Домаћа супа са резанцима од ћуретине – И оперем те
Ово Домаћа супа са резанцима од ћуреће прави се од укусног укусног бујона, домаћих резанаца и пуне ћуретине и поврћа.
Нема ничег утешнијег од топле чиније домаће супе са резанцима од ћуретине!
Овај рецепт за супу од ћуретине је дугогодишњи омиљени породични рецепт, тако сам узбуђена да поделим рецепт са вама! Ово је елегантнија верзија лаке пилеће супе са резанцима, са домаћим резанцима од јаја за које треба умрети!
Домаћа супа са резанцима од ћуреће
Ако никада раније нисте правили ћурећу супу са домаћим резанцима, нека ово буде време! Прилично је једноставно умутити домаће резанце са јајима, и они су 100% вредни тога.
Ово је једноставан рецепт за остатак Дана захвалности. Зато не бацајте ту лешину ћуретине!
Потребни састојци
Ево основне листе састојака који ће вам требати да направите ову домаћу супу са резанцима од ћуретине. Као и увек, комплетну листу састојака можете пронаћи на картици са рецептима за штампање испод.
- Турска – или пилећи труп
- Лук
- Шаргарепа
- Целер
- Пилећи бујон
- Бели лук
- Мајчина душица
- Ловоров лист
- Рузмарин
Састојци за домаће резанце са јајима
Ево шта ће вам требати за домаће резанце са јајима.
- брашно – све намене
- Со
- Јаја
- Млеко
Како направити домаћу супу са резанцима од ћуретине
Да ли сте икада попили чинију старомодне ћуреће супе са резанцима? Или можда пилећа супа са резанцима? То је као загрљај у чинији!
Започео сам ову супу са трупом ћуретине, али ако немате труп ћуретине за рад, можете користити пилетину или једноставно прескочите овај корак и користите пилећи темељац као основу.
МАКЕ СТОЦК У велики лонац ставите труп ћуретине или пилетине и прелијте га водом. Ставите мало лука, шаргарепе и целера да зачините темељац. Пустите да проври, а затим смањите топлоту на средњу и кувајте на сталном кључању 1-2 сата.
СТРАИН СТОЦК Када је месо отпало од костију, желите да ставите фину мрежасту цедиљку преко друге веће шерпе и све сипајте кроз њу. Сва чорба треба да оде у нови велики лонац, а све остало у цедиљку. Месо које је отпало са кости исеците и баците. Пробајте ћуретину (или пилетину) коју сте управо направили. Ако сматрате да треба мало појачати укус, додајте пилећу коцку бујона и зачините додатном соли.
ДОДАЈТЕ ПОВРЋЕ Када вам чорба буде по вашем укусу, наставите и доведите је до кључања и додајте поврће и зачинско биље.
Домаћи резанци са јајима
НАПРАВИТЕ ТЕСТО ЗА РЕЗАНКЕ У процесор за храну додајте брашно, со и јаја и махајте док се не сједине. Додајте млеко док се не формира кугла теста.
РАЗВЛАЧИТЕ РЕЗАНКЕ Ставите куглу теста на лагано побрашњену површину и разваљајте тесто док резанци не буду дебљине близу 1/8 инча. Резанци имају тенденцију да мало напухну у супи, тако да што тање можете да их направите, то боље. Исеците резанце на траке. Волим ширу јуфку, али их исечем и на кратко да и ти уђеш у уста.
ПРО ВРХ Користећи резач за пице да сечете резанце убрзавате процес!
КУВАТИ РЕЗАНКЕ Када су ваши резанци готови, само их убаците неколико по неколико у супу која се крчка, пазећи да их одвојите, и оставите да се кувају око 15 до 20 минута, или док не омекшају за залогај. Затим поново додајте ћуретину (или пилетину) и уклоните биље. Када будете ефикасни у прављењу резанаца, можете да скувате ову укусну супу за мање од сат времена.
Да ли се домаћи резанци морају сушити?
Неки рецепти за домаћу тестенину захтевају сушење. Међутим, овај рецепт је за домаће резанце од јаја и не захтева сушење. Само их ставите право у супу да кувате!
Зашто су моји резанци са јајима тешки?
Постоји неколико различитих разлога због којих резанци са јајима могу испасти чврсти.
- Претерано мешање теста може довести до тога да резанци буду тешко разваљани и нарезани, што резултира чвршћим резанцима.
- Не кувати на довољно високој температури! Уверите се да вам супа бар кључа пре него што ставите резанце да се кувају и држите је на сталном кључу током процеса кувања.
Складиште
Да бисте сачували ову супу или је направили унапред, када је направљена, охладите је и пренесите је у херметички затворену посуду и ставите у фрижидер до 5 дана.
Имајте на уму да замрзавање супе може променити конзистенцију резанаца и учинити их мекшима или узроковати да се распадну након одмрзавања.
Рецепти за преостале ћурке
Требате неке идеје о томе шта да направите са остатком ћуретине? Имам неколико идеја за вас…
Домаћа супа са резанцима од ћуретине је она коју ће волети цела породица! Једва чекам да га испробате!
Принт Реципе
Пин Реципе
Оцените овај рецепт
Домаћа супа са резанцима од ћуреће
Верзија утешног класика од нуле. Погледајте белешке за неке брже савете.
Курс: Вечера
кухиња: Американац
Порције: 8
Калорије: 263 кцал
Састојци
За акције:*
- 1 турска, или пилећи труп
- 1 лук, четвртасто
- 2 средње шаргарепа, грубо исецкан
- 2 стабљике целера, грубо исецкан
- 1 пилећа коцка бујона, ако је пожељно
- со и бибер, окусити
За супу:
- 2 каранфилић Бели лук, млевено
- 1 1/2 чаше шаргарепа, нарезане
- 1 1/2 чаше целер, нарезане
- 1 чаша лук, коцкице
- 4 ловоров лист
- 2 гранчице свежег тимијана
- 2 гранчице свежег рузмарина
- 2 чаше турска, коцкице (или пилеће месо)
Упутства
За акције:*
-
Ставите труп ћуретине (или пилетине), лук, шаргарепу и целер у велики лонац и прелијте водом. Доведите до кључања, а затим смањите на средњу ватру тако да и даље кључа. Нека се овако кува најмање 1 до 2 сата или док вишак меса не отпадне са костију. Пажљиво извадите труп из лонца и одбаците кости.
-
Ставите фину мрежасту цедиљку на другу чисту, велику шерпу и процедите ћуретину у овај лонац. Изаберите било које месо и оставите за касније, све остало баците.
-
Пробајте темељац и по жељи додајте коцку пилећег бујона. Укључите топлоту на средње ниску и мешајте док се не раствори. Пробајте и додајте још по жељи. Зачините сољу и бибером по укусу.
За супу:
-
Додајте бели лук, шаргарепу, целер и лук у темељац. Додајте ловоров лист и конопцем повежите мајчину душицу и рузмарин, а затим додајте темељцу. Крчкајте 15 до 20 минута. У међувремену направите резанце.
За резанце:**
-
Додајте брашно, со и јаја у процесор за храну и пулсирајте док се не сједине. Док мешате, сипајте млеко, једну по кашику док се не формира мекана лоптица теста.
-
Испеците на лагано побрашњену површину и разваљајте на 1/8″ дебљине. Користите резач за пицу да исеците резанце које су око 1/2″ широке и 2″ дугачке.
-
Додајте резанце у супу и кувајте још 15 до 20 минута или док резанци не омекшају. Додајте ћуретину исечену на коцкице и кувајте док се не загреје, а затим уклоните и баците ловоров лист и повезано зачинско биље. Зачините сољу и бибером и уживајте!
Напомене
- Користите 10 шољица пилећег темељца купљеног у продавници уместо да правите сопствени ћурећи темељац.
- Замените 4 шоље претходно упакованих резанаца од јаја уместо да направите своје.
Исхрана
Калорије: 263кцал | Угљени хидрати: 37г | Беланчевина: 16г | Дебео: 5г | Засићене масти: 1г | Полинезасићене масти: 1г | Монозасићене масноће: 2г | Транс масти: 0.02г | холестерол: 84мг | натријум: 501мг | калијум: 506мг | Влакно: 3г | шећер: 6г | витамин А: 6778ИУ | Витамин Ц: 6мг | Калцијум: 59мг | гвожђе: 3мг
Кључне речи: шаргарепа, целер, Домаћа, резанци, Супа, ћуретина
Сада доступан!
Тхе Еверидаи Цоокбоок
Најбољи омиљени рецепти из И Васх Иоу Дри сада су доступни у тврдој, спиралној књизи која је прелепа и савршена за свакодневну употребу.
КУПИ САДА