Вегетаријанска Фајита чинија са црним пасуљем и пиринчем
Скала
Састојци
За мариниране печурке
За Фајита Бовлс
Упутства
- Комбинујте Фајита зачине: У малој посуди помешајте све зачине за маринаду док се не сједине.
- Мешајте маринаду за печурке: Додајте ½ мешавине зачина у а Посуда за мешање са соја сос, балзамико сирће и 1 кашика маслиновог уља. Добро промешајте, разбијајући све грудвице.
- Маринирајте печурке: Исечене печурке додајте у чинију са маринадом и мешајте док не буду добро премазане. Маринирајте 15 минута.
- кувати пиринач: Док се печурке маринирају, кувајте пиринач према упутствима на паковању, додајући кумин на пиринач. Када се пиринач заврши са кувањем, убаците корицу лимете.
- Кувајте поврће Фајита: Загрејте 2 кашичице маслиново уље у а тигањ или велики тигањ који се не лепи на средњој ватри. Додајте паприке, лук и преосталу мешавину зачина. Кувајте 6-7 минута, често мешајући, док паприка и лук не омекшају.
- Печене печурке: Загрејте рерну на поставци печења. Положите мариниране печурке равно на лим за печење. Ставите у рерну на печење 2 минута, извадите из рерне и окрените и пеците још 1 минут.
- Саставите Фајита чиније: Када је све спремно, саставите своје чиније тако што ћете састојке подједнако поделити између 4 чиније.
- Украсите и послужите: Украсите чиније цилантром, зеленим луком и авокадом. Послужите са кашицом павлаке, по жељи.
Напомене
Рецепт може направити 4-6 чинија. Ако правите 6 чинија, повећајте пиринач на 2 шоље некуваног и укључите додатни авокадо тако да имате половину по чинији. Имајте на уму да ако их правите за припрему оброка, оставите авокадо искључен до непосредно пре сервирања.
Исхрана
- Величина порције: 1 посуда
- Калорије: 479
- Дебео: 18 г
- Угљени хидрати: 66 г
- Влакно: 19 г
- Беланчевина: 15 г
Кључне речи: веггие фајита чинија, вегетаријанска фајита чинија