Димљене ћуреће ноге (са соком од јабуке од белог лука)
Ове димљене ћуреће ногице се расламљују преко ноћи и диме 2-3 сата. Прскате их сваких 30 минута лаганим прскањем сока од јабуке од белог лука који одржава кожу нежном и оставља вам укусне димљене ћуреће ноге.
Да ли правите оброк за већу групу? Имамо цео рецепт за димљену ћуретину, као и друге једноставне рецепте за Дан захвалности који су направљени од целих и лаких састојака.
Димљене ћуреће ноге
Поздравите рецепт за сочно, тамно месо ћуретине димљене ћуреће ноге. Ове димљене ћуреће ноге је лако (и забавно) направити. Они су одлична алтернатива целој димљеној ћурки ако кувате за мању групу. Овај рецепт је такође одличан за рецепт за роштиљ за љубитеље ћуретине током целог лета.
Зашто ће вам се свидети!
Разлози зашто ће вам се свидети.
Ко не воли тамно ћуреће месо?
Коришћење ћурећег крака је понекад лакше него кување са целом ћурком. Пуреће ноге се уклапају у велику канту, ваш фрижидер и ваш пушач много лакше него цела птица.
Овај рецепт за димљене ћуреће ногице нуди укусне остатке димљене ћуретине.
Рецепт је једноставан за прављење и укључује целу породицу.
Истакнути састојци
- Турска ноге– овај рецепт захтева 6 ћурећих ногу (све око 1 лб. по буту). Будите сигурни да сте пронашли ћуреће ноге које нису третиране. Неке ћурке долазе претходно насаљене, а ми то не желимо.
- Састојци саламуре- ћуреће кракове ћете грицкати у овој димљеној ћурећој саламури која се састоји од воде, соли, рузмарина, тимијана, бибера у зрну, белог лука и лука. Ако желите више информација о саламури од димљене ћуретине, погледајте овај пост.
- Сок од јабуке- користимо сок од јабуке као шприц за овај рецепт. Слатко је и иде у прилог ћурећем месу.
Једноставна упутства
Засолите ћуреће ногице
Препоручујемо вам да саставите ћуретину пре него што је пушите. Припремите течност за саламурење и потопите ћуреће прса у саламури после охладило се. Не желите да ставите своју ћурку у топлу саламуру.
Ставите ћуреће кракове за саламурење у фрижидер и засолите их преко ноћи.
Припремите ћуретину након слањавања
Извадите ћуреће ноге из саламуре и пажљиво исперите ћуретину под хладном водом. Претходно потапшајте ноге потпуно осушите
Ово је такође време за припрему шприца. Додајте маслиново уље у тигањ и загрејте на средњој/јакој ватри. Додајте бели лук у маслиново уље и пржите неколико минута. Додајте сок од поморанџе у шерпу и лагано прокухајте.
Скините шприц са ватре и сипајте га кроз ситно сито да бисте уклонили бели лук. Додајте сок од јабуке у боцу са распршивачем да прскате ћуреће ноге током кувања.
Ако немате боцу за прскање, можете додати сок од јабуке у чинију, промешати и четком за пециво умутити мешавину преко ћуретине.
Попушите ћуреће ноге
Ставите ћуреће кракове на пушач и димите ћуреће кракове 2-3 сата, прскајући ћуреће кракове соком од јабуке сваких 30-45 минута.
Пустите ћурку да се одмори пре јела
Извадите ћуреће кракове из пушача и оставите да одстоје 10-15 минута пре јела.
Топ савети
Турске ноге понекад је тешко пронаћи. Обично можете пронаћи ћуреће ноге (или батаке) у специјализованој продавници прехрамбених производа или у локалном месару.
Неки пушачи су поставили температуру тако да ће за овај рецепт одговарати било где између 230-250ºФ. Време се може променити у зависности од температуре коју можете да користите.
Користили смо Траегер Сигнатуре мешавине пелета за пушење, али можете бити креативни и користити различите врсте пелета за пушење.
Који је најбољи пушач?
Хајде да причамо о пушачима. Ако имате пушача којег волите, можете прескочити овај одељак. Пушили смо много различитих врста меса на много различитих пушача. Аутоматски роштиљи на пелет или пушнице, ручни пушници, па чак и обични роштиљи.
Наш омиљени пушач је Траегер електрични пушач јер (као спори шпорет) потребно је минимално радити када поставите Траегер. Овај пушач користи пелете, а не иверице и аутоматски храни пушача да подеси температуру
Тако је, нико не мора сам да додаје сечку или дрвене пелете да би одржао температуру.
Смокер Ессентиалс
Погледајте све наше омиљене производе за пушаче, укључујући и који пушач користимо у кухињи Фит Фоодие за тестирање рецепата!
ФАК
Ове ћуреће ноге се диме 2-3 сата или док унутрашња температура ћуретине не достигне 165ºФ.
Овим рецептом ћете остати без костију ћуретине. Месо је тамно и сочно и дими се дуго и споро.
Да, можете натрљати ове ћуреће кракове овим зачином за ћуретину пре него што их попушите. На крају ћете добити ћуреће ноге које имају кору, а не класичну кожну димљену кожу ћурећег бута.
Да, за овај рецепт можете користити огромне ћуреће ноге или батаке. Можда ћете морати да их пушите дуже од ћурећих ногу обичне величине.
Складиште
Чувајте остатке ћуретине у херметички затвореној посуди у фрижидеру до 7 дана.
Могу ли да замрзнем димљену ћуретину?
Да, можете замрзнути остатке ћуретине за супе, салате или било које друге рецепте. Пустите да се ћуреће ноге потпуно охладе, а затим их ставите у врећу за замрзавање и замрзните до 3 месеца.
фотографија: фотографије снимљене у овом посту су Асхлеи МцГлаугхлин из Тхе Едибле Перспецтиве.