December 9, 2024

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Дип од бундеве са помфритом за питу

Дип од бундеве са помфритом за питу

Прескочите виљушке у корист својих прстију уз рецепт без печења (и унапред!) за кремасти умак од бундеве са помфритом.

Поглед одозго надоле на помфрит са кором за питу на белом послужавнику са чинијама дипа од бундеве

Наше одбројавање за Дан захвалности је у пуном јеку у овим крајевима, са бескрајним идејама које се врте около за предјела погодна за публику, креативне прилоге и најбоље од свега, бескрајне десерте! Наравно, ниједан намаз за Дан захвалности није потпун без добре старе пите од бундеве. Али сада мењам класичну питу за посластицу без печења, а опет исто тако погодну за припрему: умак од бундеве са помфритом!

Поглед одозго надоле на прозирну чинију која садржи умак од бундеве без печења и лопатицу од тикве

Како направити умак од бундеве са крем сиром

Ова цоол креација инспирисана је мојим омиљеним десертом за госте у последњем тренутку, умаком од колача од чоколаде. И слично као и његов кулинарски пандан, овај умак од бундеве уопште не захтева печење. Замислите укус и текстуру изузетно глатког колача са сиром од бундеве, али у облику који се може потапати.

То је мешавина оштрог крем сира, павлаке, шећера, екстракта ваниле, конзервисане бундеве и доста зачина за питу од бундеве. Резултат је класични укус пите од бундеве у делићу времена.

Непечено тесто за питу исечено на траке на дасци за сечење поред резача за пицу

Шта иде са овим умаком за десерт?

Две речи: пита помфрит. Тесто за питу купљено у продавници (или домаће) претварамо у палице од путера начичкане шећером за брушење. Они су љускави, укусни и савршена посуда за преношење умака из чиније у уста!

Помфрит за питу преливен шећером за хлађење на решетки

Најбоље од свега, баш као и дип, помфрит се може направити унапред и чувати у херметички затвореној посуди на собној температури. Колачићи од ђумбира, переце и кришке јабука такође су добродошли додаци за закуцавање и гутање.

Бела посуда са помфритом од пите у пергамент папиру

Да ли сте спремни да наставите да се котрља тај воз за десерт за Дан захвалности без печења? Не пропустите рецепте за колаче од колача без печења, лаке чизкејке без печења и парфе за колаче од сира без печења!

Помфрит од коре за питу на послужавнику са чинијама дипа од бундеве и шлагом

Жудите за више? Претплатите се на Јуст а Тасте да бисте добијали нове рецепте, планове оброка и билтен директно у пријемно сандуче! И останите у контакту Фејсбук, Твиттер, Пинтерест и инстаграм за сва најновија ажурирања.

Преп Тиме 3 мин

Цоок Тиме 15 мин

Укупно време 18 мин

Направите помфрит за питу:

  • Загрејте рерну на 350 ° Ф. Обложите плех папиром за печење или силпат-ом.

  • Лагано побрашните радну површину, а затим разваљајте тесто за питу док не буде дебљине 1/4 инча. Користећи оштар нож или точак за пицу, исеците тесто за питу на траке од 1/2 инча. Исеците траке у облике за помфрит дужине приближно 4 инча. Намажите тесто за питу јајетом, а затим га поспите шећером за брушење. Пребаците траке у лим за печење, размакните их тако да се не додирују.

  • Пеците помфрит за питу 12 до 15 минута или док не порумени.

  • Извадите помфрит из рерне и оставите их да се охладе 5 минута на плеху пре него што их пребаците на решетку да се потпуно охладе док правите умак од бундеве.

Направите умак од бундеве:

  • У посуди самостојећег миксера са додатком за лопатице умутите крем сир, шећер и смеђи шећер док не постане глатка. Додајте бундеву, павлаку, екстракт ваниле, зачин за питу од бундеве и цимет и умутите док се не сједини. Покријте умак пластичном фолијом и оставите у фрижидеру најмање 2 сата до преко ноћи. (Погледајте Келијеву белешку.)

  • Када је спреман за сервирање, извадите умак од бундеве из фрижидера, промешајте га и послужите уз помфрит за питу за умакање.

Келлина белешка:

  • Дип се може послужити одмах након прављења, али ја више волим да га охладим да се мало охлади и да се укуси развију. Дип се такође може припремити до дан унапред и чувати у фрижидеру, покривен пластичном фолијом.

  • Да ли сте направили овај рецепт? Не заборавите да му дате оцену у звездицама испод!

Рецепт Келли Сениеи из Јуст а Тасте. Немојте поново штампати овај рецепт без моје дозволе. Ако желите да овај рецепт прикажете на свом сајту, препишите начин припреме и повежите овај пост као оригинални извор.

Leave a Reply