Вхиппед Фета Дип – Црунцхи Цреами Свеет
Ово Вхиппед Фета Дип је брзо и лако предјело које можете направити са само 5 састојака за 5 минута. Кремаст је, слан, пикантан и укусан намаз на кростини, пита чипс или са поврћем!
Фета дип
Фета сир је у тренду где год да погледам! Овај слани и љути сир се меша у тестенину или пече и намаже на кростиније. Овде сам због овог тренда! Моја породица је уживала у пилећем тигању са парадајзом и фетом. Било је укусно! Овај пут сам га умутио у кремасти умак! То је одличан летњи дип јер је расхлађен и укуси су тако свежи.
Дип можете послужити какав јесте или га прелити печеним белим луком. Пратио сам свој рецепт за печени бели лук у фритези, али можете и да динстате чена белог лука у маслиновом уљу у малом лонцу, 10 минута или док не порумене. Уље ће такође бити укусно и савршено је за капање преко умака!
Састојци:
- фета сир
- павлака
- лимун
- Бели лук
- со и бибер
Како направити шлаг фета дип?
- Ставите све састојке, осим соли и бибера, у процесор за храну. Користио сам свој поуздани Цуисинарт паметни штапни блендер.
- Процесирати док не постане густа и кремаста. По потреби додајте још павлаке.
- Окусите и зачините сољу и бибером.
Шта је фета сир?
Фета је грчки сир направљен од овчијег млека. Мека је и лако се мрви. Укус је слан, пикантан и кремаст. Фета се продаје у блоковима, често у саламури. Можда вас подсећа на козји сир, јер су укуси слични. Основна разлика је у врсти млека од кога се праве: фета од овчијег млека и козји сир од козјег млека.
Како послужити фета дип?
Мој омиљени начин да послужим овај умак је са тостираним кришкама багета. Користио сам фритезу и тостирао багете на 380 степени Ф 4 минута, довољно да им дам златну боју. Пита чипс, крекери и свеже поврће су такође фантастични са овим умаком!
Варијације фета дипа:
Можете направити различите укусе овог фета дипа додавањем следећих састојака:
- сушени парадајз и њихово уље
- срирацха за зачињену верзију
- печене црвене паприке
- карамелизовани лук
- сотирани спанаћ и сецкане мариниране артичоке
- и још!
Чување остатака:
Препоручујем да остатке фета дипа чувате у посуди са поклопцем, у фрижидеру, до 4 дана. Дип ће се згуснути док се хлади. Лако га можете поново умутити у процесору хране.
Још рецепата за предјело:
За више рецепата попут овог, слободно прегледајте наш категорија предјела.
Ако вам се свиђа овај рецепт и направите га, снимите фотографију и поделите је ИНСТАГРАМ! Означи ме @црунцхицреамисвеет тако да могу да проверим и оставим коментар!
Вхиппед Фета Дип
Овај шлаг фета дип је брзо и једноставно предјело које можете направити са само 5 састојака за 5 минута. Кремаст је, слан, пикантан и укусан намаз на кростини, пита чипс или са поврћем!
Састојци
- 8 оз фета сир
- ½ чаша павлака
- 1 Чен белог лука
- 1 кашичица лимунова кора
- ¼ кашичица со
- ¼ кашичица црни бибер
Упутства
-
У процесору за храну помешајте фету, павлаку, бели лук и корицу лимуна. Користио сам свој поуздани Цуисинарт паметни штапни блендер.
-
Процесирати док не постане густа и кремаста. По потреби додајте још павлаке.
-
Пробајте умак и зачините сољу и бибером. Фета сир је прилично слан, тако да је зачин након мешања боља опција јер можете прилагодити укус по свом укусу.
-
Сипајте дип у посуду за сервирање. Направите вртлоге кашиком и накапајте маслиново уље у жлебове.
-
Украсите млевеним пахуљицама црвене паприке, першуном, печеним белим луком итд.
Напомене
- Препоручујем да остатке фета дипа чувате у посуди са поклопцем, у фрижидеру, до 4 дана. Дип ће се згуснути док се хлади. Лако га можете поново умутити у процесору хране.
- Имајте на уму да хранљива вредност може да варира у зависности од тога који производ користите. Информације у наставку су процена. Увек користите бројач калорија који вам је познат.
Исхрана
Калорије: 139кцал | Угљени хидрати: 3г | Беланчевина: 6г | Дебео: 12г | Засићене масти: 7г | Полинезасићене масти: 0.4г | Монозасићене масноће: 3г | холестерол: 45мг | натријум: 534мг | калијум: 51мг | Влакно: 0.1г | шећер: 1г | витамин А: 280ИУ | Витамин Ц: 1мг | Калцијум: 207мг | гвожђе: 0.3мг