June 3, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Доминиц Упдате 3.0 – Бровн Еиед Бакер

1 min read
Доминиц Упдате 3.0 - Бровн Еиед Бакер

Здраво пријатељи!

Надам се да је ваше лето било апсолутно дивно ☀

Долазим данас да вам пружим новости о Доминику многи од вас су писали и питали како је и како је прошла операција и хвала вам на стрпљењу!

Прво, хвала

Излив прелепих честитки, разгледница и поклона који су послани на моју поштанску претинцу је био тако дирљив. Наша породица је потпуно и потпуно понижена вашом промишљеношћу и од срца вам захваљујемо што сте одвојили време свог дана да урадите нешто што би измамило осмех на Доминиково лице ❤ ХВАЛА!

Ажурирање хирургије

Радите неке зграде у хотелу након заказаних термина пре операције.

Доминик је имао операцију ресекције тумора у понедељак, 20. јуна у Меморијал Слоан Кеттеринг у Њујорку. Ушао је у операциону салу у 9:30 ујутру и стигао у своју собу на педијатријској интензивној нези око 18:45. Остављање у тој операционој сали било је мучно, али медицинска сестра ОР је била у могућности да редовно доставља ажурирања током дана, што је све чекање учинило много мање мучним. Хирург је успео да му уклони цео тумор, као и све оболеле лимфне чворове који су идентификовани на његовом врату, стомаку и карлици. Био је стабилан током целе операције, изгубио је врло мало крви, а на интензивној је остао само два дана.

Пет дана након операције.

Операција једноставно није могла да прође боље и ми смо тако захвални хирургу и за све молитве које су тог дана упућене за Доминика и хируршки тим. Испод његове леве кључне кости налази се један лажни лимфни чвор за који је хирург знао да се не може дохватити ни са врата ни са торакоабдоминалног реза. Биће поново скениран и или уклоњен путем процедуре опсега или, ако се довољно скупио, озрачен.

Опоравак је текао веома споро првих неколико дана Доминику је било тешко направити само неколико корака и било је тако тешко видети га како се мучи и исцрпљује тако једноставним покретима. Четири дана после операције имао је грудну цев и катетер, недељу дана и абдоминални дрен, што није помогло! Али такође је било невероватно видети какву разлику може учинити само неколико дана. Рад са ПТ и ОТ је био диван и у року од недељу дана ходао је напред-назад до играонице у болници.

Неколико дана након операције, открили су хилозно цурење (у суштини, масноћа која цури кроз лимфни систем), за шта нам је претходно речено да је могуће јер ће толико лимфних чворова бити уклоњено. То је била једина права компликација после операције лечили су га лековима и исхраном са ниским садржајем масти око 5 дана и то се решило.

Недељу дана након операције, Доминик је започео своју четврту рунду хемотерапије. Овај га је највише погодио, вероватно зато што се још опорављао од операције, изгубио је апетит на неколико дана, имао мучнину и био је уморнији него иначе. Могли смо да се вратимо кући након што је тај циклус хемотерапије био завршен, 11 дана након његове операције.

Последњи хемотерапија пре него што смо отпуштени!

Назад кући

Хирург је указао да ће потпуни опоравак трајати око два месеца, али да су му ходање и нежне вежбе одлични, па је почео тако што је ходао нашим прилазом и слијепом улицом и вратио се на свој карт бицикл (вожња бицикла је била одобрена од стране лекара) за неке лаке вожње. Постепено је повратио много енергије, као и опсег покрета, брже вози бицикл, усправљен је и игра као нормално.

Једна од наших највећих препрека откако смо се вратили кући је то што се он једноставно није вратио себи неко време, што нам је речено да је потпуно нормално. Био је летаргичан, није причљив, није заинтересован за игру, а свима нам је недостајао наш Доминик!

Део проблема је што му је требало много дуже да се опорави од ове последње рунде хемотерапије него било која од претходних рунди које је имао. Његов број белаца био је на дну или близу нуле током две пуне недеље, а њему су биле потребне три трансфузије тромбоцита и две трансфузије крви у року од недељу дана. Провели смо неколико ДУГИХ дана на клиници недељу дана након што смо се вратили.

Други проблем је што је имао продужени губитак апетита након хемотерапије и наставио да губи на тежини (а за почетак је био мали!). Као резултат тога, лекари су му дали стимуланс апетита пре недељу дана и чини се да је то почело у последњих неколико дана јер је јео много боље и добио нешто више од пола фунте од његовог прегледа у клиници прошле недеље.

Сви његови бројеви су почели да се враћају у последњих неколико дана и од почетка прошле недеље нису му биле потребне никакве трансфузије. Тако смо захвални што се полако али сигурно враћа на старо!

Следећи кораци…

Следеће недеље, Доминик ће бити подвргнут низу скенирања и биопсији коштане сржи да би се видео тачан статус болести након операције и након завршетка хемотерапије.

Убрзо након тога, он ће започети своју прву рунду имунотерапијских третмана антителима, а затим ће имати зрачење. Дугорочни план је да ће имати најмање пет рунди имунотерапијских третмана, у размаку од око месец дана. Скенирање ће се радити након свака два круга да би се видело како ствари изгледају. Тражимо пуно молитви да добијемо чисте скенирање што је пре могуће 🙏🏻

Хвала вам свима још једном, што сте дошли и питали за Доминика, што сте га држали у својим молитвама, што сте га обасипали картама и што сте наставили да нас волите као породицу. Осећамо те, а твоја доброта и молитве нас подижу и дају нам снагу.

Поделићу још једно ажурирање након што прођемо кроз следеће кораке! У међувремену, упијамо сваки дан да сви можемо да проведемо време заједно под једним кровом ❤

Leave a Reply