ – 10 сегмената тела се оцењује од до 3, на основу тога колико је рака присутно, што значи највиши резултат који може емисија је 30. У мају је Домиников резултат био 27 после операције и пре почетка имунотерапије, његов резултат је био 26. После другог круга имунотерапије, ово последње скенирање показало је 13.

Његова биопсија коштане сржи показала је оно што је доктор назвао “само траг” ћелија неуробластома, смањење са претходних 5 на 10%.

Молимо се да имунотерапијски третмани наставе да буду овако ефикасни и да ускоро буде потпуно очишћен од рака који је преостао.

Следеће…

Доминик ће имати своју трећу рунду имунотерапије следеће недеље, а затим четврту рунду отприлике месец дана након тога, након чега следи још један сет скенирања.

Имунотерапија, за разлику од хемотерапије, не узрокује пад броја белих крвних плочица, тромбоцита или хемоглобина, тако да не морамо да бринемо о лабораторијским радовима два пута недељно или трансфузијама. Само треба да идемо у клинику једном недељно да му променимо централну завоју.

У међувремену…

Доминик је прошле недеље кренуо у вртић! Било ми је тако срећно што га видим како ужива у нормалном петогодишњем животу, показује нам папире на којима је радио и говори о малим стварима које су се десиле током дана.

Након што је последњих шест месеци провео ходајући тамо-амо из болница, стационарни боравци на хемотерапији, хируршки захвати, бескрајне посете клиници, трансфузије, зрачење и све између тога, имао је мало нормалности у свакодневном животу био је толики благослов за њега.

И он пуни 6 година ове недеље! 🎉

Долази…

Можда сте видели неколико нових мејлова од мене ове прошле недеље! Хвала вам пуно на одличним повратним информацијама!

Полако почињем да се враћам у замах ствари и са мало предвидљивијим распоредом код куће, надам се да ћу вратити Фридаи Тхингс и поново вам слати укусне рецепте на полуредовној основи. Останите са нама 😋

Leave a Reply