Грчки пуњени печени кромпир (без глутена)
Ови грчки пуњени печени кромпири (без глутена) пуни су укусних састојака и савршени су за припрему оброка јер рецепт садржи 24 пуњена кромпира. Спанаћ, артичоке, крем сир, фета, бели и црни лук се помешају са извађеним пире кромпиром, а затим се поново пуне у коре за укусан прилог или укусан оброк без меса.
Једна од мојих омиљених комбинација хране је спанаћ и артичока. Додајте мало фета сира, послужите га у печеном кромпиру и ја сам једна срећна девојка.
Дајем вам најновији укусни рецепт за укус и погледајте… Грчки пуњени печени кромпир! И да, природно су без глутена, а овај рецепт прави 24 кромпира са спанаћем од артичоке, тако да је савршен за припрему оброка током недеље или чак за замрзавање за касније.
Овај печени кромпир је пун укуса и здравих састојака као што су спанаћ, артичоке, фета сир, крем сир, лук и бели лук. Довољно су крепки да буду оброк, али су и одличан прилог за шницле, рибу или пилетину на жару.
Дакле, знам да се ово ретко дешава, али да – у овом рецепту нема меса.
И ако сам супер искрен – уопште ми не недостаје. шшшш Немој рећи Холли.
Лол
Само сам заигран.
Ако сте пратили моје путовање овде на Тасте Анд Сее, знате да сам непостиђени месождер. Али ја сам толики љубитељ поврћа да ми је сасвим у реду са неким укусним поврћем као што је овај печени кромпир од спанаћа од артичоке.
На пример, мој печени карфиол со леблебије је један од мојих омиљених рецепата без меса. Давно сам га објавила на блогу… морате пробати, тако је задовољавајуће и тако укусно.
Ево још неколико заиста популарних рецепата за спанаћ и артичоке са блога…
- Еаси Инстант Пот спанаћ умак од артичоке
- Пилеће пуњене паприке са артичоком од спанаћа
- Артичока од спанаћа Мац и сир
- Спинаћ Фета пилеће ћуфте
- Пуњене печурке са спанаћем, фетом и орасима
- Пилећи хамбургери са фета сиром и спанаћем
Знам да смо сви потпуно свесни да трошкови хране расту, као што су цене гаса и камате. Бу!
Али ја сам све у томе да будем штедљив И још увек правим укусне рецепте за своју породицу и пријатеље.
Дакле, ове недеље сам свратио у свој комшилук Винн Дикие да проверим све понуде у летку. Морам рећи да ВОЛИМ Винн Дикие. Имају најбоље попусте и БОГО понуде, и што више потрошим тамо, скупим више бодова који се претварају у готовину за моје следеће путовање у куповину намирница. #виннингвитхвинндикие
На пример, овај црвенкасти кромпир… Купио сам торбу од 5 фунти и добио једну бесплатно. Здраво!
Хммм, да – дођи мами. Говоримо о кромпиру данима, па чак и недељама.
Направио сам пире кромпир, пунио коре кромпира, а недавно и кромпир пуњен спанаћем и артичокама. Д-Лициоус!
Ако сте заинтересовани за овај фантастичан рецепт за печени кромпир, дозволите ми да поделим своје тајне са вама…
Како пећи кромпир?
Печени кромпир је прилично једноставан, а ево формуле коју треба следити да би био савршен.
Прво, почните тако што ћете загрејати рерну на 400 ° Ф.
Очистите кромпир и одрежите све тамне мрље или мрље.
Користите виљушку и пробушите кромпир на неколико места са свих страна.
Сваки кромпир натрљајте лаганим слојем уља и поспите сољу.
И ставите их на лим за печење обложен пергаментом или директно на решетке рерне са плехом за печење испод да бисте ухватили вишак течности који цури.
Колико дуго се пече кромпир?
Пеците кромпир 1 сат или док не омекша. Оставите их да стоје док се не охладе довољно за руковање.
Изнутра су мекане и мекане, а кожа је довољно хрскава и укусна за јело.
Да ли је кожа кромпира добра за вас?
И бонус је тона здравих хранљивих материја у љусци кромпира. Кожа је напуњена хранљивим материјама за борбу против болести и влакнима која не утичу на тежину. Укључивањем коре кромпира у своју исхрану, добићете још више здравља од сваког кромпира.
Морам да кажем да је ово сигуран метод печеног кромпира који ради сваки пут!
Како направити кромпир од артичоке од спанаћа?
Пратите горње кораке (или упутства на картици са рецептима) за кромпир печен у рерни.
У међувремену, загрејте уље у средњем тигању на средњој ватри. Додајте лук и кувајте док не омекша, 5-6 минута. Затим додајте бели лук и кувајте још 1 минут.
Затим умешајте спанаћ, тимијан, артичоке и пилећи темељац.
Прережите кромпир на пола и издубите унутрашњост у чинију. Ставите коре на велики лим за печење.
Додајте мешавину кромпира, бибер и ½ кашичице соли у посуду. Умутити ручним миксером или изгњечити гњечицом за кромпир док не постане глатко.
Преклопите крем сир, пармезан, фета сир и пире кромпир, а затим их помешајте са мешавином спанаћа артичоке док се не сједине.
Сада вратите мешавину спанаћа и кромпира у коре печеног кромпира. Прелијте преосталим фета сиром, вратите у рерну и пеците док сир мало не порумени…
… око 20-25 минута. И ето… савршено два пута печен кромпир са укусним састојцима који су добри за вас.
Једва чекам да пробате овај грчки пуњени печени кромпир – тако су укусни и без глутена! Уживај пријатељу!
Принос: 24
Грчки пуњени печени кромпир (без глутена)
Ови грчки пуњени печени кромпир су два пута печени и пуни укусних састојака попут спанаћа, артичоке, фете, белог лука и лука. Праве укусан прилог или укусан оброк без меса.
Састојци
-
12 кромпира средње црвене боје, очишћених
-
2-3 кашике маслиновог уља + 2 кашичице, подељено
-
2 кашике соли + ½ кашичице, подељено
-
1 средњи жути лук, исецкан
-
6 чена белог лука, млевено
-
8 унци крем сира, омекшаног на собној температури
-
¼ шоље ренданог пармезана
-
1 кашичица црног бибера
-
Блок фета сира од 7 унци, измрвљен и подељен
-
30 унци смрзнутог сецканог спанаћа, одмрзнутог и исцеђеног течности
-
16 унци срца артичоке у тегли, оцеђена и исецкана
Упутства
1. Загрејте рерну на 400 ° Ф. Користите виљушку и пробушите кромпир на неколико места са свих страна. Сваки кромпир натрљајте лаганим слојем уља и поспите сољу. Ставите на лим за печење обложен пергаментом и пеците 1 сат или док не омекша. Оставите да одстоји док се довољно не охлади.
2. У међувремену, загрејте 2 кашичице уља у средњем тигању на средњој ватри. Додајте лук и кувајте док не омекша, 5-6 минута. Додајте бели лук и кувајте још 1 минут.
3. Затим умешајте спанаћ, тимијан, артичоке и пилећи темељац. И склоните га са ватре.
4. Прережите кромпир на пола и издубите унутрашњост у чинију. Ставите коре на велики лим за печење.
5. Додајте мешавину кромпира, бибер и ½ кашичице соли у посуду. Умутити ручним миксером или изгњечити гњечицом за кромпир док не постане глатко.
6. Преклопите крем сир, пармезан, 3 унце фета сира и пире кромпир, а затим их помешајте са мешавином спанаћа од артичоке док се не сједине.
7. Сада вратите мешавину спанаћа и кромпира у коре од печеног кромпира. Прелијте преосталим фета сиром, вратите у рерну и пеците док сир мало не порумени, око 20-25 минута. Послужите топло.