February 14, 2025

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Бурито за доручак са сукњом од хрскавог сира

Има ли ишта боље од буритоа за доручак ујутру? Постоји ако има хрскаву сирасту кору и пун је хрскавих браон браон и пуно киселих кришки јалапења. Ови буритои за доручак са сукњом од хрскавог сира су најбољи буритои за доручак које сам икада јео.

доручак бурито са хрскавом сукњом од сира

ЗАШТО СУ БУРИТО ЗА ДОРУЧАК НЕВЕРОВАТНИ

Прво, ко не жели да сви њихови омиљени састојци за доручак буду спаковани у једну савршено затворену тортиљу од брашна? Недавно сам имао невероватан бурито за доручак са хрскавом кором од сира и одмах сам помислио да морам да га поново направим код куће. Моја верзија има пуно киселих кришки јалапена, савршено мекана кајгана, супер хрскаве браон браон (јер само тако треба да се сервирају), свеж аво и салсу изнутра. Комбинација чини идеалан бурито за доручак, али магија долази са том сирастом кором. Његова лепота је двострука, јер додаје додатну хрскавост и укус, док такође затвара бурито како би остао савршено нетакнут од почетка до краја.

доручак бурито са хрскавом сукњом од сира, нарезани

КАКО НАПРАВИТИ БУРИТО ЗА ДОРУЧАК са сукњом од хрскавог сира

  1. Започните печењем сланине на плеху 20 минута или док не постане хрскава. Оставите га на страну.
  2. Затим, хрскајте своје смрзнуте браон браон у тигању пет или више минута са сваке стране док не постану златно смеђе и хрскаве. Оставите их на страну и обришите тигањ да бисте га касније користили.
  3. Меко умутите јаја (или их скувајте до жељене готовости) у малом тигању са несланим путером и прстохватом соли.
  4. Састављање вашег бурита изгледа овако: На доњу трећину тортиље ставите преливе овим редоследом: сир, браон браон, јаја, салса, јалапенос и авокадо. Умотајте бурито, користећи своје пинцете да све буде увучено док мотате. Поставите шав надоле и поновите.
  5. Да бисте запечатили буритосе, поспите две кашике сира на средину тигања и пржите један до два минута или док сир не постане хрскав. Поновите на другој страни, а затим поновите са другим буритоом. Преполовите их и послужите топле. ИУМ.
доручак бурито са хрскавом сукњом од сира
кување јаја

САВЕТИ И ТРИКОВИ

  • Како да добијем чврсту ролну на мом буритоу? Употријебите своје пинцете да све буде лијепо и ушушкано док се котрљате. Свежа тортиља је најбоља јер када се осуши, склона је пуцању или кидању.
  • Како да добијем хрскаве браон браон? Притиском на њих током кувања најбољи је начин да се створи више контакта са површином што доводи до хрскавијих хешираних браон браон.
састављање буритоса за доручак
доручак бурито

Ако правите овај бурито за доручак са сукњом од хрскавог сира, јавите ми Инстаграм!

Тражите рецепте за овај буррито за доручак? Ево неколико опција:

Принт Реципе

Буррито за доручак са сукњом од хрскавог сира

Има ли ишта боље од буритоа за доручак ујутру? Постоји ако има хрскаву сирасту кору и пун је хрскавих браон браон и пуно киселих кришки јалапења. Ови буритои за доручак су најбољи буритои за доручак које сам икада јео.

Састојци

  • 4 кришке од сланине
  • 3 кашике неутрално уље
  • 6 унце смрзнуте хеширане браон (Свиђа ми се Алексија)
  • 3 Велика јаја
  • ½ кашика неслани путер
  • ¼ кашичица со
  • 2 Тортиље од брашна величине бурито (10 инча).
  • ¾ чаша (3 до 4 унце) исецкани сир (волим мешавину)
  • ¼ чаша цхунки салса
  • Укисељене кришке јалапења
  • ¼ авокадо ољуштен и без коштица, танко исечен

Упутства

  • Почните тако што ћете загрејати рерну на 400 ° Ф. Ставите четири кришке сланине на мали плех и пеците око 20 минута, или док сланина не постане хрскава. Извадите из рерне, ставите на тањир обложен папирним пешкиром и оставите са стране.

  • У тигањ постављен на средње ниску ватру, додајте 3 кашике неутралног уља и загрејте док не заблиста. Додајте хеширане браон боје, тапкајте их и ставите у равномеран слој. Лагано притисните и кувајте око 5 минута са сваке стране или док не порумени и не постану хрскави. Притиском је важно да се постигне жељена хрскавост. Обришите посуду папирним убрусом да бисте је касније користили.

  • Загрејте мали тигањ на средње ниској ватри и додајте ½ кашике несланог путера. У чинији умутите јаја са ¼ кашичице соли и сипајте у шерпу. Дођите до жељене готовости. Препоручујем меко печење јер ће јаја наставити да се кувају и мало се осуше када саставите бурито.

  • Састављање: На доњу трећину тортиље поспите 2 кашике исецканог сира, остављајући око 1 инч ивицу на доњој ивици тортиље. Положите половину месних браон, затим половину умућених јаја. Користећи виљушку да добијете само крупније комадиће и оставите већину течности иза себе, додајте пола салсе, у равномерном слоју. Затим ставите киселе кришке јалапења и половину кришки авокада. Заролајте бурито, увлачећи стране/ивице док мотате. Користите своје мале кошуље да задржите фил и странице док ваљате. Поновите поступак за други бурито.

  • Загрејте тигањ на средњој ватри. Када се загреје, поспите 2 кашике исецканог сира на средину тигања, у низу широку и дугачку отприлике као ваш бурито. Ставите бурито, шавом надоле, на сир и кувајте док сир не постане хрскав, минут или два. Поновите поступак на другој страни буррита. А онда опет за други бурито. Прережите буритос на пола и послужите са жељеним странама. Волим да служим своје са више зрнастог салсе и мало чипса. Послужите док је топло.

Напомене

Савети и Трикови:
Како да добијем чврсту ролну на мом буритоу? Употријебите своје пинцете да све буде лијепо и ушушкано док се котрљате. Свежа тортиља је најбоља јер када се осуши, склона је пуцању или кидању.
Како да добијем хрскаве браон браон? Притиском на њих током кувања најбољи је начин да се створи више контакта са површином што доводи до хрскавијих хешираних браон браон.

Исхрана

Калорије: 65кцал (3%) | Угљени хидрати: 2г (1%) | Беланчевина: 1г (2%) | Дебео: 7г (11%) | Засићене масти: 2г (13%) | Полинезасићене масти: 1г | Монозасићене масноће: 3г | Транс масти: 1г | холестерол: 8мг (3%) | натријум: 293мг (13%) | калијум: 123мг (4%) | Влакно: 2г (8%) | шећер: 1г (1%) | витамин А: 124ИУ (2%) | Витамин Ц: 3мг (4%) | Калцијум: 4мг | гвожђе: 1мг (6%)