January 13, 2025

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Вхиппед Фета Дип – Црунцхи Цреами Свеет

Ово Вхиппед Фета Дип је брзо и лако предјело које можете направити са само 5 састојака за 5 минута. Кремаст је, слан, пикантан и укусан намаз на кростини, пита чипс или са поврћем!

шлаг фета дип 1 шлаг фета дип

Фета дип

Фета сир је у тренду где год да погледам! Овај слани и љути сир се меша у тестенину или пече и намаже на кростиније. Овде сам због овог тренда! Моја породица је уживала у пилећем тигању са парадајзом и фетом. Било је укусно! Овај пут сам га умутио у кремасти умак! То је одличан летњи дип јер је расхлађен и укуси су тако свежи.

Дип можете послужити какав јесте или га прелити печеним белим луком. Пратио сам свој рецепт за печени бели лук у фритези, али можете и да динстате чена белог лука у маслиновом уљу у малом лонцу, 10 минута или док не порумене. Уље ће такође бити укусно и савршено је за капање преко умака!

Састојци:

  • фета сир
  • павлака
  • лимун
  • Бели лук
  • со и бибер

састојци за фета дип 1 Умућени фета дип

Како направити шлаг фета дип?

  • Ставите све састојке, осим соли и бибера, у процесор за храну. Користио сам свој поуздани Цуисинарт паметни штапни блендер.
  • Процесирати док не постане густа и кремаста. По потреби додајте још павлаке.
  • Окусите и зачините сољу и бибером.

фета дип корак 1 и 2 Вхиппед фета дип

Шта је фета сир?

Фета је грчки сир направљен од овчијег млека. Мека је и лако се мрви. Укус је слан, пикантан и кремаст. Фета се продаје у блоковима, често у саламури. Можда вас подсећа на козји сир, јер су укуси слични. Основна разлика је у врсти млека од кога се праве: фета од овчијег млека и козји сир од козјег млека.

Како послужити фета дип?

Мој омиљени начин да послужим овај умак је са тостираним кришкама багета. Користио сам фритезу и тостирао багете на 380 степени Ф 4 минута, довољно да им дам златну боју. Пита чипс, крекери и свеже поврће су такође фантастични са овим умаком!

Варијације фета дипа:

Можете направити различите укусе овог фета дипа додавањем следећих састојака:

  • сушени парадајз и њихово уље
  • срирацха за зачињену верзију
  • печене црвене паприке
  • карамелизовани лук
  • сотирани спанаћ и сецкане мариниране артичоке
  • и још!

Чување остатака:

Препоручујем да остатке фета дипа чувате у посуди са поклопцем, у фрижидеру, до 4 дана. Дип ће се згуснути док се хлади. Лако га можете поново умутити у процесору хране.

вхиппед фета дип 3 Вхиппед фета дип

Још рецепата за предјело:

За више рецепата попут овог, слободно прегледајте наш категорија предјела.

пин ит буттон Вхиппед Фета Дип

Ако вам се свиђа овај рецепт и направите га, снимите фотографију и поделите је ИНСТАГРАМ! Означи ме @црунцхицреамисвеет тако да могу да проверим и оставим коментар!

вхиппед фета дип 4 500к500 Вхиппед фета дип

Вхиппед Фета Дип

Овај шлаг фета дип је брзо и једноставно предјело које можете направити са само 5 састојака за 5 минута. Кремаст је, слан, пикантан и укусан намаз на кростини, пита чипс или са поврћем!

Преп Тиме 5 мин

Цоок Тиме 0 мин

Укупно време 5 мин

Наравно Предјело

Цуисине Американац

Порције 6 порције

Калорије 139 кцал

Састојци

  • 8 оз фета сир
  • ½ чаша павлака
  • 1 Чен белог лука
  • 1 кашичица лимунова кора
  • ¼ кашичица со
  • ¼ кашичица црни бибер

Упутства

  • У процесору за храну помешајте фету, павлаку, бели лук и корицу лимуна. Користио сам свој поуздани Цуисинарт паметни штапни блендер.

  • Процесирати док не постане густа и кремаста. По потреби додајте још павлаке.

  • Пробајте умак и зачините сољу и бибером. Фета сир је прилично слан, тако да је зачин након мешања боља опција јер можете прилагодити укус по свом укусу.

  • Сипајте дип у посуду за сервирање. Направите вртлоге кашиком и накапајте маслиново уље у жлебове.

  • Украсите млевеним пахуљицама црвене паприке, першуном, печеним белим луком итд.

Напомене

  • Препоручујем да остатке фета дипа чувате у посуди са поклопцем, у фрижидеру, до 4 дана. Дип ће се згуснути док се хлади. Лако га можете поново умутити у процесору хране.
  • Имајте на уму да хранљива вредност може да варира у зависности од тога који производ користите. Информације у наставку су процена. Увек користите бројач калорија који вам је познат.

Исхрана

Калорије: 139кцал | Угљени хидрати: 3г | Беланчевина: 6г | Дебео: 12г | Засићене масти: 7г | Полинезасићене масти: 0.4г | Монозасићене масноће: 3г | холестерол: 45мг | натријум: 534мг | калијум: 51мг | Влакно: 0.1г | шећер: 1г | витамин А: 280ИУ | Витамин Ц: 1мг | Калцијум: 207мг | гвожђе: 0.3мг