May 28, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Доминиц Упдате 2.0 – Бровн Еиед Бакер

Здраво пријатељи, надам се да сте сви добро и да започињете лето на најбољи могући начин!

Многи од вас су се обратили да питају како је Доминик и док ја делим кратку слику инстаграм приче повремено, желео сам да брзо уђем да вам дам новости.

Од када сам последњи пут писао, Доминиц је завршио други и трећи циклус хемотерапије. И једно и друго му је позлило једног дана третмана, али уз прилагођавање лекова против мучнине, осећао се боље.

Његова нова омиљена активност у болници? Музичка терапија! Он добија тако велики ударац од свирања инструмената 😁

Он такође веома воли свакодневни бинго 😍

Последњег дана свог другог циклуса имао је прилику да обиђе хеликоптерску платформу на крову болнице, коју је ВОЛЕО. Поглед је био невероватан и научили смо много забавних чињеница (мама воли добар излет, ха)!

Док је код куће, наставља да игра и прилично ужива у животу као и обично, укључујући много времена напољу сада када је лепо напољу!

Роад Трип

Између другог и трећег круга хемотерапије, отпутовали смо у Њујорк да би Доминик био виђен у Меморијал Слоан Кетеринг, где имају тим педијатријских онколога који су специјализовани за неуробластом.

Он се лечи под њиховим вођством, до сада је примао све своје хемотерапије овде у Питсбургу, али ми ћемо отпутовати тамо на операцију уклањања тумора.

Обојица смо имали прву вожњу Убером, први пут смо имали Схаке Схацк (ТАКО ДОБРО), а Доминик је имао први боравак у хотелу. Успешно путовање, али заиста нема места као код куће!

Наша нова нормала

Веома се навикавамо на знаке ниског хемоглобина (два дана заредом правимо више пауза за пиће него обично док се играмо напољу? Претпоставили смо да ће му требати крв када је сутрадан отишао на преглед у клиници и, сасвим сигурно , он јесте) и ниским тромбоцитима (више модрица). Имао је више трансфузије оба од почетка овог путовања, тако да велико хвала свима који су икада дали крв, јер смо сада много јасније свесни важности овог несебичног чина.

Хемоглобин, тромбоцити, број белих крвних зрнаца, неутрофили и АНЦ бројеви су сада само уобичајени дијалог овде.

Сви смо се некако уклопили у нашу нову рутину лечења, путовања у болницу, управљање лековима, испирање линије итд.

Највећа препрека од овог последњег циклуса хемотерапије је та што смо Доминику морали да дајемо дневне ињекције (у односу на једнократне ињекције после прве и друге рунде) и то је апсолутно најгоре. Увек је мрзео снимке и само их се плаши, ја се узнемирим, а то је само цела СЦЕНА. Дневне снимке су коришћене због његове предстојеће жетве матичних ћелија, како би се осигурало да је његов број робустан (види доле).

Следећи кораци

Следеће недеље, Доминик ће имати бербу матичних ћелија, где ће убацити привремену линију за вађење матичних ћелија (које ће затим бити ускладиштене) ако му затребају у било ком својству током лечења на путу. Надамо се да неће, али они ће бити ту ако буде.

Следећи велики корак је за две недеље када ће имати операцију уклањања тумора. Након операције, имаће још једну рунду хемотерапије, а затим неколико недеља након тога, низ тестова и скенирања да види где смо са болешћу.

Молимо вас да наставите да се молите да рак реагује на лечење, да хирурзи буду у стању да безбедно и ефикасно уклоне тумор и да има релативно лак опоравак.

Забава код куће…

Још неколико слика деце из последњих недеља ❤


Желимо вам свима забаван и сигуран почетак лета! ☀❤