June 4, 2023

Diner Food

Iskusni Majstori Hrane

Бакалар на жару са лимуном и бибером у фолији

1 min read

Лимун бибер на жару бакалар Рецепт – Како испећи савршени бакалар, морску палицу, шкарпину или своју омиљену белу рибу за здраво, лагано и укусно летње јело. Свидеће вам се ови једноставни савети за печење бакалара у фолији са лимуновим бибером!

лимун бибер печен бакалар у фолији

Рецепт за печени бакалар… Не печени бакалар

Мислим да нема савршенијег јела за лагану летњу вечеру од рибе на жару.

Једноставан за припрему и кување за само неколико минута, добар комад рибе је сјајан здрав и срдачан мршав протеин који треба да имате у свом недељном мењању менија. Послужите брзу рибу на жару за ужурбан оброк у последњем тренутку, или као импресивна, али супер лака звезда вечере.

Осим тога, печење рибе на отвореном током топлијих месеци помаже да ваша кухиња буде много хладнија. Да хвала!

Неки од наших омиљених летњих рецепата за рибу на жару укључују овај маринирани лосос на жару и гриловану групљу са наранџама и маслинама. Они су невероватно брзи и укусни за прављење; међутим, желео сам да направим рецепт који је био толико лак да не захтева чак ни једноставну маринаду, али ради укључују један од најзаслужнијих летњих укуса: лимунов бибер!

риба са лимуновим бибером у фолији

Лако бакалар на жару са лимуновим бибером

Ово Лимун бибер на жару бакалар Рецепт је светао, пикантан, путераст савршенство морских плодова.

Користећи само неколико спајалица за оставу и фолију, лако је створити невероватан укус и ултра влажну рибу која не лепи се за роштиљ.

Од почетка до краја ово јело траје само 15 минута и прегршт основних састојака. То ће дефинитивно бити ваш нови водич без муке за печење меке и љускаве рибе сваки пут!

мешавина зачина

Који састојци су вам потребни за бакалар на жару са лимуном

Ево неколико састојака који се користе у овом рецепту:

  • Филети бакалараили преферирана бела риба
  • Маслацили гхее за прављење палеоа
  • Лимунда побољша оштар, светао укус зачина од лимуновог бибера
  • Зачини: зачин од лимуновог биберабели лук у праху, димљена паприка

Док користимо бакалар у овом посту, слободно га користите шкарпина, халибут, или ваша омиљена бела риба. Зачин од лимуновог бибера добро иде уз све ове сорте! Само ћете желети да мало прилагодите време кувања у зависности од дебљина рибљих филета које користите.

бела рибица у фолији

Како спречити да се риба залепи за роштиљ?

Тајна невероватно влажне, љускаве рибе је да се пече бакалар од лимуна, паприке или груне на роштиљу у фолији.

Затварањем рибљег филета у фолију са путером и свежим лимуном, бакалар се нежно кува на пари на топлоти и стога је много мање вероватно да ће бити препечен на роштиљу.

Не само да је печење рибе у фолији сигурније за добијање савршеног кувара, већ овај метод такође чини чишћење начин лакше. Нема рибе заглављене за решетке роштиља да бисте је остругали; једноставно баците фолију у смеће када завршите!

мешавина зачина за рибу са лимуновим бибером

Како направити бакалар на жару од лимуна и бибера у фолији

Упутства

1. Прво загрејте роштиљ на средњу вредност. Неће вам требати дуго да припремите рибу!

2. Затим положите 4 велика квадрата фолије на радну површину. Маслац исеците на 4 дела, а лимун на колутове. Место једну кашику путера и једну кришку лимуна у средини сваког комада фолије.

3. Будите сигурни да темељно али нежно сваки рибљи филе осушите папирним убрусом. Затим положите по један филе преко кришки путера и лимуна на сваки комад фолије.

4. У малој чинији помешајте лимунов бибер, бели лук у праху и паприку. Обилно га поспите по врху сваког рибљег филеа.

5. Повуците две супротне стране фолије нагоре преко бакалара и преклопите фолију двапут да бисте затворили врх направи кесу. Затим поравнајте и преклопите два краја заједно, двапут, да направите пакете од фолије херметички. Желите да будете сигурни да сва пара и укус остају закључани унутра!

6. Ставите пакете фолије на врући роштиљ и покријте роштиљ за 8-10 минута док се риба кува.

Одмах уклоните рибу са роштиља када завршите. Када се фолија довољно охлади на додир, отворите пакете и послужите топло.

Про врх: Савршена бела риба треба да буде благо непрозиран и лако се љушти виљушком када је готово.

Надамо се да ће ваша породица уживати у овом укусном, сочном бакалара са лимуном и бибером на жару у фолији цело лето!

како направити савршену рибу на жару у фолији

Набавите комплетан бакалар на жару са лимуном и бибером за штампање (плоча или група) у рецепту за фолију испод. Уживати!

Често постављана питања

Како чувати остатке рибе са роштиља у фрижидеру?

Ове остатке можете држати у херметички затвореној посуди у фрижидеру 2 до 3 дана.

Могу ли да чувам бакалар у замрзивачу?

Ову рибу можете држати у замрзивачу до 6 месеци, знајући да што је дуже замрзнута, њен укус и текстура ће се временом смањити.

пловка на жару, бакалар, шкарпина са зачином од путера и лимуновог бибера

Могу ли да печем смрзнути филе бакалара?

Иако се преферира свежа, незамрзнута риба, јесте није потребно за одмрзавање замрзнутог бакалара пре печења на роштиљу. Само додајте неколико минута на време кувања како бисте били сигурни да су филети правилно кувани.

Шта могу да послужим са бакаларом на жару, пљуском или групом?

Волимо бакалар са лимуновим бибером који се сервира директно на пиринач или сочиво за комплетан и здрав оброк.

Уживајте у овом јелу са мало угљених хидрата тако што ћете послужити са печеним карфиолом, зеленом салатом, печеним зеленим пасуљем или прилогом печеног или печеног поврћа.

бела риба на жару са лимуном

Тражите више рецепата за летње роштиљање?

Погледајте картицу са рецептима за штампање испод за информације о исхрани, укључујући калорије, угљене хидрате и проценте витамина.

Бакалар на жару са лимуном и бибером у фолији

Лимун бибер на жару бакалар – Како испећи савршен бакалар или своју омиљену белу рибу на роштиљу за здраво, лагано и укусно летње јело.

Порције: 4 порције

  • Загрејте роштиљ на средњу, око 350-375 степени Ф.

  • Положите 4 велика квадрата фолије на радну површину. Исеците путер на 4 дела. Нарежите лимун на колутове. Ставите једну кашику путера и једну кришку лимуна у средину сваког комада фолије.

  • Сваки рибљи филе осушите папирним убрусом. Затим на сваки комад фолије положите по један филе преко путера и лимуна.

  • У малој посуди помешајте лимунов бибер, бели лук у праху и паприку. Поспите обилно по врху сваког рибљег филеа.

  • Повуците две супротне стране фолије преко бакалара. Преклопите фолију двапут да бисте затворили врх. Затим поравнајте и савијте два краја заједно, двапут, да би пакети фолије били херметички непропусни.

  • Ставите пакете фолије на врући роштиљ. Покријте роштиљ 8-10 минута. 8 минута за филете дебљине испод 1 инча. 10 минута за филете дебљине преко 1 инча.

  • Скините са роштиља. Када се фолија довољно охлади на додир, отворите пакете и послужите топло.

У овом рецепту можете користити било коју врсту беле рибе. Ако купујете цео велики рибљи филе, исеците га на појединачне делове од 4-6 унци.

Послуживање: 1филет, Калорије: 118кцал, Угљени хидрати: 5г, Беланчевина: 1г, Дебео: 12г, Засићене масти: 7г, холестерол: 31мг, натријум: 102мг, калијум: 84мг, Влакно: 2г, шећер: 1г, витамин А: 596ИУ, Витамин Ц: 14мг, Калцијум: 19мг, гвожђе: 1мг

Правите овај рецепт? Пратите нас на Инстаграму и означите @АСпициПерспецтиве тако да можемо да поделимо шта кувате!

Поделите овај рецепт са пријатељима!