May 29, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Баја Фисх Тацос | Кашика виљушка сланина

1 min read

Најбољи Баја Фисх Тацос који ћете икада пробати! Наше тесто производи најлакши, најхрскавији премаз на сваком комаду рибе у љускама. Најбољи део је да хрскави премаз ТРАЈЕ! Дакле, нема потребе да бринете о влажној прженој риби док пржите целу серију! Служи се са једноставном зачињеном кремом, фино исецканим купусом и мало свежег сока од лимете за најугодније тако искуство!

Баја Фисх Тацос рецепт на дасци.

Обоје смо велики љубитељи такоса и слажемо се да су Баја Фисх Тацос веома високо на нашој листи фаворита. Обожавамо хрскаву доброту претрпане и пржене рибе упарене са хрскавим, сецканим купусом, свежим пико де гало и кремастим, (мало) зачињеним баја сосом!

Иако обоје више волимо кукурузне тортиље када су такоси у питању, слажемо се да су тортиље од брашна најбоље за баја рибље такосе!

Шта су Баја Фисх Тацос?

Баја рибљи такоси су рибљи такоси који користе пивске и пржене филете бакалара, који се сервирају у меким тортиљама са зачињеном кремом. Такоси су такође преливени или исецканим купусом, пицо де галло или обоје. Наша верзија користи и сецкани купус и пико де гало, да би се максимизирала текстура и укус или такос!

Како да направимо наш рецепт за тацо са баја рибом

Процес

БАЈА СОС

Сви састојци за баја сос спремни за прављење.
  1. Ставите све састојке у посуду за мешање.
  2. Умутите заједно и оставите на страну док не будете спремни за употребу.

РИБА ОД ПИВА

Баја рибљи такос састојци спремни за пржење.
  1. Загрејте уље на 350˚Ф у широком тигању са високим страницама.
  2. Зачините комаде бакалара сољу и бибером.
  1. Ставите брашно, кукурузни скроб, со и бибер заједно у посуду за мешање. Умутите суве састојке док не постане глатко.
  2. Додајте пиво у мешавину брашна и умутите док не постане глатко.
  1. Уроните рибу у тесто за пиво док се потпуно не потопи, неколико комада одједном.
  2. Отресите вишак теста са сваког дела и пажљиво га убаците у врело уље. Пржите рибу 4 до 5 минута или док не порумени. Извадите из уља и ставите на плех обложен решетком за хлађење. Зачините сољу и бибером.

АССЕМБЛ

Састојци рибљег такоса.
  1. У средину сваке тортиље распоредите пар кашика баја соса.
  2. На врх ставите пар комада пржене рибе.
  1. Прелијте сваки тако са малом шаком исецканог купуса.
  2. Затим, врх баја рибљих такоса са пар кашика пицо де гало (и додатном капљу баја соса, ако желите!). Послужите са кришкама лимете са стране.

Алати који ће вам требати

Савети и трикови за Баја Фисх Тацо успех

  • Не прескочите кукурузни скроб у тесту. Заиста помаже да пржено тесто постане супер хрскаво око сваког комада рибе. Такође помаже да најхрскави трају, тако да не морате да бринете да ће се тесто покиснути док пржите све комаде.
  • Пребаците пржену рибу на сталак за хлађење који се налази у плеху за печење. Ово ће такође у великој мери помоћи да пржена риба остане хрскава, док ће вишак уља капнути на лим за печење.
  • Пржите рибу у серијама да спречите пренатрпаност и да одржите температуру уља.
  • Поугљење тортиља није потпуно неопходно, али мислимо да додаје леп, суптилан укус дима целокупном такосу. Тортиље једноставно угљенишемо тако што их стављамо директно преко пламена шпорета са сваке стране на око 30 секунди.
Баја рибљи такоси са лиметом и пико де гало.

Варијације

  • Повећајте или смањите количину адобо соса користи се у креми за прилагођавање нивоа љутине на основу личних преференција.
  • Ако не можете да нађете крему, замените га павлаком, кремом или мајонезом.
  • Додајте мрљу гвакамола или пире авокада у центар тортиља, пре него што додате комаде пржене рибе да бисте удвостручили кремасту доброту!
  • Док волимо да користимо тортиље од брашна за наше баја рибље такосе, користите кукурузне тортиље, ако то желите. Биће једнако укусни!
  • Користите другу белу рибу као што су тилапија или халибут.
  • Користите селтзер воду уместо пива за тесто за безалкохолну верзију.
  • Волимо непатворени сецкани купус за хрскање и баланс који додаје такосима, али можете и направите једноставну и укусну салату од купуса тако што у купус додате мало сирћета, прстохват шећера и исецкани цилантро, све помешате и оставите да одстоји око 30 минута пре него што је употребите у такосима.

Направите упутства унапред

Иако не препоручујемо да рибу пржите пре времена, свакако можете унапред припремити делове рецепта!

  • Направите баја сос до 3 дана унапред. Чувајте сос у херметички затвореној посуди, у фрижидеру, док не буде спреман за употребу.
  • Нарежите купус до 2 дана унапред. Чувајте исецкани купус у херметички затвореној посуди, у фрижидеру, док не буде спреман за употребу.
  • Направите Пицо Де Галло до 3 дана унапред. Чувајте пико у херметички затвореној посуди, у фрижидеру, док не буде спреман за употребу.
Баја рибљи такос рецепт са пивом са стране.

Више укусних мексичких рецепата које ћете волети

Баја рибљи такос рецепт.

Баја Фисх Тацос

Најбољи Баја Фисх Тацос који ћете икада пробати! Наше тесто производи најлакши, најхрскавији премаз на сваком комаду рибе у љускама. Најбољи део је да хрскави премаз ТРАЈЕ! Дакле, нема потребе да бринете о влажној прженој риби док пржите целу серију! Служи се са једноставном зачињеном кремом, фино исецканим купусом и мало свежег сока од лимете за најугодније тако искуство!

ПРИНТ РЕЦИПЕ

Време припреме: 15 мин

Време кувања: 15 мин

Укупно време: 30 мин

Порције: 4

УПУТСТВА

риба излупана у пиву

  • Загрејте уље на 350˚Ф у широком тигању са високим страницама.

  • Зачините комаде бакалара сољу и бибером.

  • Ставите брашно, кукурузни скроб, со и бибер заједно у посуду за мешање.

  • Умутите суве састојке док не постане глатко.

  • Додајте пиво у мешавину брашна и умутите док не постане глатко.

  • Уроните рибу у тесто док није потпуно потопљена, неколико комада одједном.

  • Отресите вишак теста са сваког дела и пажљиво га убаците у врело уље. Пржите рибу 4 до 5 минута или док не порумени. Извадите из уља и ставите на плех обложен решетком за хлађење. Зачините сољу и бибером.

НАПОМЕНЕ

Савети и трикови за успех
  • Не прескочите кукурузни скроб у тесту. Заиста помаже да пржено тесто постане супер хрскаво око сваког комада рибе. Такође помаже да најхрскави трају, тако да не морате да бринете да ће се тесто покиснути док пржите све комаде.
  • Пребаците пржену рибу на сталак за хлађење који се налази у плеху за печење. Ово ће такође у великој мери помоћи да пржена риба остане хрскава, док ће вишак уља капнути на лим за печење.
  • Пржите рибу у серијама да спречите пренатрпаност и да одржите температуру уља.
  • Поугљење тортиља није потпуно неопходно, али мислимо да додаје леп, суптилан укус дима целокупном такосу. Тортиље једноставно угљенишемо тако што их стављамо директно преко пламена шпорета са сваке стране на око 30 секунди.
Направите упутства унапред Иако не препоручујемо да рибу пржите пре времена, свакако можете унапред припремити делове рецепта!
  • Направите баја сос до 3 дана унапред. Чувајте сос у херметички затвореној посуди, у фрижидеру, док не буде спреман за употребу.
  • Нарежите купус до 2 дана унапред. Чувајте исецкани купус у херметички затвореној посуди, у фрижидеру, док не буде спреман за употребу.
  • Направите Пицо Де Галло до 3 дана унапред. Чувајте пико у херметички затвореној посуди, у фрижидеру, док не буде спреман за употребу.

Калорије: 695кцал Угљени хидрати: 76г Беланчевина: 51г Дебео: 18г Засићене масти: 4г Полинезасићене масти: 2г Монозасићене масноће: 5г холестерол: 118мг натријум: 4294мг калијум: 1190мг Влакно: 4г шећер: 11г витамин А: 607ИУ Витамин Ц: 24мг Калцијум: 209мг гвожђе: 5мг

КУХИЊА: баја, Мексиканац

КЉУЧНА РЕЧ: риба, морски плодови, такоси

КУРС: вечера ручак

О томе Тери Лин Фишер

Тери Лин Фисхер је половина сланине са кашиком. Она је такође а фотограф хране и козметике. Она је велики љубитељ хот-догова. #сфбТЕРИ

Интеракције читача