June 4, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Доминиц Упдате #1 – Бровн Еиед Бакер

1 min read
Доминиц Упдате #1 - Бровн Еиед Бакер

Здраво пријатељи! Желим да искористим тренутак да вам се свима ТОЛИКО захвалим на изливу љубави, молитви и лепим жељама које сте упутили Доминику. Наша породица је преплављена и понижена љубављу и добротом ове заједнице. Захваљујемо се свима од срца.

Многи од вас су се јавили откако сам пре неколико недеља поделио Доминицову дијагнозу, питајући како је и како је прошао његов први третман.

Крајем те недеље, урадио је скенирање целог тела, поставио централну линију, а затим је започео своју прву рунду хемотерапије. Ово је био први третман који је добио…

У данима током лечења имао је температуру која је захтевала додатну ноћ у болници, а апетит је изгубио око дан и по, али се постепено враћао.

Био је заузет путовањима у играоницу на свом спрату, малим Лего комплетима, Киви & Цо кутијом, мини Лите Брите, својим новим Нинтендо Свитцх, дневним томболом на болничком ТВ-у и волео је да сваки дан завршава филмом Пав Патрол .

Дошао је кући осећајући се добро и није му промашио, трчао је около и играо се са Џозефом и Изабел, и уживао у лепом времену напољу. Провели смо диван Ускрс сви заједно код куће 🐰

Међутим, те недеље увече, почео је да има грозницу, за коју смо знали након постављања централне линије, значило је аутоматски одлазак у хитну помоћ и највероватније 2-3 дана боравка у болници, током којег би радили крвне културе да би сигурно да нема инфекције. Био је чист од инфекције, али његов број је био веома низак (сматрали су га „неутропеничним“), тако да је морао да остане док не дођу до безбедног нивоа. Вратио се кући у четвртак и кренуо је право у викенд трчати и играти се.

Осим неколико дана слабог апетита, до сада није био болестан. Прошле недеље је почео да губи косу, па га је мој муж ошишао. После тога се погледао у огледало и рекао: „Изгледам забачено!“ Ох, имати самопоуздање, отпорност и срце детета 💙

Следећи је други круг хемотерапије, који почиње касније ове недеље.

У међувремену…

Јосепх има протезе!

Изабел је напунила 4 године!

Уживали смо у данима које проводимо са свима заједно код куће и излазили смо напоље да уживамо у лепом времену кад год нам се укаже прилика!

Хвала вам још једном на континуираним молитвама и што сте задржали Доминика у својим мислима. Знамо да смо на самом почетку онога што ће бити дугог и кривудавог пута са много успона и падова, али идемо њиме дан по дан и ценимо сваки позитиван тренутак како дође ❤

Leave a Reply