Ведге Салад

Ако тражите здраву, али укусну салату – ова салата са клиновима је савршен избор! ОБОЖАВАМО да правимо рецепте за салату током напорних дана и знам да ће овај рецепт за салату са клиновима бити још један популаран! Кремасти прелив од плавог сира и једноставност салате са клиновима управо направљене од кришки зелене салате и неких крутона на врху су још једно искуство салате! Видео укључен!
Ваша омиљена бифтек салата је овде – ова Ведге салата мења живот! ТАКО лако за направити и тако лудо добро! Попут најједноставнијих састојака и текстура комбинованих заједно да направите један рецепт за салату који ћете понављати!
Једноставне салате су увек добродошле – Цапресе салата је једна од њих и где ћете наћи рецепт за домаће крутоне. Салата од парадајза је грчка верзија Цапресе-а која ме подсећа на мог деду. Цапресе ражњићи су једна од најбољих летњих забавних салата! Папаја салата има слатки азијски прелив, салата од пржених патлиџана је рецепт који ме стално траже!
Салата од лубенице је јединствен начин послуживања салате од лубенице јер је и она исечена на коцкице. Салата са сиром Халлоуми је супер укусна салата, рецепт за салату од туњевине са преливом од маслиновог уља је јединствена салата од туњевине коју не можете пропустити! Најбољи залогаји салате од фета краставца је још један летњи свеж рецепт у који ћете се заљубити!
Хајде сада да пређемо на данашњу звезду — Салату са клиновима
Шта је салата са клиновима?
Драго ми је да сте питали! Ведге салата је хрскава и освежавајућа опција за салату која се може послужити као прилог или лаган, али здрав оброк. Осим тога, то је здрав, хранљив и заситан избор који ће чак и они који мрзе салату волети захваљујући укусном и веома популарном рецепту за прелив од плавог сира!
Салата са клиновима се класично прави од ледене салате исечене на кришке као што име сугерише. Више о томе како сећи зелену салату у наставку.
Зелена салата се затим прелива божанским преливом од плавог сира који је мој најпопуларнији прелив на сајту! Тако да не можете да пропустите Ако не волите плави сир, пробајте и са овим укусним преливом за грчку салату! Цезар би могао бити још једна опција за облачење.
Тада је готова салата са клиновима и обично се преко врха додају комадићи сланине. Више волим крутоне преко мог рецепта за салату са клиновима него верзију са сланином, и наравно волим додатне мрвице од плавог сира!
Састојци за салату од клинова
Не постаје једноставније од овога:
- Ицеберг салата
- Домаћи крутони (или купљени у продавници)
- Прелив од плавог сира – направљен од павлаке за сочан и лаган укус који је другачији од било ког другог прелива од плавог сира који сте имали!
- Плави сир се мрви
- Зачињање
- Чили паприке или пахуљице (опционо)
Како исећи салату на клин?
Најважнији део салате са клиновима је резање зелене салате да би се постигао класичан изглед!
Корак 1
Узмите главицу зелене салате и уклоните спољни слој листова.
Корак 2
Сада га добро оперите и уклоните приступну воду.
Корак 3
Користећи назубљени нож, преполовите зелену салату. Затим исеците половине дијагонално на три дела. Имаћете 6 кришки ајсберг салате.
Ту имате савршен клин. Можете даље пресећи тај клин на пола попречно да бисте имали два једнака клина.
Сада долази састављање рецепта!
Прелив за салату са клиновима
Када исечете салату ајсберг на коцкице, време је да је дотерате тако да можете да се удубите у ову дивну лепоту!
- Припремите прелив од плавог сира. Ово се може направити недељу дана унапред!
- Додајте онолико или онолико прелива колико желите! Волим да прекривам зелену салату у кишицама уместо да додам прелив са стране.
Сада када је прелив спреман, време је да саставите и завршите рецепт!
Како направити Ицеберг салату од клинова?
Узмите свој дотерани комад зелене салате и додајте крутоне од белог лука на кремасти прелив. Залепиће се за њега, а неки могу пасти на тањир.
Сада ставите мало исеченог или сецканог чилија (опционо), заједно са мрвицама плавог сира.
Поспите мало црног бибера, ораха за хрскавицу и ваша класична салата је спремна за конзумирање!
Разноврсна салата са клиновима
Као што сам раније рекао, постоји много начина да се направи салата са клиновима. Онај који правим је класичан рецепт за салату са клиновима; међутим, можете додати додатне преливе у салату за више укуса и пикантности.
Омиљени бифтек који је требало да направим овде је додавање бифтека директно преко прелива од плавог сира. Комбинација савршено куваног одрезака преко прелива од плавог сира, зелене салате и крутона је заиста СЛЕДЕЋИ НИВО!! Тако да не могу довољно да вас наговорим да пробате!
На пример, можете додати мало парадајза исеченог на коцкице, авокада, црвеног лука, зеленог лука, лимуновог сока, власца, краставца, па чак и измрвљене сланине у кришке у зависности од тога колико желите или колико желите да салата са клиновима буде задовољавајућа!
Што се тиче прелива, обично се прелив од плавог сира добро слаже са салатом на клин, али можете користити и прелив за ранч или цезар.
У сваком случају, моћи ћете да припремите хранљиву и укусну салату са клиновима за кратко време!
Како послужити рецепт за салату са клиновима?
Савршен је као прилог рецепту за одреске – као што је овај најбољи НИ Стрип одрезак или одрезак на жару са путером од рузмарина и лимуна. Апсолутно можете послужити и са пилетином! Нешто попут пилећих прса у фритези или пилећих крилца у фритези или ражњића од пилећих прса на жару.
Да би ова салата постала главно јело са шницлом, једноставно можете направити неколико залогаја од одреска и користити их као прелив салати са клиновима.
Ако желите да ово буде вегетаријанско јело, онда је одлично такво какво јесте, или сервирано уз мој чувени поховани кромпир
Савети за најбољу салату од клинова
- Увек користите назубљени нож да исечете главицу ајсберг салате како бисте јој дали чист изглед. Назубљени нож је такође познат као нож за хлеб и има зарезану ивицу налик на тестере, савршену за сечење тврдог спољашњег дела зелене салате.
- Прережите половине зелене салате дијагонално од спољног краја према средини за савршен изглед клина. Међутим, поново сечење половине на пола такође ради посао.
- Када исечете ледену салату на кришке, обавезно је ставите под воду да очистите између свих слојева листова. Овај корак можете урадити мало раније да се вишак воде осуши са листова.
- Уклоните спољне листове ајсберг салате јер су обично увенули и прилично прљави.
- Увек користите свежу и хладну зелену салату да би ваша салата била хрскава.
- Не преоптерећујте кришке преливима јер ће наставити да отпадају и отежавају јело. Кључно је да буду минимални. Можете их ограничити на 3 прелива по крилу.
- Преливе нарежите на ситне коцкице тако да остану причвршћени за крин салате ајсберг.
Следите мој класични рецепт за салату са клиновима и вредне савете, и имаћете укусну салату спремну за упаривање са шницлом, кукурузом на жару, прженим кромпиром или јагњећим котлетима!
Од чега се прави салата са клиновима?
Ова позната салата се увек прави од ледене салате. Обично је потребна једна глава да се направи најмање 6 клинова.
Одакле потиче салата са клиновима?
Верује се да потиче из Египта где је салата први пут култивисана.
Да ли су салате са клиновима чисте?
Иако не могу да говорим о салатама које се служе у ресторанима, могу рећи да када правите салате код куће, увек контролишете колико је чиста.
Рецепти за салате
- Цапресе салата
- Парадајз салата
- Папаја салата
- Рецепт за салату од туњевине са преливом од маслиновог уља
- Халлоуми Цхеесе Салата
- Салата од лубенице
- Салата од пржених патлиџана
- Најбољи залогаји салате од фета краставца
- Салата од димљеног лососа са преливом од плавог сира
- Салата од наранџе од авокада са преливом од цитруса
Принт
Ведге салата
#впрм-реципе-усер-ратинг-0 .впрм-ратинг-стар.впрм-ратинг-стар-фулл свг * филл: #343434; #впрм-реципе-усер-ратинг-0 .впрм-ратинг-стар.впрм-ратинг-стар-33 свг * филл: урл(#впрм-реципе-усер-ратинг-0-33); #впрм-реципе-усер-ратинг-0 .впрм-ратинг-стар.впрм-ратинг-стар-50 свг * филл: урл(#впрм-реципе-усер-ратинг-0-50); #впрм-реципе-усер-ратинг-0 .впрм-ратинг-стар.впрм-ратинг-стар-66 свг * филл: урл(#впрм-реципе-усер-ратинг-0-66); линеарГрадиент#впрм-реципе-усер-ратинг-0-33 стоп стоп-цолор: #343434; линеарГрадиент#впрм-реципе-усер-ратинг-0-50 стоп стоп-цолор: #343434; линеарГрадиент#впрм-реципе-усер-ратинг-0-66 стоп стоп-цолор: #343434;
Састојци
- 1 Ицеберг салата
- 1 чаша прелив од плавог сира
- 1 1/2 чаше крутони домаће или купљене у продавници
- 1/8 кашичица сваки од соли и бибера
- 1/4 чаша плавог сира мрви опционо
- 1/4 кашичица чили пахуљице опционо
- 3 кашике ораси сецкано (опционо)
Упутства
-
Почните тако што ћете опрати салату ајсберг и уклонити спољне слојеве јер ће они увенути салату.
-
Затим назубљеним ножем прережите зелену салату на две половине.
-
Ставите зелену салату исеченом страном надоле на даску, а затим истим ножем исеците по дијагонали зелене салате на трећине.
-
Требало би да добијете три кришка од сваке половине зелене салате.
-
Крин је спреман за употребу, или сваку зелену салату можете додатно пресећи на пола за мини клин.
-
Сада је салата спремна за монтажу. Почните са добром кишом преливом од плавог сира преко клина.
-
Сада додајте крутоне и плави сир преко дресинга.
-
Прелив ће им помоћи да се залепе, али чак и ако неки падну са тањира, и даље је у реду.
-
Завршите са зачинима и пахуљицама ако користите. Уживати
Видео
Напомене
Савети за најбољу салату од клинова
- Увек користите назубљени нож да исечете главицу ајсберг салате како бисте јој дали чист изглед. Назубљени нож је такође познат као нож за хлеб и има зарезану ивицу налик на тестере, савршену за сечење тврдог спољашњег дела зелене салате.
- Прережите половине зелене салате дијагонално од спољног краја према средини за савршен изглед клина. Међутим, поново сечење половине на пола такође ради посао.
- Када исечете салату леденог брега на кришке, обавезно је ставите под воду да очистите између свих слојева листова. Овај корак можете урадити мало раније да се вишак воде осуши са листова.
- Уклоните спољне листове ицеберг салате јер су обично увенули и прилично прљави.
- Увек користите свежу и хладну зелену салату да би ваша салата била хрскава.
- Не преоптерећујте кришке преливима јер ће наставити да отпадају и отежавају јести. Кључ је да буду минимални. Можете их ограничити на 3 прелива по крилу.
- Преливе нарежите на ситне коцкице тако да остану причвршћени за кришке салате ајсберг.
Следите мој класични рецепт за салату са клиновима и вредне савете, и имаћете укусну салату спремну за упаривање са шницлом, кукурузом на жару, прженим кромпиром или јагњећим котлетима!
Од чега се прави салата са клиновима?
Ова позната салата се увек прави од ледене салате. Обично је потребна једна глава да се направи најмање 6 клинова.
Одакле потиче салата са клиновима?
Верује се да потиче из Египта где је салата први пут култивисана.
Да ли су салате са клиновима чисте?
Иако не могу да говорим о салатама које се служе у ресторанима, могу рећи да када правите салате код куће, увек контролишете колико је чиста.
Исхрана
Тхе пост Ведге салата се први пут појавио на две љубичасте смокве.